Siirry pääsisältöön
Njet Njet 9

Dark Soul

Levy
profile-picture

Njet Njet 9 : Dark Soul

Levyn tiedot

EsittäjäNjet Njet 9
Julkaistu3.11.2017
TyyppiCD / LP / digital
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Kuuntele

Biografia

Helsinkiläinen mini big band Njet Njet 9 ponkaisi jazzin kartalle viime vuonna julkaistulla, groovaavalla esikoisalbumillaan Unicorn Attack. Nyt debyytti saa jatkoa astetta tummasävyisempiä polkuja kulkevasta Dark Soul -albumista. Groovesta ja energiasta ei ole tälläkään kertaa tingitty ja kokonaisuus on entistäkin purevampi.

Edellisen levyn tapaan albumi koostuu pääasiassa säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän sävellyksistä, joita tulkitsee rytmisektionelikon lisäksi peräti viisi solistista tulivoimaa tarjoavaa puhaltajaa. Lainakappaleena levyllä kuullaan afrokuubalaisittain maustettu Tapio Rautavaaran klassikko Kulkuriveljeni Jan ja albumin päätösraidalla kuullaan lauluvierailijana vastikään ”vuoden taidepopin tekijä” -palkinnon saanutta Stina Koistista.

Taitavan nonetin musiikki venyy moneen suuntaan ja pursuaa odottamattomia käänteitä ja yllätyksiä. Sen laajalle ulottuva katse on tuntemattomassa tulevaisuudessa, mutta juuret vahvasti myös menneisyyden musiikillisissa herkuissa. Musiikki on vahvoja mielikuvia herättävää ja siinä soi niin big band jazz, soul, elokuvamusiikki, rock kuin elektronisen musiikin vaikutteet.

Biisilista

  1. Dancing with Demons
  2. Kulkuriveljeni Jan
  3. Dark Soul
  4. High Hopes
  5. Maybe in Some Parallel Universe…
  6. Öis
  7. Hour of the Wolf
  8. Wake up! (Aamu Ristolla) – feat. Stina Koistinen