Siirry pääsisältöön
Anni Kiviniemi Trio

Eir

Levy
profile-picture

Cover: Matti Nives

Levyn tiedot

EsittäjäAnni Kiviniemi Trio
Julkaistu12.1.2024
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöWe Jazz Records
Tuottaja

Sävellykset Anni Kiviniemi
Äänitys: Aksel Jensen Newtone AS, Oslo
Masterointi: Juho Luukkainen
Vastaava tuottaja ja design: Matti Nives

Kuuntele

Biografia

We Jazz julkaisi Los Angelesissa asuvan suomalaisen pianisti-säveltäjä Anni Kiviniemen uuden albumin Eir tammikuussa 2024.

Anni Kiviniemi Trio debytoi We Jazzin julkaisemalla levyllä Eir. Anni Kiviniemen tyttären mukaan nimetty intiimi debyyttialbumi koostuu kahdeksasta alkuperäissävellyksestä. Tutkiskeleva ja lyyrinen ja samalla tarttuva albumi kurottelee perinteisestä pianotriojazzista kohti klassista musiikkia, norjalaista kansanmusiikkia sekä Pohjois-Afrikan musiikkitraditioiden vaikutteita. Kiviniemen sävellyksissä on persoonalinen ote, ja yhtyeeseen kuuluvat Kiviniemi, basisti Eero Tikkanen ja mm. Gard Nilssenin Supersonic Orchestrasta sekä Moskus-triosta tuttu norjalaisrumpali Hans Hulbækmo tulkitsevat musiikkia yhdessä tiiviinä yksikkönä, alati uusia suuntia kappaleista etsien.

Kiviniemi kertoo suuntaavansa musiikissaan, ja elämässä yleisemminkin, kohti uutta ja tuntematonta. "Lopulta annan yhtyeelle vapaat kädet tulkita sävellyksiäni omalla tavallaan", hän lisää. "On hienoa kun voin bändiliiderinäkin yllättyä lopputuloksesta. Sanoisin, että levyllä noin 95% kuullusta on improvisoitua, kun taas livenä prosenttiluku taitaa olla pikemminkin 99%".

Anni Kiviniemi Trio esiintyi joulukuussa 2023 We Jazz -festivaalin loppuunmyydyssä konsertissa ja albumi on herättänyt runsaasti kansainvälistä kiinnostusta. Brittiläinen tähtipianisti Jamie Cullum ylisti ohjelmassaan Kiviniemen musiikin persoonallista otetta. Monolith Cocktail -sivusto puolestaan kehui trion yhtyesoittoa "telepaattiseksi".

Biisilista

  1. Tiu Dropar
  2. Gwendolyn
  3. Judy
  4. Arguably
  5. Atoms
  6. Mére
  7. Mengi
  8. Choral