Mopo

Yhtye
Mopo

Kuva/ Photo: Tero Ahonen

Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi. Tämän energisen trion juuret juontavat kapakkatappeluun, jonka tiimellyksessä Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ja Eeti Nieminen löivät viisaat päänsä yhteen. Tästä kolauksesta syntyi Mopo - kolmikko jonka vilpitön pörinä on valloittanut kuulijat puolelleen. 

Mopo ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Sävellykset syntyvät, kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin. Tilaa jätetään myös yllätyksille! Yhteistyötä Mopo on tehnyt muun muassa trumpetisti Verneri Pohjolan sekä kuvataiteilija Anna Tahkolan kanssa. Mopo voitti toukokuussa 2011 Young Nordic Jazz Comets-kilpailun Suomen karsinnan ja julkaisi odotetun debyyttialbuminsa "Jee!" huhtikuussa 2012. Kehuttu kakkoslevy Beibe näki päivänvalon alkuvuodesta 2014. 

Saksofonisti Linda Fredriksson pokkasi taannoin Kritiikin kannukset -kunniamaininnan ja Mopon keikkakalenterissa komeilee mm. London Jazz Festivalin, We Jazz 2013:n ja Flow Festivalin kaltaisia tapahtumia. Hiljattain Mopo esiintyi BBC:n Jazz on Radio 3 -ohjelmassa ja yhtye noteerattiin myös yhdysvaltalaisen jazzraamattu Downbeatin toimesta. Viime aikoina muuntautumiskykyistä yhtyettä on kuultu lisäksi valtakunnallisella koulukiertueella ja Tavastian lastenkonsertissa.

Bändi itse kuvailee ilmaisuaan seuraavasti: "Mopo on yhdistelmä huumoria, vauhtia, haikeutta, synkkyyttä, kepposia ja anarkiaa".