Siirry pääsisältöön
Liberty Ship

Approaching

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäLiberty Ship
Julkaistu1.11.2013
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Kuuntele
Genrejazz progressive

Biografia

Tamperelainen Eclipse Music julkaisi Liberty Shipin ensimmäisen levyn marraskuussa 2013. Levy on saatavissa sekä CD:nä, että digitaalisesti ladattavana versiona. CD-versio sisältää toisen levyn puhtaasti improvisoitua materiaalia.

Vuonna 2012 perustettu Liberty Ship -yhtye liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän johdolla suomalaisen jazzin eturivin muusikoista koostuva kvartetti vie omilla tahoillaan ansioituneet muusikot yhteiselle tutkimusmatkalle musiikillisen luovuutensa äärirajoille.

Liberty Ship edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan. Liberty Ship purjehtii ylväästi usvasta luovan musiikin ulapalle. Sen musiikissa yhdistyvät free jazzin kesyttämätön henki ja hetkessä eläminen vaikutteisiin muualta modernista taidemusiikista. Se on seikkailullista, arvoituksellista, luovaa ja oikukasta, mutta Liberty Shipin miehistö pysyy aina yhdessä kokonaisena yksikkönä joka pitää tiukasti valitun kurssinsa kohti kartan reunaa tuntemattomille vesille.

Esa Pietilän lisäksi Liberty Shipissä soittavat pianisti Aki Rissanen, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Olavi Louhivuori.

Approaching valittiin vuoden 2013 albumiksi amerikkalaisessa New York City Jazz Record  Magazine -lehdessä. Myös jazzentusiasti ja toimittaja Wif Zenger valitsi sen omalle parhaiden suomalaisten levyjen 2013-2014 listalleen.

Biisilista

 1. Warp Drive
 2. Liberty
 3. In Our Dreams
 4. Fast Waves
 5. In Sight
 6. Wizard
 7. Sollo
 8. Liberation Wheel
 9. Tutta Forza
 10. Ralladi Balladi
 11. Approaching
 12. Wind And Ghosts
 13. Shake It!
 14. A Chat With Zen
 15. Rugged
 16. Every Man's Freedom
 17. Between Warps