Siirry pääsisältöön
Big Blue

Big Blue

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäBig Blue
Julkaistu1.1.2011
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöCam Jazz
Tuottaja

Ermanno Basso

ÄänityspaikkaStudio Kekkonen, Helsinki
Kuuntele

Biografia

Big Blue perustettiin Jyväskylässä 10 vuotta sitten, tosin nimellä Myöhä. Kotikaupunkinsa lisäksi bändi on keikkaillut mm. Rytmihäiriö-klubilla Helsingissä ja lisäksi osallistunut Suomen Young Nordic Jazz Comets -osakilpailuun sekä kansainväliseen Getxo Jazz -kilpailuun Espanjassa.

Nyt yhtye on seurannut Sun Trion ja Joona Toivanen Trion vanavedessä arvostetulle italialaiselle Cam Jazz -merkille, ja kansainvälityksen levityksen myötä bändin nimi on vaihtunut maailmalla ymmärrettävään muotoon.

Kaikki muusikot ovat saaneet peruskoulutuksensa Jyväskylässä, mutta sittemmin siirtyneet metropoleihin, Helsinkiin ja Berliiniin. Jorma Kalevi Louhivuori on muutaman vuoden sisällä noussut trumpetistiemme eturiviin teknisesti taitavana, mutta samalla hyvin persoonallisena solistina. Basisti Jori Huhtala ja pianisti Antti Kujanpää ovat tuttuja upeasta Kvalda-yhtyeestä. Nelikon ankkurina soittaa rumpali Joonas Leppänen.

Kvaldan tavoin myös Big Bluella on kevyt tatsi ja ilmava soundi. Kolme säveltäjää tietää mukavasti vaihtelua levylle. Ollaan tässä päivässä kiinni, ja kaikkine vaihteluineenkin samalla jazzin ytimessä. Kun sävellykset ovat priimatavaraa, levy maistuu huolellisesti kypsytellyltä. Silti tilaa on maltettu jättää improvisaatioille. Tuskin on kenellekään yllätys, että eniten solistista vastuuta saa Louhivuoren trumpetti.

Biisilista

  1. Mini-malesäv. Jori Huhtala
  2. The musketeerssäv. Jorma Kalevi Louhivuori
  3. Abacussäv. Jori Huhtala
  4. Temple in Tokyosäv. Jorma Kalevi Louhivuori
  5. A spot in the horizonsäv. Joonas Leppänen
  6. Deep sea travelsäv. Joonas Leppänen
  7. Rise & Fallsäv. Jori Huhtala
  8. Building the roadsäv. Joonas Leppänen
  9. The big bluesäv. Joonas Leppänen