Siirry pääsisältöön
Joona Toivanen

Polarities

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJoona Toivanen
Julkaistu13.12.2013
Soittajat
Levy-yhtiöFootprint Records
Kuuntele

Biografia

Aiemmin trionsa kanssa kansainvälistä huomiota herättänyt pianisti luovii uudenlaisia musiikillisia maastoja uudella “Polarities”-albumillaan, jonka julkaisi ruotsalainen Footprint Records.

Polarities -albumin julkaisukonsertti nähtiin We Jazz 2013 -tapahtuman yhteydessä Savoy-teatterissa 14. joulukuuta 2013. Soolopianolevyllään Toivanen tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen näkemyksellisistä sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Toivanen käyttää levyllä paitsi pianon ja flyygelin perinteistä akustista soundia, myös erilaisia preparointeja ja päällekkäisäänityksiä saavuttaakseen monisävyisen lopputuloksen.

"Usein preparoitu piano kuulostaa hyvin perkussiiviselta, mutta itse olen yrittänyt löytää siitä pehmeämpiä soundeja ja saada uudenlaisetkin äänikokeilut palvelemaan musiikin päämäärinä olevia melodioita ja tunnelmia", Toivanen sanoo. Äänenkäsittelyyn levyllä on käytetty mm. magneetteja ja musiikki poikkeaa perinteisestä soolopianojazzista myös rakenteeltaan pohjautuessaan improvisaation sijaan vahvasti uusiin sävellyksiin.

Levyn tekotapa tuo muassaan haasteita sen esittämiseen livenä ja Toivanen soittaakin ihannetilanteessa konserteissa sekä flyygeliä että preparoitua pianoa. Osassa kappaletulkinnoista hyödynnetään yleisemmin elektronisen musiikin maailmasta tuttuja tekniikoita, mm. live-sämpläämistä ja looppaamista.

Biisilista

 1. Early May, Early AugustJoona Toivanen
 2. Seconds Before SleepJoona Toivanen
 3. DarkroomJoona Toivanen
 4. PolaritiesJoona Toivanen
 5. Three Small RoomsJoona Toivanen
 6. Planned ObsolescenceJoona Toivanen
 7. Morning MusicJoona Toivanen
 8. Split StoryJoona Toivanen
 9. ElegyJoona Toivanen
 10. HymnJoona Toivanen
 11. SolaceJoona Toivanen
 12. Last Day OneJoona Toivanen
 13. SindhuJoona Toivanen