Siirry pääsisältöön
Oddarrang

Agartha

Levy
profile-picture

Cover photo by Niklas Sandström ; Graphic design by Matti Kunttu / TSTO

Levyn tiedot

EsittäjäOddarrang
Julkaistu2016
Soittajat
Levy-yhtiöEdition Records
Tuottaja

Executive producer: Dave Stapleton
Recorded, mixed and mastered 3-5/2016 by Jyri Sariola at Mimix Studio
Produced by Olavi Louhivuori, 1 co-produced by Lasse Lindgren, 4 co-produced by Osmo Ikonen

Kuuntele

Biografia

Maineikkaan brittiläisen Edition Records -levymerkin julkaisema albumi Agartha on rumpali Olavi Louhivuoren perustaman Oddarrangin toinen kansainvälinen julkaisu kyseisellä levymerkillä vuonna 2013 ilmestyneen In Cinema -albumin jälkeen. 

Tiivis 40-minuuttinen ja vain viidestä kappaleesta koostuva Agartha saa nimensä maapallon ytimessä sijaitsevasta tarunhohtoisesta maailmasta. Sellon ja pasuunan harvinainen yhdistelmä, kelluvat lauluosuudet ja elektroniset äänimaailmat yhdistyvät Agarthassa kitaran, basson ja rumpujen intensiteettiin, mikä muodostaa pohjan Agarthan syvälliselle ja alkukantaisellekin kauneudelle.

Vuonna 2005 perustettu Oddarrang on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisella musiikkikentällä kiistattoman uniikin saundin hallitsevana yhtyeenä. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät monumentaaliset riffit, dynaaminen kerroksellisuus sekä mieleenpainuvat ja voimakkaat melodiat, jotka leijuvat hypnoottisen rytmin päällä.

Oddarrangin perustajan ja yhtyeen rumpalin Olavi Louhivuoren ja suomalaisen jazzin ja populaarimusiikin moniottelijoiden, laulaja-sellisti Osmo Ikosen, pasunisti Ilmari Pohjolan, basisti Lasse Lindgrenin sekä kitaristi Lasse Sakaran muodostama Oddarrang on kymmenen vuoden yhteisen soittohistorian aikana hitsaantunut tiiviiksi musiikilliseksi yksiköksi. 

Oddarrangin rohkea ja eeppinenkin musiikki ammentaa lähteensä samasta melankolisesta pohjoismaisesta lähteestä kuin islantilaisten Sigur Rósin, Björkin ja Supersilentin kaltaiset yhtyeet, yhdistäen siihen vaikutteita kansanmusiikista, postrockista, klassisesta musiikista sekä elektronisesta äänimaisemasta.

Agartha nostaa Oddarrangin emootion ja potentiaalin uudelle asteelle mieleenpainuvilla, tunnistettavilla melodioillaan sekä vahvoilla, ihon alle menevillä rytmeillään. Olavi Louhivuoren perustama Oddarrang on tuottanut nyt rohkean ja näyttävän puheenvuoron, joka eittämättä tullaan noteeraamaan sekä kuulijoiden että kansainvälisen mediankin parissa.

– Agartha on antanut meille kaikille uutta energiaa. Levyn sävellys- ja äänitysprosessi oli meille hurjan inspiroivaa ja palkitsevaa. Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen tulokkaaseen, Olavi Louhivuori kommentoi uuden albumin syntyä. – Meille Agarthan musiikki on kovin henkilökohtaista ja erityistä. Se on osa meitä ja tuo yhteen meidän kaikkien omat musiikkimakumme sekä visiomme. Täten emme malta odottaa levyn julkaisua ja levyn esittelyä yleisölle ja kuulijoillemme.    

Olavi Louhivuori, rummut & koskettimet
Osmo Ikonen, sello & laulu
Ilmari Pohjola, pasuuna & koskettimet
Lasse Sakara, kitara
Lasse Lindgren, basso & koskettimet

Aino Peltomaa:  laulu kappaleessa Aletheia 

Biisilista

  1. AletheiaLasse Lindgren
  2. Central SunOlavi Louhivuori
  3. Mass I-III Olavi Louhivuori
  4. Admiral Byrd’s FlightOsmo Ikonen
  5. Telos / Agartha Olavi Louhivuori