Siirry pääsisältöön
Riitta Paakki Trio

Characters

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäRiitta Paakki Trio
Julkaistu18.4.2015
TyyppiLP
Soittajat
Levy-yhtiöJaskaa
Kuuntele

Biografia

Characters-albumi pohjautuu Amerikkalaisen jazzlegenda Wayne Shorterin tuotantoon.

Menestyneistä suomalaisista jazzmuusikoista, pianisti Riitta Paakista, basisti Antti Lötjösestä sekä rumpali Jaska Lukkarisesta koostuva Riitta Paakki Trio julkaisi uuden Characters-nimisen albuminsa 9. huhtikuuta. Jaskaa-levymerkillä julkaistu levy koostuu legendaarisen yhdysvaltalaisen saksofonisti ja säveltäjä Wayne Shorterin (s. 1933) 1960-luvun sävellyksistä, jotka Paakki on sovittanut uusiksi pianotriolleen. Sovitusten myötä osa klassikkokappaleista on saanut täysin uudenlaisen ilmeen, kun taas osassa tunnelma säilyy lähempänä alkuperäistä.

Characters-albumi on moderni pianotriotulkinta saksofonisti Wayne Shorterin 1960-luvun maineikkaalla Blue Note -levymerkillä julkaistuista sävellyksistä. Riitta Paakki Trio punoo tunnetuista teoksista itsensä näköisiä sovituksia, joissa suomalainen melankolia ja trion voimakas tulkinta yhdistyvät Shorterin kantaviin melodioihin, svengaavaan rytmiin sekä herkkään tunnelmaan. Albumin nimi Characters viittaakin trion muusikoiden erilaisiin luonteisiin ja soittosävyihin, jotka kohtaavat ja sekoittuvat levyllä. “Shorterin sävellykset ovat omaperäisiä ja vahvoja teoksia, joihin julkaisussa yhdistyvät meidän kolmen erilaiset ja voimakkaat soittajapersoonat”, kertoo sovituksista vastaava Riitta Paakki.

Harvemmin esiintymislavoilla nähty Riitta Paakki Trio esittelee tuoreen levyn myötä myös uuden kokoonpanon. Aiemmin triossa vaikuttaneiden basisti Ari-Pekka Anttilan sekä rumpali Mikko Hassisen tilalla kuullaan nyt nuorempaa jazzsukupolvea rumpali Jaska Lukkarisen sekä basisti Antti Lötjösen toimesta. Alunperin jo vuonna 1996 perustettu trio on edellisellä kokoonpanolla julkaissut kolme albumia Impala-levymerkille, joista debyyttialbumi RPT oli heti Jazz-Emma -palkintoehdokkaana. Characters-albumi on trion ensimmäinen julkaisu tällä tuoreella kokoonpanolla.

Biisilista

  1. This Is for Albert
  2. Yes or No
  3. Wild Flower
  4. Speak No Evil
  5. Infant Eyes
  6. Pinocchio
  7. Miyako