Siirry pääsisältöön
Manuel Dunkel

Discoveries

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäManuel Dunkel
Julkaistu26.4.2019
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Kuuntele

Biografia

Vuonna 2011 Yrjö-palkinnon saanut saksofonisti Manuel Dunkel julkaisi tauon jälkeen uuden albumin 26.4.2019. Discoveries on ensimmäinen Dunkelin omaa nimeä kantava albumi sitten vuoden 2013. Ympärilleen mm. UMO:sta ja lukuisista muista huippuorkestereista tuttu suomijazzin kestomenestyjä on koonnut loistavan kvartetin: Alexi Tuomarila (piano), Eero Seppä (basso) ja Jaska Lukkarinen (rummut).

Uusi albumi on erinomainen näyte Dunkelin perinnetietoisesta nykyjazz-ilmaisusta, jonka kvartetti nostaa yhtyesoiton osalta huipputasolle. "Tälläkin kertaa sävellyksieni lähtökohtana olivat melodiat", luonnehtii Dunkel kappaleitaan ytimekkäästi.

Manuel Dunkel on ollut kotimaisen jazzmusiikin suosituimpia tekijöitä jo 1990-luvulta lähtien. Hänen levytyskataloginsa on mittava ja sisältää jo tätä ennen viisi albumia saksofonistin omaa tuotantoa lukuisten muiden projektien lisäksi. Dunkel on viime vuosina toiminut ahkerasti mm. UMO:n riveissä sekä Espoo Big Bandissa sekä konserteissa että levytyksissä. Edellisen oman levynsä (Meeting Point, 2013) jälkeen Dunkelin soittoa on kuultu mm. Jim Pembroken ja Pekka Tegelmanin levytyksillä.

"Ilmavan herkkään svengiin uppoaa mielellään." – Pentti Ronkanen, ksml.fi

Biisilista

  1. The Endless Path
  2. Discoveries
  3. In Light
  4. Baltic Avenue
  5. Sky Is Crying
  6. Sun Dogs
  7. The Next Peak
  8. Subways