Siirry pääsisältöön

Puhujat esittelyssä, osa 5: Matti Nives

entry-image

We Jazzin sielu Matti Nives osallistuu European Jazz Conferenceen ja Jazz Finlandiin monta hattua päässään. Hänet nähdään viikonloppuna paitsi artistina DJ-pöydän takana, myös klubijärjestäjänä perjantain We Jazz -klubilla, ja edustamassa agentuuriaan ja sen sisaryritystä Hei Hei Mediaa. Lauantaina tämä suomalaisen jazzin supermies vetää seminaariohjelmassa työryhmää festareiden merkityksestä. "The name “festival” more and more loses its meaning. What makes a festival a real celebration of art?" -sessio lauantaina kello 12.30.

Matti Nives (s. 1980) on Helsingissä toimivan luovan toimiston We Jazzin perustaja ja omistaja. Hän toimii myös vuosittaisen viikon mittaisen We Jazz -tapahtuman taiteellisena johtajana. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013, ja toinen We Jazz -jazzviikko nähdään Helsingissä 8.-13. joulukuuta.

Deejiinä Nivestä voi kuulla Radio Helsingin taajuudella sunnuntaisin, jolloin hän toimittaa suosittua Jazz kiinnostaa -ohjelmaa, sekä lukuisissa tapahtumissa osana We Jazz -DJ-kollektiivia. Lisäksi Nives työskentelee freelance-toimittajana ja graafisena suunnittelijana.

Yle palkitsi Niveksen Varjo-Yrjö -palkinnolla vuonna 2011 ansioituneesta toiminnasta suomalaisen jazzmusiikin aseman edistämiseksi.

Kommentoi