Siirry pääsisältöön

Toiminnanjohtajan tervehdys

entry-image

It’s happening! Ja siksi tervehdykseni on lyhyt. Annetaan musiikin soida ja ammattilaisten puhua!

Jazz Finland -festivaali kaikkine tapahtumineen on monen toimijan ja kovan työn tulos. Sen tarkoitus ja tavoite ammattilaistapahtumana tähtäävät lähitulevaisuuteen: suomalaisten jazzartistien kansainvälisen tunnettuuden ja työtilaisuuksien lisääntymiseen.

Tällä kaikella on myös historiansa, joka ansaitsee maininnan. Jazz Finland -festivaali rakentuu Europe Jazz Networkin yleiskokouksen ympärille. Parhaillaan käynnissä oleva tapahtuma on tänä vuonna suurempi kuin koskaan, mutta Suomessa se ei ole kuitenkaan ensimmäistä kertaa. Vuonna 2006 EJN yleiskokousta isännöi UMO yhteistyössä silloisen Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen Fimicin kanssa. Umon johtajana toimi tuolloin Annamaija Saarela, joka kuuluu EJN:n perustajajäseniin. Annamaija on sittemminkin ollut Suomen aktiivisin linkki eurooppalaisiin ystäviimme verkostossa, jonka puheenjohtajana hän on toiminut viimeisen neljän vuoden ajan. Suomen Jazzliiton puolesta haluan kiittää Annamaijaa hänen henkilökohtaisesta työstään suomalaisen jazzalan kansainvälistämisessä!

Verkostoituminen on välttämätöntä, se vaatii ajan ja välillä rahankin investoimista, mutta se on myös hauskaa. Ihmiset taidealalla tuppaavat rakastamaan työtään, ja se heijastuu välittömään ja ystävälliseen ilmapiiriin, joka Jazz Finlandissakin vallitsee. Sellaisessa hengessä on helppo löytää juuri ne oikeanlaiset kontaktit, joiden myötä ammattilaiset voivat työtään edistää. Toivon, että kaikki osallistujat saavat tästä tapahtumasta lisää ystäviä, kollegoita ja osaamista. Niitä tarvitaan myös keikkojen ja sopimusten toteutumiseen, siihen, mitä me järjestäjät yleishyödyllisen toimintamme puitteissa parhaamme mukaan pyrimme edistämään.

Hyvää festivaalia, hyvät ammattilaiset, artistit ja jazzin ystävät!

Maati Rehor
Toiminnanjohtaja
Suomen Jazzliitto ry

Kommentoi