Siirry pääsisältöön
KAIRA

AIR

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäKAIRA
Julkaistu15.3.2024
TyyppiCD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Miksaus ja masterointi Tommi Vainikainen.
Sävellykset Lauri Kaira ja Markus Niittynen, sovitus Jussi Lehtonen.

ÄänityspaikkaFinnvox-studio
Kuuntele

Biografia

Kaira-yhtyeen levy AIR on modernia suomalaista instrumentaalijazzia.

Albumilla  ovat mukana Markus Niittynen (piano), Heikko Remmel (basso), Jussi Lehtonen (rummut), Abdissa Assefa (perkussiot), Timo Lassy (saksofoni, huilu), Kalevi Louhivuori (trumpetti, flyygelitorvi) ja Kasperi Sarikoski (pasuuna).
 
”Kaikilla näillä huippumuusikoilla on omat yhtyeensä, mutta KAIRA-yhtyeen ideana on koota heidät aika-ajoin yhteen tekemään yhdessä albumillinen kotimaista huippujazzia”, kertoo Lauri Kaira.
 
Lauri Kaira ja Markus Niittynen ideoivat ja perustivat yhtyeen vuonna 2017 ja toimivat sen säveltäjinä.
 
”On ollut suuri ilo päästä taas työskentelemään uudella KAIRA-levyllä sekä säveltäjänä että pianistina”, sanoo Markus Niittynen. ”Prosessi oli pitkä, mutta lopputulokseen voi olla hyvin tyytyväinen.”
 
”Jussi kirjoitti fantastiset kolmen pillin arrit, muusikoiden panos oli studiossa upea ja kun äänestä vastasi vielä Tommi Vainikainen, paketti onkin valmis.  Tuli persoonallinen levy, joka tullaan muistamaan pitkään.”
 
”Halusimme tällä levyllä palata jazzin perusasioiden äärelle.  Jazzin harmoniat, monimuotoisuus ja vapaus antavat huippumuusikoille mahdollisuuden ilmaista itseään ja luoda ainutlaatuista mukaansatempaavaa musiikkia”, sanoo Kaira. 

Biisilista

  1. Driven
  2. In Memory Of KG
  3. Weight of Scales
  4. AIR