Siirry pääsisältöön

Puhujat esittelyssä, osa 3: Simon Purcell

entry-image

Simon Purcell on Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance –oppilaitoksen jazz –osaston johtaja. Hän toimii lisäksi European Association of Conservatoires musiikkialan koulutuskattojärjestön pop-jazz –puolen valmistelukomiteassa. Purcell vetää yhdessä Francesco Martinellin kera Jazz Finlandin seminaarissa lauantaina klo 12.30 työryhmää musiikkikoulutuksen sisällöstä ja jazzmusiikin arvoista otsikolla "Do we teach at schools and music academies our future audience to actually listen to music? Is easy access to everything a real added value of today’s jazz world?"

 Jazzmuusikon ammatissa Purcell on työskennellyt 1980 –luvun puolivälistä lähtien niin omissa yhtyeissään kuin rivimiehenä muiden luotsaamissa kokoonpanoissa. Vuosien varrelta soittokumppaneiksi on kertynyt sellaisia nimiä kuin Red Rodney, Kenny Wheeler, Eddie Henderson, Stan Sulzman, Jean Toussaint ja Julian Arguelles. Hänen oman aktiivisen kvintettinsä jäseniä ovat Julian Siegel, Chris Batchelor, Gene Calderazzo, Steve Watts, ja joukkoon liittyy toisinaan myös vokalisti Liane Carroll. Parhaiten Purcell tunnetaan kuitenkin musiikkialan kouluttajana erityisenä kiinnostuksen kohteenaan musiikin – erityisesti jazzmusiikin – oppiminen ja opettaminen.

Aiempaan kokemukseensa opettajana sekä mittavaan käytännön tutkimukseen perustuen hän on muodostanut useita malleja, joilla musiikinopetukseen liittyviä ilmiöitä voidaan analysoida ja tulkita. Tutkimusta häneltä tilasi ensimmäisenä lontoolainen Guildhall School of Music & Drama (julkaisut: “Staff Development through Creative Co-Mentoring Partnerships”, 2001 ja “Musical Patchwork: Teacher Research Within a Conservatoire”, 2003, jälkimmäisen julkaisi kustannusyhtiö Ashgate).

Simon Purcell on ohjannut ja opettanut Britannian parhaita jazzmuusikoita jo useassa polvessa. Hän toimi jazzpianon ja improvisaation professorina the Guildhall School of Music & Drama – oppilaitoksessa vuodesta 1987 vuoteen 2005, jolloin hänet nimettiin Trinity College of Musicin Jazz-osaston johtajaksi. Purcell toimi samaan aikaan myös Glamorgan Jazz Summer Schoolin (aikaisemmin Barry Summer School) johdossa. Väliaikoina hän on työskennellyt sekä National Jazz Youth Jazz Orchestra of Scotlandin opetusjohtajana että konsultointitehtävissä useille eri oppilaitoksille.

National Youth Jazz Orchestran johtoon Purcell liittyi syyskuussa 2009 toimijakseen pääasiassa ylemmän tason musiikkikoulutuksen asiantuntijana. Purcell palkittiin vuonna 2006 Jazz Educationalist of the Year –palkinnolla.

Kommentoi