Siirry pääsisältöön
Alder Ego
Joonas Leppänen

Alder Ego

Levy
profile-picture

Photography by Salla Keskinen

Levyn tiedot

EsittäjäAlder Ego
Joonas Leppänen
Julkaistu2017
Soittajat
Levy-yhtiöAMP Music & Records
Tuottaja

Recorded in Tuusula by Tuukka Tervo
Mixed by Tuukka Tervo at Ambience Studios
Mastered by Veera Vallinkoski

Kuuntele

Biografia

Alder Ego on Joonas Leppäsen luotsaaman samannimisen kvartetin debyyttijulkaisu

Joonas Leppänen, rummut, Jarno Tikka, saksofoni, Tomi Nikku, trumpetti, Teemu Åkerblom, basso, +Harri Kuusijärvi, harmonikka

"Euroopasta sävyjä sävelkynälleen etsinyt Joonas Leppänen on perustanut kvartetin, jolta ei uskallusta uuvu. Alder Ego koostuu nuorista jazzmuusikoista, joita yhdistää kyky tehdä sekä dynamiikkaa että tilaa toisilleen. Mainittakoon esimerkiksi trumpettitaituri Tomi Nikku, jonka lahjakkuudesta muun muassa Sointi Jazz Orchestra on saanut pontta jo pitkään.

Vaikuttaisi siltä, että ulkomailla vietetyt ajanjaksot ovat tehneet Leppäsestä kokeilevan ja tätä kautta kiinnostavan säveltäjän. Kahdelle puhaltimelle, rummuille ja kontrabassolle sävelletyt kappaleet kosiskelevat kamarimusiikillisia konventioita. Harri Kuusijärven harmonikka tuo mainion lisän nopeiden ääriäänten ja verkkaisten äänimassojen vuorottelussa.

Hetket, kuten The Last Dance todistavat, että improvisaation varaan punotut kokonaisuudet voivat toimia, jos melodia muodostuu hyvin pienistä elementeistä.

Esikoisalbumi osoittaa, että riskien ottaminen kannattaa, vaikka se murtaisi perinteen tai puhtauden jäykkiä juuria. Traditio on hitaasti kääntyvä laiva, vaikka sen kyydissä voikin istua turvallisin mielin. Seuraavalla levyllään yhtye tarttunee ruoriin jo varsin ronskein ottein."

Biisilista

  1. HomecomingJoonas Leppänen
  2. The Last DanceJoonas Leppänen
  3. MoonJoonas Leppänen
  4. TimelapseAlder Ego
  5. StarfishJoonas Leppänen
  6. A Poetic Murmuration of BirdsJoonas Leppänen
  7. PandaJoonas Leppänen