Siirry pääsisältöön
Olli Hirvonen

Detachment

Levy
profile-picture

Kansi/sleeve: Colin Denney

Levyn tiedot

EsittäjäOlli Hirvonen
Julkaistu8.4.2014
Tyyppialbumi
Soittajat
 • Frederick Menzies
 • Jeff Koch
 • Philippe Lemm
Levy-yhtiöOmakustanne
Tuottaja

Adam Bellard

ÄänityspaikkaBunker Studio, Brooklyn
Kuuntele

Biografia

Kitaristi Olli Hirvonen (s. 1989) on newyorkilaistunut suomalaismuusikko. Hirvonen valmistui Sibelius-Akatemian jazzosastolta keväällä 2011, ja samana vuonna hänet valittiin Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi. Hän on asunut vuodesta 2011 New Yorkissa, jonne hän muutti opiskelemaan Manhattan School of Music:iin. Omakustanne Detachment on Hirvosen esikoisalbumi.

Detachmentilta voi hyvin havainnoida nuoren kitaristin kehitystä muusikkona ja säveltäjänä viimeisen muutaman vuoden aikana. Levyn sävellykset ovat Hirvosen käsialaa vuosilta 2009-2013, ja tyylillisesti niiden kirjo vaihtelee kappaleiden "Lightness" ja "The Other Insiden" modern-mainstream henkisestä jazzista nimikappale "Detachmentin" ja "The Giftin" avantgarde- sekä rockvaikutteisiin.

Detachmentilla kuultavan yhtyeen jäsenet tulevat kolmesta eri Euroopan maasta ja Yhdysvalloista. Tanskalainen tenorisaksofonisti Frederick Menzies soittaa instrumenttiaan ennennäkemättömällä virtuositeetilla, yhdysvaltalainen basisti Jeff Koch tukee yhtyettä suurella soundillaan, ja hollantilainen rumpali Philippe Lemm tuo dynaamisella soitollaan musiikkiin energiaa ja muotoa.

Yhtye muodostui syksyllä 2011, ja on soittanut keikkoja niin New Yorkin jazzklubeilla, kuin myös mm. Nordic Cool 2013 festivaaleilla Washington D.C.:ssä, UCLA European Jazz Festivaleilla Los Angelesissa sekä konserttisaleissa Bostonissa ja New Yorkissa.

Biisilista

 1. The GiftOlli Hirvonen
 2. One On OneOlli Hirvonen
 3. LightnessOlli Hirvonen
 4. Midsummer DreamOlli Hirvonen
 5. Detachment Olli Hirvonen
 6. LeverkühnOlli Hirvonen
 7. The Other InsideOlli Hirvonen
 8. SubmissionOlli Hirvonen
 9. SelflessOlli Hirvonen