Siirry pääsisältöön
AINON

Drought

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäAINON
Julkaistu4.9.2020
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöWe Jazz Records
Tuottaja

Produced by Aino Juutilainen & Matti Nives
Recorded & mixed by Joonas Saikkonen
Mastered by Jarno Alho at Alho Audio Mastering

Biografia

Säveltäjä-sellisti Aino Juutilaisen luotsaama AINON-yhtye ammentaa spiritual jazzin, avantgarden ja nykyklassisen maailmoista. We Jazz Records julkaisi kvartetin debyyttilevyn perjantaina 4.9.2020 vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti.

We Jazz Records julkaisi sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen perustaman AINON-yhtyeen debyyttialbumin 4. syyskuuta. Drought on yhdentoista kappaleen upea kokonaisuus, jossa kuuluu sävyjä niin jazzin, nykyklassisen kuin avantgarde-musiikin maailmoista. Juutilaisen lisäksi vuonna 2017 perustettuun kvartettiin kuuluvat Satu-Maija Aalto (viulu/alttoviulu), Suvi Linnovaara (saksofoni/klarinetti/huilu) ja mm. Alder Ego -yhtyeestä tuttu rumpali Joonas Leppänen.

"AINON on tuore yhtye, joka kehittää rohkeasti omaa soundiaan genrerajoista piittaamatta", kuvaili We Jazzin taiteellinen johtaja ja levyn tuottaja Matti Nives. "Yhtyeen musiikissa on mielestäni jotain syvän tarinallista, hankalasti sanallistettavaa ja erityisen kiehtovaa."

AINON luo musiikillaan elokuvallisia äänimaisemia ja liikkuu tunnelmasta toiseen – paikoin jopa harras ja paikoin intensiivisesti ryöpsähtelevä ilmaisu juontaa juurensa spiritual jazzin maailmaan. Pääasiassa Juutilaisen säveltämät kappaleet ovat sävelletty juuri tälle instrumentaatiolle sekä yhtyeessä soittaville persoonallisille muusikoille.

Drought on järjestyksessään toinen We Jazz -albumi, jonka kantta koristaa kuvataiteilija Maija Lassilan taideteos. Levynkannen galleriatilaan valikoitui teos Wandering in the Innermost (2017).

Biisilista

 1. Kruununhaka
 2. Anaesthesia
 3. Drought
 4. Spell I
 5. The Bird Does Not Fly
 6. Obscure Dreams
 7. Spell II
 8. Grannies & Seagulls
 9. Schön Berg
 10. O
 11. Time Transformed