Siirry pääsisältöön
Grímsey
Matti Saarinen

Grímsey

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäGrímsey
Matti Saarinen
Julkaistu10.5.2019
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Kuuntele

Biografia

Kitaristi Matti Saarisen toinen omaa musiikkia sisältävä albumi "Grímsey" tuo yhteen omintakeisen kitarataiteilijan sekä huippulaadukkaan rytmiryhmän. Rumpali Joonas Leppänen on kovassa nosteessa oman Alder Ego -yhtyeensä kanssa, Eero Tikkanen on puolestaan on vauhdissa mm. Mopon kyydissä.

Kitaratrio on jazzmusiikin keskeisiä kokoonpanoja, ja usein kuultua, mutta Matti Saarisen nimeä kantava trio yllättää Grímsey -albumin tummanpuhuvalla soundilla ja rohkealla improvisaatiolla.

Matti Saarinen vietti vuosia musiikin parissa Islannissa, ja julkaisi siellä myös ensimmäisen levynsä. Paluu kotimaahan aktivoi myös julkaisurintamalla. YLE:n radionauhana äänitetty uusi levy on Saarisen taidonnäyte niin soittaja kuin säveltäjänä. Levyn tunnelmat vaihtelevat eteerisestä maalailusta rokkaaviin segmentteihin, vapaarytmisiin seikkailuihin ja vapaaseen improvisointiin. Erikoisetkin rytmikuviot pysyvät hienosti rytmiryhmän (Leppänen & Tikkanen) hyppysissä kun sävellykset siirtyvät tummanpuhuvista skandinaavijazzin tunnelmista toisiin.

Biisilista

  1. Etude
  2. Easy M
  3. 2/3
  4. Sál
  5. Unknown
  6. Backpackers
  7. Western Sky
  8. Tortoise's Wife
  9. Grímsey