Siirry pääsisältöön
Tomi "Varre" Vartiainen

Almost Standards

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäTomi "Varre" Vartiainen
Julkaistu4.2.2022
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Kuuntele

Biografia

Varre Vartiaisen kansainvälinen sooloalbumi Almost Standards julkaistiin helmikuussa 2022.

Varre Vartiaisen monipuolisuus soittajana ja rokkaava asenne ovat luoneet pohjan uralle, jossa yhdistyvät harvinaisella tavalla työskentely rock- ja jazzmusiikin kentillä.
 
”Olen pennusta saakka rakastanut kitaran monipuolisuutta soittimena. Kitaralla voi tuudittaa vauvan uneen, sytyttää jazzklubiin liekkeihin tai räjäyttää areenakeikalla katon irti."
 
Almost Standards painottuu tyyliltään perinteisenpään jazzilmaisuun. Levyllä soittaa Varre Vartiainen Trio (basisti Timo Hirvonen ja rumpali Jussi Lehtonen) sekä kotimaiset jazzlegendat Jukkis Uotila (piano), Severi Pyysalo (vibrafoni) ja saksofonivirtuoosi Joonatan Rautio.
 
"Tällä levyllä haluan tavoitella kitaran ulottuvuuksia jazzmusiikin ympäristössä, joka on itselleni paitsi rakas, mutta myös valtavan suuri haaste. Elämässä pitää mennä eteenpäin sanoi mummo lumessa!" Varre heittää.

”Kitaristi Varre Vartiainen yhdistää yllätyslevyllään jazzmusiikin parhaat kotimaiset tekijät. [S]yntyy kiehtova kaksoisvalotuksellinen yhteisvaikutelma, tutun ja tunnistamattoman tuore ja orgaaninen musiikillinen leikki." 
- Harri Uusitorppa, HS

”Just got a change to listen three songs from Almost Standards album from Varre. Beautiful! Varre plays his ass off! Wonderful guitar playing! 
The tunes are beautiful and the band is smoking! ”
- Mike Stern

”Vartiainen on merkittävä kitaristi, jonka meriitit eritoten rock-vaikutteisen rytmimusiikin alalla ovat poikkeuksellisen mittavat. Ainutlaatuisen Vartiaisesta tekee se, että hänen instrumentin hallintansa ja ilmaisullinen kapasiteettinsa myös jazzmusiikin alalla edustavat täysin kansainvälistä huippua.”
- Jukkis Uotila, professori

Biisilista

  1. September Snakes
  2. Paris
  3. Leo
  4. Dolphin Romance
  5. Decoration
  6. I Love Me
  7. Ringo The Dog
  8. Blues for Jay