Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 1.8.

helsinki

UMOn jazzjamit Konepaja Biergartenin kesäisellä terassilla jatkuvat jo neljättä kesää – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran jäsenistä, muista jazzmusiikin ammattilaisista sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikkosukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio.

To 6.6.2024 // Teema: Music of Woody Shaw 
Kasperi Sarikoski, pasuuna & jami-isäntä
Kalevi Louhivuori, trumpetti
Tobias Schenk, piano
Lauri Ikävalko, kontrabasso
Kasper Halttunen, rummut

To 27.6.2024 // Teema: Hard Bop Jazz!  
Manuel Dunkel, saksofoni & jami-isäntä
Eero Dunkel, kitara
Lauri Ikävalko, basso
Alessandro D’Anna, rummut

To 11.7.2024 // Teema: Kenny Dorham 100 vuotta   
Mikko Pettinen, trumpetti & jami-isäntä
Henri Lintula, rummut
Jori Huhtala, basso
Andrea Marti, piano
Alina Pettinen, saksofoni

To 1.8.2024 // Teema: Music of Lennie Tristano & Lee Konitz
Max Zenger, saksofoni & jami-isäntä
Joris Roelofs, bassoklarinetti
Mikko Antila, vibrafoni
Joe Peri, rummut
Oskari Siirtola, basso

To 8.8.2024 // Teema: Henry Mancini 100 vuotta   
Tero Saarti, trumpetti & jami-isäntä
Sonja Kaipainen, piano
Filemon von Numers, basso
Ilari Kinnunen, rummut

Jazz-Espa: Wishamalii,Espan lava, helsinki1.8. Klo 13:00

Wishamalii (www)

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Tämän upouuden kokoonpanon muodostavat kolme seikkailunhaluista muusikkoa hyvin erilaisista maantieteellisistä ja musiikillisista taustoista. Vain kymmenkunta konserttia takana, ja trio kuulostaa jo vakiintuneelta, yhtenäiseltä ryhmältä, joka saa paljon wow-huomiota täysin ainutlaatuisella musiikillaan, hurmaavalla lavakarismallaan ja pianistin vallankumouksellisella keksinnöllä – Maqiano-mikrovirityslaitteella, jonka avulla hän voi soittaa arabialaisia maqam-asteikoita ja muita mikrointervalleja akustisella pianolla! Wishamalii-nimi viittaa pohjoismaiseen tapaan tulkita arabi-andalusialaisia ​​Muwashah-lauluja, suurimman osan yhtyeen ohjelmistosta ollen kuitenkin erityisesti tälle yhtyeelle tehtyä musiikkia. Saksalainen Nordic Notes julkaisee Wishamaliin debyyttialbumin "Al-Bahr" syyskuussa 2024.

Nemat Battah (PS)– laulu & oud
Kari Ikonen –  piano & Maqiano™ mikrovirityslaite ja Moog-syntetisaattori
Abdissa "Mamba" Assefa – perkussiot

Kuva: Anna-Maria Viksten

Jazz-Espa: Emmi U. Trio,Espan lava, helsinki1.8. Klo 16:00

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Emmi U. Trio on jazzpianisti, säveltäjä ja vokalisti Emmi Uimosen tuore kokoonpano, jolle hän sävelsi pääosin laulukappaleista koostuvan vuonna 2023 julkaistun Junassa-levyn (Eclipse Music). Levyn materiaali rakentaa siltaa pohjoismaisen jazzin, suomalaisen psykedeelisen folkin ja brasilialaisen rytmimusiikin välille.  
 
Intiimi triokokoonpano antaa tilaa laululle ja sen suomenkielisille lyriikoille, joissa kuuluu sotien loppumisen kaipuu, tasa-arvon ja itsemääräämisoikeuden loukkaamattomuuden puolustaminen, ja elämän loputon keskeneräisyys.  

Emmi Uimonen – piano ja laulu 

Tuomas Talvi – basso 

Chico Matada – rummut 

Kuva: Aleksi Kallioja

Jazz-Espa: Janne Huttunen Quintet,Espan lava, helsinki1.8. Klo 17:30

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Saksofonisti Janne Huttunen tunnetaan laaja-alaisena muusikkona, tuottajana ja lauluntekijänä. Huttunen julkaisi toisen jazzalbuminsa "Two Shadows of You" keväällä 2023 ja niin levyllä kuin livenä Jazz-Espalla kuullaan Suomen jazzhuippuja. Albumin sävellyksiä yhdistää tyylikkään mukaansatempaavat ja helposti lähestyttävät melodiat, svengaavat rytmit ja elokuvalliset sävyt.  

Janne Huttunen – saksofonit 

Kalevi Louhivuori – trumpetti 

Henri Mäntylä – piano 

Ville Herrala – basso 

Jaska Lukkarinen – rummut 

Kuva: Marek Sabogal

Grotesk Live X Jazz-Espa: VIRTA,Ravintola Grotesk, helsinki1.8. Klo 19:00

Tapahtumasarja Groteskin terassilla kerää kiinnostavat bändit, dj:t ja vj:t samaan tilaan läpi tulevan kesän. Tapahtumat järjestetään torstaisin. Musiikillinen linjaus on vahvasti orgaanista tarjoten tyylejä kuten funk, soul, folk, jazz ja afro muun ohella. To 1.8. klubi järjestetään yhteistyössä Suomen Jazzliiton ja Jazz-Espan kanssa.

 

Aikataulu:

19:00 ovet

20:00-01:30 Dj A. Myllykoski

21:00-01:30 Vj Random Doctors

21:00-22:00 Live: Virta

Ikäraja: K-20
Aika: Ovet klo 19:00

Lippujen varausaika 2 päivää.

Liput ovelta 13 €, jos jäljellä.

Numeroimattomat istuma- ja seisomapaikat. Istumapaikkoja rajoitetusti.

Eettinen näkemys:
Toimimme nollatoleranssin mukaisesti kaikenlaista syrjintää/häirintää kohtaan. Kaikissa tilaisuuksissamme noudatetaan turvallisen tilan politiikkaa. Tämä tarkoittaa, että jos saamme ilmoituksen käyttäytymisestä,joka on saanut jonkun tuntemaan olonsa epämukavaksi, toimintaan syyllistynyt henkilöä pyydetään poistumaan tilasta. Teemme tämän, jotta kaikki voivat tuntea olonsa mukavaksi tapahtumassamme ja varmistaaksemme, että ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi lähestyä henkilökuntaamme, jos jotain tapahtuu.

ISME-jamit – kansainväliset musiikkikasvattajat lavalla!,Musiikkitalo, helsinki1.8. Klo 17:00

Vapaa pääsy

Tule mukaan kansainvälisten musiikkikasvattajien jamitunnelmaan Musiikkitalon terassille!

Tule mukaan kansainvälisten musiikkikasvattajien jamitunnelmaan Musiikkitalon terassille! Jami-isäntänä ja koskettimissa Max Tabell, bassossa Antti Ahoniemi ja rummuissa Mooses Kuloniemi.

**

Keikka on osa kansainvälisen musiikkikasvatusjärjestö ISMEn 36. maailmankonferenssia Helsingissä 28.7.-2.8.2024. Tapahtumaa isännöi Taideyliopisto.

Kahden vuoden välein järjestettävä ISMEn maailmankonferenssi on yksi maailman taiteiden opetuksen ja tutkimuksen keskeisimmistä tapahtumista. Musiikkikasvatuksen maailmanjärjestö ISME perustettiin YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO:n aloitteesta 1953. Järjestö edustaa noin 80 jäsenmaata kaikkialla maailmassa ja sen ydinajatus on, että musiikin kokeminen eri muodoissa on tärkeä osa elämää. Vuoden 2024 maailmankonferenssissa perehdytään musiikin ja taidekasvatuksen merkitykseen henkisen kestävyyden sekä ekologisen kriisin edellyttämän kulttuurisen murroksen edistäjänä.

loviisa

SaltFest: Avajaiskonsertti - Islaja,Loviisan Kirkko, loviisa1.8. Klo 20:00

Islaja

keikka

Liput 20 €

Intiimi, henkilökohtainen, melodinen, ankkuroiva. Läpi uransa suht harvoin kotimaassaan esiintynyt sukeltava läsnäolija.

Islajan Angel Tapes rakentuu lapsena paljon kuullun c-kasetin maailmaan. Tällä kasetilla soi enkelten laulua. Lapsena Islaja piti aina itsestään selvänä, että kasetilla olevat suhinat ja natinat ovat se mystinen laulu. Eiväthän enkelit voi kuulostaa ihmisiltä. Eiväthän?

parainen

Turku Sea Jazz Seilissä: Panu Savolainen + Superposition,Seili, parainen1.8. Klo 09:30

keikka
klo 9.30 M/S Norrskär lähtee Turusta Ravintola Nerån edestä (Läntinen Rantakatu 37)
klo 11.15 Saapuminen Seilin saarelle
klo 12.00 Panu Savolainen Solo, Seilin kirkko
klo 14.00 Superposition, Seilin päärakennus
klo 16.30 M/S Norrskär lähtee Seilistä
klo 18.15 Saapuminen Turkuun
 
Panu Savolaisen konsertin kesto on n. 40 minuuttia ja Superposition esiintyy n. 60 minuutin ajan. Konserttien välissä ehtii lounaalle. Sään salliessa jälkimmäinen konsertti järjestetään ulkotiloissa.
Konsertteihin voi saapua myös omalla kuljetuksella, yksittäisiä konserttilippuja on myynnissä rajoitettu erä.
 
Panu Savolaisen soolokonsertti historiallisessa Seilin kirkossa tuo parrasvaloihin vibrafonin kaikkine sävyineen ja väreineen. Kuulijaa hemmotellaan niin unenomaisella leijunnalla kuin perkussiivisella ja virtuoosisella rytmi-iloittelullakin. Vuosien varrella hioutunut konserttiohjelmisto koostuu Savolaisen omien, melodiarikkaiden sävellysten ohella lainakappaleista aina J.S. Bachista suomalaiseen iskelmään.
 
Panu Savolainen – vibrafoni
 
Seilin päärakennuksen konsertissa kuullaan Superpositionin uunituoretta musiikkia yhtyeen heinäkuussa julkaistavalta toiselta albumilta. Rumpali Olavi Louhivuoren johtaman energisen kvartetin musiikki on monipuolista ja rohkeaa yhdistellen perinteistä jazzia moderniin sävyyn ja kokeellisuuteen. Yhtyeen ilmaisu on voimakasta ja intensiivistä, mutta samalla syvällistä ja moniulotteista. Jokainen jäsen tuo yhteissoundiin oman musiikillisen taustansa ja näkemyksensä, mikä synnyttää yhdessä täysin ainutlaatuisen äänimaiseman.
 
Adele Sauros – tenorisaksofoni
Linda Fredriksson – altto- ja baritonisaksofoni
Mikael Saastamoinen – basso
Olavi Louhivuori – rummut
 
Liput: Tiketti
Venekuljetus + kaksi konserttia 70 € / lapset (3-15 v.) 40 €
Pelkkä Panu Savolainen Solo (ei kuljetusta) 20 € / lapset 10 €
Pelkkä Superposition (ei kuljetusta) 20 € / lapset 10 €

Perjantai 2.8.

helsinki

Jazz-Espa: Joonatan Henriksson Quintet,Espan lava, helsinki2.8. Klo 16:00

Joonatan Henriksson (www)

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Joonatan Henriksson on 18-vuotias klarinetisti ja pianisti, joka on opiskellut Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla vuodesta 2018 ja esiintynyt kansainvälisistä nimistä muun muassa Godwin Louisin sekä Dana Hallin kanssa. Vuonna 2023 Henriksson voitti Suomen Jazzliiton ensimmäistä kertaa myönnetyn Taimi-palkinnon, joka myönnetään intohimoisesti omaa musiikillista ilmaisuaan kehittävälle nuorelle jazzmuusikolle. 

Jazz-Espalle Henriksson tuo mukanaan oman yhtyeensä, joka koostuu suomalaisen jazzkentän nuorista tähdistä. Quintetin soittama ohjelmisto koostuu yhtyeen jäsenten omista sävellyksistä, jotka pyrkivät hienostuneesti heijastamaan yhtyeen musiikillisia suuntaviivoja unohtamatta jazzmusiikin perinnettä. 

Joonatan Henriksson – klarinetti 

Eero Dunkel – kitara 

Pessi Pohjola – piano 

Otso Huhtala – kontrabasso 

Kasper Halttunen – rummut 

Konsertti järjestetään yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän kanssa.

Kuva: Maarit Kytöharju

Jazz-Espa: Sigurdur Rögnvalsson Lúna,Espan lava, helsinki2.8. Klo 17:30

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Marraskuussa 2023 islantilainen kitaristi Sigurdur Rögnvaldsson julkaisi uusimman sooloalbuminsa "Lúna", uuden kvartettinsa kanssa. Helsingissä asuvan Rögnvaldssonin musiikki on sekoitus nostattavia melodioita, mukaansatempaavia grooveja ja vangitsevia improvisaatioita, jotka pohjautuvat 70-luvun jazz-rockin eetokseen. Rögnvaldsson on aiemmin julkaissut kaksi albumia Dark Forest -yhtyeensä kanssa. Hän tekee yhteistyötä monien suomalaisten artistien ja yhtyeiden kanssa, näistä esimerkkinä Jori Huhtalan Talambo, Anni Elif, Aili Järvelä, Raoul Björkenheim, Tatu Rönkkö ja Pauli Lyytinen.

Sigurdur Rögnvaldsson (IS) - sähkökitara 

Tuomas A. Turunen - Rhodes and syntetisaattorit

Jori Huhtala - sähköbasso  

Tatu Rönkkö - rummut 

Kuva: Jori Huhtala

turku

Turku Sea Jazz 2024,Forum Marinum, turku2.8. Klo 16:00

Olli Ahvenlahti New Quintet

The Stance Brothers

keikka
Turku Sea Jazz -festivaalin päätapahtumaa vietetään 2.-3.8. Merikeskus Forum Marinumin alueella. Kumpanakin iltana esiintyy kaksi huippuyhtyettä tunnelmallisessa Kruununmakasiinin Venekatoksessa.
 
Perjantai 2.8.
klo 19 The Stance Brothers
klo 21 Olli Ahvenlahti New Quintet
 
Lauantai 3.8.
klo 19 Wishamalii (FI/PS)
klo 21 Tuomo
 
Ennakkoliput: Tiketti
 
1 pv peruslippu 45 €
1 pv eläkeläislippu 41 €
1 pv S-etulippu 43 €
1 pv opiskelijalippu 32 €
1 pv lastenlippu (7-17 v.) 32 €
1 pv ryhmä (10 hlöä tai yli) 39 €
 
2 pv peruslippu 75 €
2 pv eläkeläislippu 68 €
2 pv S-etulippu 71 €
2 pv opiskelijalippu 52 €
2 pv lastenlippu (7-17 v.) 52 €
2 pv ryhmälippu (10 hlöä tai yli) 65 €
 
Lisäksi Merikeskuksen museoalueella voi kuulla livejazzia jo aiemmin päivällä. Perjantaina järjestetään konsertti Suomen Joutsenen samppanjabaarissa klo 16 (pääsy museolipulla) ja lauantain alkuiltaan on tulossa erikseen myytävä konsertin ja illallisen paketti. Koko festivaaliohjelma julkistetaan toukokuun aikana.
 
Lipunoston yhteydessä on mahdollista tukea John Nurmisen Säätiön tärkeää meriympäristötyötä.

Turku Sea Jazz Suomen Joutsenella: Eero Koivistoinen Quartet,Forum Marinum, turku2.8. Klo 16:00

keikka
Turku Sea Jazzin perjantain iltapäivässä nautiskellaan jazzia museolaiva Suomen Joutsenen samppanjabaarissa jazzlegenda Eero Koivistoisen johdolla!
 
Koivistoinen on tehnyt yhteistyötä pianisti Alexi Tuomarilan kanssa 12 vuoden ajan, ja työn hedelmänä on syntynyt myös nykyinen kvartettikokoonpano, jossa tuoreina niminä soittavat basisti Filemon von Numers ja rumpali Alessandro D’Anna. Monista huippukokoonpanoista tunnettujen muusikkojen svengi on ilmavaa, tiivistä ja napakkaa. Komppiparin groove vie kokonaisuutta upeasti, ja pianisti Tuomarila pääsee loistamaan. Kaiken yllä pörisee suvereenisti kotimaisen jazzin legendaarisimman muusikon, maestro Eero Koivistoisen saksofoni. Turku Sea Jazzin konsertissa kuullaan sekä Koivistoisen omaa tuotantoa että jazzklassikoita.
 
Eero Koivistoinen – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Filemon von Numers – basso
Alessandro D’Anna – rummut
 
Pääsy museolipulla: 14€ / 9€ / 5€ / Museokortti
 
Turku Sea Jazzia vietetään 31.7.-3.8.2024 Forum Marinumilla, Seilin saarella ja Kirkkopuiston Terassilla. Tutustu koko festivaaliohjelmaan osoitteessa: www.turkuseajazz.fi
 
Lisätiedot: info@jazzcityturku.fi

Lauantai 3.8.

helsinki

Jazz-Espa: Screaming Jay & The Bones,Espan lava, helsinki3.8. Klo 14:00

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Screaming Jay & The Bones on niittänyt mainetta energisenä ilmiönä niin festivaaleilla kuin klubikeikoillakin ja edustaa Jazz-Espalla koko perheelle suunnattua ohjelmaa. Yhtyeen miehistöön kuuluu suomen jazzin sekä rhythm & bluesin kärkinimiä jotka ovat tuttuja monista eri yhteyksistä. Bändin ohjelmisto koostuu pääosin 50- luvun rhythm & bluesista, sekaan mahtuu myös huimia tulkintoja jazzin helmistä ryyditettynä mielipuolisilla scat-sooloilla. Omana aikanaan tämä musiikki oli päivän hittikamaa. Bändin autenttinen ja välitön ote tempaakin kuulijansa joraamaan, laulamaan ja nauttimaan musiikista kuin 50-luvun jazzbileissä konsanaan!  

Jay Kortehisto - laulu & pasuuna  

Pope Puolitaival – saksofoni  

Valtteri Pöyhönen - kitara  

Lasse Sirkko - basso  

Thomas Rönnholm – rummut  

Konsertti järjestetään yhteistyössä Konserttikeskuksen kanssa.

Kuva: Milka Alanen

Jazz-Espa: Megasakki,Espan lava, helsinki3.8. Klo 15:30

Megasakki (www)

keikka

Jazz-Espa on Suomen Jazzliiton tuottama, kotimaiseen jazzmusiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajalle kohdeyleisölle monipuolinen ja ajankohtainen kattaus kotimaisen jazzin kärkinimiä sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Megasakki on rytmikäs lastenmusiikkiyhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa "Siili beatboksaa" helmikuussa 2022. Leikkisä ja viihdyttävä musiikki ammentaa iloa yleisölleen rytmimusiikista ja hauskoista sanoituksista. Emma-palkittu yhtye saa taatusti jokaisen tanssijalan vipattamaan! Konsertista ei puutu taikaa eikä säihkettä, ja Aikapojan taikakellokin pääsee jälleen käyttöön!

Kesän 2024 aikana konsertissa kuullaan myös herkkupaloja tulevalta albumilta! 

Säihky Suojeluskeiju - Annika Tepponen - laulu

Tea Telepaatti - Elina Arlin - laulu

Arvo Tarkka - Vesa Ojaniemi - basso, laulu

Aake Aikapoika - Anssi Tirkkonen - rummut, laulu, elektroniikka

Konsertti järjestetään yhteistyössä Konserttikeskuksen kanssa.

Kuva: Jetro Sarin

oulu

Elojazz: Into Koponen Band,Jumpru, oulu3.8. Klo 16:00

keikka

Vapaa pääsy

Into Koposen Peace-albumin julkaisukeikka.

Into Koponen gtr
Pasi Hiltula keys
Teijo Jämsä drs
Petrus Yli-Tepsa bass

turku

Turku Sea Jazz: Kaisa/Gunu/Max + Sea Jazz Dinner,Forum Marinum, turku3.8. Klo 15:30

keikka
Basisti Kaisa Mäensivu ja saksofonisti Max Zenger nousivat viraalihitiksi viime kesän Åland Sea Jazzeilla kuvatulla videollaan, jossa he soittivat pellon reunassa jazzia laumalle kiinnostuneita lehmiä. Nyt kaksikko on saanut seurakseen trumpettilyyrikko Mikko Gunu Karjalaisen ja yhdessä trio saapuu yllättämään ja viihdyttämään ihmiskuulijoita Turku Sea Jazzin lauantai-iltapäivään!
 
Trion intiimitunnelmainen konsertti järjestetään Forum Marinumin alueella yllätyspaikassa, jonne yleisö pääsee vain harvoin! Kokoontuminen tapahtuu klo 15.30 ravintola Göranin terassilla. Konsertin jälkeen nautitaan kolmen ruokalajin Sea Jazz Menu ravintola Göranissa. Tätä erikoiskonserttia ei kannata jättää väliin!
 
Kaisa Mäensivu – kontrabasso
Mikko Gunu Karjalainen – trumpetti
Max Zenger – puupuhaltimet
 
Liput: Tiketti
85 € (sisältää alkumaljan, konsertin ja kolmen ruokalajin illallisen)
Ikärajaton. Konserttipaikka ei ole esteetön.
 
Aikataulu:
15:30 Kokoontuminen Forum Marinumilla ravintola Göranin terassilla
15:45 Alkumaljat yllätyspaikassa
16:00 Konsertti: Kaisa / Gunu / Max
17:00 Kolmen ruokalajin illallinen ravintola Göranissa
 
Alkumaljana Le Contesse Prosecco Extra Dry tai Kontiomehun alkoholiton Lehtikuohu
Sea Jazz Menu (kala)
– Sokerisuolattua ja hiillostettua silakkaa, piparjuurta, kurkkua ja yuzua
– Haudutettua kirjolohta ja tyrnillä maustettua pohjoismaista rapucurrya
– Vadelmamousse, salmiakkia ja vadelmasorbettia
– Kahvi tai tee
– Ruokajuomana vesi, muut juomat tilataan ja maksetaan paikan päällä
 
TAI
 
Sea Jazz Menu (vegaani)
– Merilevällä maustettua hiillostettua kyssäkaalia, piparjuurta, kurkkua ja yuzua
– Savustettua jalotofua ja tyrnillä maustettua kookoscurrya
– Vadelmamousse, salmiakkia ja vadelmasorbettia
– Kahvi tai tee
– Ruokajuomana vesi, muut juomat tilataan ja maksetaan paikan päällä
 
Ilmoita mahdolliset allergiat ja erikoisruokavaliot viimeistään viikkoa ennen (27.7. mennessä) sähköpostitse info@goran.fi tai puhelimitse 020 741 7330.
 
Huom! Myynti päättyy jo 31.7.

Turku Sea Jazz 2024,Forum Marinum, turku3.8. Klo 16:00

keikka
Turku Sea Jazz -festivaalin päätapahtumaa vietetään 2.-3.8. Merikeskus Forum Marinumin alueella. Kumpanakin iltana esiintyy kaksi huippuyhtyettä tunnelmallisessa Kruununmakasiinin Venekatoksessa.
 
Perjantai 2.8.
klo 19 The Stance Brothers
klo 21 Olli Ahvenlahti New Quintet
 
Lauantai 3.8.
klo 19 Wishamalii (FI/PS)
klo 21 Tuomo
 
Ennakkoliput: Tiketti
 
1 pv peruslippu 45 €
1 pv eläkeläislippu 41 €
1 pv S-etulippu 43 €
1 pv opiskelijalippu 32 €
1 pv lastenlippu (7-17 v.) 32 €
1 pv ryhmä (10 hlöä tai yli) 39 €
 
2 pv peruslippu 75 €
2 pv eläkeläislippu 68 €
2 pv S-etulippu 71 €
2 pv opiskelijalippu 52 €
2 pv lastenlippu (7-17 v.) 52 €
2 pv ryhmälippu (10 hlöä tai yli) 65 €
 
Lisäksi Merikeskuksen museoalueella voi kuulla livejazzia jo aiemmin päivällä. Perjantaina järjestetään konsertti Suomen Joutsenen samppanjabaarissa klo 16 (pääsy museolipulla) ja lauantain alkuiltaan on tulossa erikseen myytävä konsertin ja illallisen paketti. Koko festivaaliohjelma julkistetaan toukokuun aikana.
 
Lipunoston yhteydessä on mahdollista tukea John Nurmisen Säätiön tärkeää meriympäristötyötä.

Tiistai 6.8.

oulu

Jazzpatio: Way Out Quartet plays Blake,Jumprun Patio, oulu6.8. Klo 21:00

Way Out Quartet

Vapaa pääsy

Seamus Blake on yksi merkittävimpiä uuden sukupolven tenorisaksofonisteja, joka tunnetaan virtuoottisesta ja jazzperinnettä kunnioittavasta solismistaan sekä näkemyksellisestä sävelkynästään. Hänen tuotantonsa on inspiroinut monia nuoren sukupolven soittajia ympäri maailman. Oulusta maailmalle ja maailmalta Ouluun ponnistaneista jazzsoittajista koostuva yhtye Way Out Willy plays Blake tekee kunniaa Seamus Blaken musiikille esittämällä valikoiman kappaleita hänen tuotannostaan sekä bändin omia samanhenkisiä sävellyksiä.

Jimi Ahlroos, saksofonit
Tuomas J. Turunen, piano
Jaakko Konttila, basso
Anssi Tirkkonen, rummut

Keskiviikko 7.8.

kerava

Pentti Lahti with Jukka Gustavson & STREET LEVEL,Niittylava, kerava7.8. Klo 18:00

keikka

Vapaa pääsy

Keravalla tunnetuiksi tulleissa Pena-Klubeissa saksofonisti Pentti Lahti kutsuu legendaarisia suomalaisia artisteja kyläilemään paikkakunnalle.

Tällä kertaa luvassa on nostalginen progen, bluesin ja fuusion täyteinen ilta ulkoilmalavalla. Pentti Lahden vieraaksi URFin konserttilavalle saapuu Jukka Gustavson, joka on suomiprogen pioneeri sekä tunnettu urkurina, laulajana ja erityisesti Wigwam-yhtyeen aikaisesta tuotannostaan. Illan kokoonpanossa soittavat lisäksi pitkän linjan bassosankari Jan-Olof Strandberg sekä jazz-klubien meritoitunut konkari, rumpali Thomas Törnroos.

kokkola

Kokkola Sea Jazz: Jukka Perko & Söderbacka-Matikanen Duo,Kahvila Saha, kokkola7.8. Klo 18:00

Jukka Perko

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

keikka

Liput 23 €

Kokkola Sea Jazzien keskiviikon konsertissa saksofonin, kitaran sekä kontrabasson laaja äänimaisemien kirjo kutsuu kuuntelijoitaan levähtämään ja nauttimaan musiikista, joka kurkottaa syvälle sieluun.

Kokkola Sea Jazzien keskiviikon konsertin solistina kuullaan tiensä suomalaisten sydämiin valloittanutta upeaa saksofonistia, Jukka Perkoa. Konsertissa hän musisoi yhdessä kokkolalaisten muusikoiden, basisti Eevalotta Matikaisen ja kitaristi Martin Söderbackan kanssa. Luvassa on konsertin täydeltä tunteita ja musiikin laajoja sävyjä.

Järjestyksessään neljäs Kokkola Sea Jazz -festivaali järjestetään elokuussa 7.8. – 8.8.2024. Pääkonsertit soivat Kahvila Sahan isossa Sydvesti ulkoteltassa, jossa yleisöllä on mahdollisuus valita istumapaikka teltan suojassa. Kaikki myytävät paikat ovat numeroimattomia ja mieluisan paikan voit varmistaa saapumalla ajoissa.

Ennakkolippujen myynti loppuu konserttipäivänä klo 16. Lipunmyynti alkaa portilla tuntia ennen konserttia. Paikanpäällä voit nauttia Kahvila sahan maukkaista tarjoiluista. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisista elämyksistä jazzmusiikin äärelle lämminhenkiseen merikaupunkiin!

turku

Flame Jazz Summer Live: Force Of Nature Quintet,Kirkkopuiston Terassi, turku7.8. Klo 18:00

Force of Nature Quintet

keikka

Joonatan Henriksson – klarinetti
Olli Virtanen – vibrafoni
Pyry Brandt – piano
Otso Huhtala – basso
Severi Sorjonen – rummut

Force of Nature Quintet on viidestä nuoresta muusikosta koostuva energinen jazzyhtye, jonka nimikin heijastelee voimakasta ja luonnonvoimien kaltaista musiikillista ilmaisua.
Suomen Jazzliiton Taimi-palkitun klarinetisti Joonatan Henrikssonin luotsaamassa yhtyeessä soittavat hänen ohellaan vibrafonisti Olli Virtanen, pianovirtuoosi Pyry Brandt, basisti Otso Huhtala sekä rumpali Severi Sorjonen. Musiikin tyypillisiä muotoja kunnianhimoisesti koetteleva kvintetti esittää omia sävellyksiään sekä sovituksia jazzklassikoista.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista ja ikärajattomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin 8.5.–14.8.2024 viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom! Tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Torstai 8.8.

helsinki

UMOn jazzjamit Konepaja Biergartenin kesäisellä terassilla jatkuvat jo neljättä kesää – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran jäsenistä, muista jazzmusiikin ammattilaisista sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikkosukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio.

To 6.6.2024 // Teema: Music of Woody Shaw 
Kasperi Sarikoski, pasuuna & jami-isäntä
Kalevi Louhivuori, trumpetti
Tobias Schenk, piano
Lauri Ikävalko, kontrabasso
Kasper Halttunen, rummut

To 27.6.2024 // Teema: Hard Bop Jazz!  
Manuel Dunkel, saksofoni & jami-isäntä
Eero Dunkel, kitara
Lauri Ikävalko, basso
Alessandro D’Anna, rummut

To 11.7.2024 // Teema: Kenny Dorham 100 vuotta   
Mikko Pettinen, trumpetti & jami-isäntä
Henri Lintula, rummut
Jori Huhtala, basso
Andrea Marti, piano
Alina Pettinen, saksofoni

To 1.8.2024 // Teema: Music of Lennie Tristano & Lee Konitz
Max Zenger, saksofoni & jami-isäntä
Joris Roelofs, bassoklarinetti
Mikko Antila, vibrafoni
Joe Peri, rummut
Oskari Siirtola, basso

To 8.8.2024 // Teema: Henry Mancini 100 vuotta   
Tero Saarti, trumpetti & jami-isäntä
Sonja Kaipainen, piano
Filemon von Numers, basso
Ilari Kinnunen, rummut

Linkon terassilive: Paris in Töölö,Linko Pizzabar, helsinki8.8. Klo 19:00

Blue Pepper

Vapaa pääsy

Pariisin tunnelmaa Töölössä! Sään salliessa yhtye soittaa Linkon terassilla.

Helsinkiläinen Blue Pepper esittää akustista perinteistä jazzia ja swingiä, joka vie sinut Töölön kaduilta Pariisin sykkeeseen. Yhtyeen musiikki, yhdessä Linkon antimien kanssa, lupaavat romanttisen illan sinulle ja seurallesi!

Yhtye aloittaa klo 19 ja soittaa kaksi settiä.

kokkola

Kokkola Sea Jazz: Viktoria Tolstoy,Kahvila Saha, kokkola8.8. Klo 19:00

Viktoria Tolstoy

keikka

Liput 32 €

Torstai-iltana 8.8. nautitaan Kokkola Sea Jazz -festivaalin pääkonsertissa upean ruotsalaisen laulajan, Viktoria Tolstoyn, johdolla. Kahvila Sahan boheemissa ympäristössä kuultavassa konsertissa Viktoria Tolstoyn kanssa lavalle nousevat kokkolalaiset muusikot, kitaristi Martin Söderbacka ja basisti Eevalotta Matikainen, sekä saksofonisti Manuel Dunkel ja rumpali Jussi Lehtonen.

Tolstoy on yksi Ruotsin tunnetuimpia jazzlaulajia. Hän on pitkän uransa aikana esiintynyt yhdessä jazzlegendojen kanssa kuten mm. McCoy Tyner, Ray Brown ja Toots Thielemans sekä ruotsalaisten jazzartistien, kuten mm. Svante Thuresson, Putte Wickman, Nils Landgren, Esbjörn Svensson ja Ulf Wakeniuksen kanssa.

Järjestyksessään neljäs Kokkola Sea Jazz -festivaali järjestetään elokuussa 7.8. – 8.8.2024. Pääkonsertti soi Kahvila Sahan isossa Sydvesti ulkoteltassa, jossa yleisöllä on mahdollisuus valita istumapaikka teltan suojassa. Paikanpäällä voit nauttia Kahvila sahan maukkaista tarjoiluista.

Lipunmyynti ovelta alkaa tuntia ennen konserttia. Kaikki myytävät paikat ovat numeroimattomia ja mieluisan paikan voit varmistaa saapumalla ajoissa. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisista elämyksistä jazzmusiikin äärelle lämminhenkiseen merikaupunkiin!

Perjantai 9.8.

maarianhamina

Åland Sea Jazz: Ulf Wakenius, Timo Lassy Trio,Alandica, maarianhamina9.8. Klo 19:00

Timo Lassy Trio

Ulf Wakenius

keikka

Liput 37€ yksi ilta Alandicassa / 66€ kaksi iltaa Alandicassa

19:00-20:00 Ulf Wakenius Solo
20:30-21:30 Timo Lassy Trio
21:30 Jam Session hosted by Fredrik Erlandsson

Ulf Wakenius on ruotsalainen maailmanluokan jazzkitaristi, jonka taidot ovat keränneet ylistystä ympäri maailman. Wakeniuksen ura on ollut täynnä merkittäviä hetkiä, kuten Oscar Peterson Quartetin jäsenyys, menestyksekäs ja pitkäaikainen yhteistyö legendaaristen basistien Niels-Henning Örsted Pedersenin ja Ray Brownin kanssa, sijoitukset Yhdysvaltain jazzlistoilla ja Grammy-ehdokkuus. Ulf Wakeniuksen musiikissa on aina läsnä upea rytmisyys ja melodioiden poikkeuksellinen lyyrinen herkkyys. Oscar Peterson on julkisesti kuvannut Ulfia yhdeksi maailman parhaista nykyajan kitaristeista, ja monet tämän päivän arvostetuimmista jazzkitaristeista ovat Ulf-faneja, mukaan lukien Pat Metheny, John McLaughlin, John Scofield ja Mike Stern. Wakenius on myös esiintynyt ja levyttänyt sellaisten artistien kanssa kuin Herbie Hancock, Michael Brecker, Michel Legrand, Monica Zetterlund ja monet muut.

Timo Lassy on yksi maamme valovoimaisimmista jazzartisteista. Saksofonisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön, levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia.Konsertissa kuullaan Timo Lassyn muodostamaa Trioa, johon kuuluvat basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Tämä kolmikko julkaisi ylistystä keränneen debyyttilevynsä Trio vuonna 2021. Helsingin Sanomat antoi We Jazz Recordsin julkaisemalle albumille viisi tähteä, ja suitsutus levisi pian myös kansainväliseen mediaan.

Festivaali-iltoina Åland Sea Jazz päättyy perinteiseen jamisessioon Hotelli Arkipelagissa. Tule nauttimaan rennosta tunnelmasta ja spontaanista musiikista, jota esittävät festivaaliartistit, vierailijat ja paikalliset muusikot! VAPAA PÄÄSY!

Åland Sea Jazz soi Maarianhaminassa 9.–10.8.2024. Tutustu koko festivaaliohjelmaan: www.alandseajazz.fi

Lauantai 10.8.

kokkola

Kruununvoudin Jazzit: Matti Oja & Söderbacka-Matikainen Duo,Kruununvoudintalo, kokkola10.8. Klo 16:00

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

Matti Oja

keikka

Ilmainen ravintolan asiakkaille

Kruununvoudin Jazzit soivat kahtena lauantai-iltapäivänä Kruununvoudintalon kauniissa ympäristössä. Musiikin lomassa voit nauttia Nanne Jalman taikomista ravintolan antimista: kesäisistä herkuista ja kylmistä juotavista!

Musiikista vastaavat kokkolalaiset muusikot, kitaristi Martin Söderbacka ja basisti Eevalotta Matikainen, yhdessä kitaristi Matti Ojan kanssa. Matti Oja on tunnettu sessiokitaristi mm. The Voice of Finland -ohjelmasta ja hän on työskennellyt lukuisten lauluartistien yhtyeissä.

Sateen sattuessa konsertti järjestetään sisällä Kruununvoudintalossa. Konsertit ovat maksuttomia ravintolan asiakkaille.

Lämpimästi Tervetuloa! Pssssst. Kokkolassa soi jazz kesällä 2024 melkein joka viikko:

ke. 12.6.2024 Puutarhajazzit Nera Gardenissa feat. Janne Peltoniemi
ke 26.6.2024 Puutarhajazzit Nera Gardenissa feat. Robin Käldström
to. 4.7.2024 Kesäjazz Kokkolan Vohvelikahvilassa feat. Mikael Svarvar
la. 13.7.2024 Kruununvoudintalon Jazzit feat. Toni Porthén
to. 18.7.2024 Kesäjazz Kokkolan Vohvelikahvilassa feat. Niko Riippa
pe 19.7.2024 Terassijazzia Mustakarilla: Söderbacka-Matikainen Duo sings jazz
ke. 24.7.2024 Puutarhajazzit Nera Gardenissa feat. Jusu Berghäll
to. 25.7.2024 Kesäjazz Kokkolan Vohvelikahvilassa feat. Ville Pynssi
ke. 31.7.2024 Puutarhajazzit Nera Gardenissa feat. Mikko Pettinen
ke. 07.08.2024 Kokkola Sea Jazz 2024: Jukka Perko & Söderbacka-Matikainen Duo
Ke. 07.08.2024 Kokkola Sea Jazz 2024: Zacharias Holmqvist Quartet + JAMIT
to. 08.08.2024 Kokkola Sea Jazz 2024: Viktoria Tolstoy (SE)
la. 10.8.2024 Kruununvoudintalon Jazzit feat. Matti Oja
ke. 21.8.2024 Puutarhajazzit Nera Gardenissa feat. Joonatan Rautio

maarianhamina

Åland Sea Jazz: Hampus Adami,Merikorttelin Merenkulkukappeli, maarianhamina10.8. Klo 15:00

Hampus Adami

keikka

Liput 20€

Koe ainutlaatuinen musiikkielämys jazzin nousevan tähden Hampus Adamin kanssa Merikorttelin Merenkulkukappelissa. Intiimissä soolokonsertissa Adami tulkitsee Duke Ellingtonin ajattomia kappaleita legendaarisen jazzmestarin 125-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Hampus Adami soittaa sekä pasuunaa että venttiilipasuunaa ja on nuoresta iästään huolimatta jo vakiinnuttanut asemansa Ruotsin jazzpiireissä. Hän soittaa säännöllisesti useissa kokoonpanoissa, kuten Stockholm Hot 7, Klas Lindquist Nonet, Glenn Miller Orchestra Scandinavia sekä Jon Henriksson Sextet. Tänä vuonna hänelle myönnettiin JazzBrazz-stipendi tunnustuksena musikaalisesta huippulahjakkuudesta ja korkeatasoisesta instrumentin hallinnasta. Älä jätä väliin tätä ainutlaatuista mahdollisuutta kuulla soolokonsertti Hampus Adamilta!

Åland Sea Jazz soi Maarianhaminassa 9.–10.8.2024. Tutustu koko festivaaliohjelmaan: www.alandseajazz.fi

Åland Sea Jazz: Nina Mya, Whatclub feat. Antti Sarpila & Hampus Adami,Alandica, maarianhamina10.8. Klo 19:00

Nina Mya

Whatclub

keikka

Liput 37€ yksi ilta Alandicassa / 66€ kaksi iltaa Alandicassa

19.00 Nina Mya
20.30 Whatclub feat. Antti Sarpila & Hampus Adami
21:30 Jam session hosted by Henri Mäntylä, Hotell Arkipelag

Nina Mya on palkittu suomalainen jazzlaulaja, joka yhdistelee musiikissaan sielukkaasti jazzia, soulia ja gospelia tavalla, joka on uniikkia pohjolassa. Esiintyjänä Nina Mya on tunnettu vahvasta tulkinnallisuudestaan ja hänen vivahteikkaasta äänestään sekä teknisestä taidokkuudestaan. Festivaalin konsertti Jazz meets Gospel esittelee Nina Myan rakkauden gospelvaikutteiseen musiikkiin ja hänen kanssaan soittavat maamme taitavimpiin lukeutuvat jazzmuusikot pianisti Henri Mäntylä ja saksofonisti Joonatan Rautio. Kokoonpano tuo gospeltulkintoihin jazzhenkeä improvisoinnin muodossa.

Whatclub on arvostettu ahvenanmaalainen kokoonpano, joka oli vuonna 2023 ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi. Yhtyeen inspiraation lähteenä on Pariisissa maailmansotien välisenä aikana Django Reinhardtin luoma genre, jota kutsutaan "gypsy swingiksi" tai "jazz manoucheksi". Konsertissa esiintyvät Whatclubin kitaristit Richard Palmer ja Jochum Juslin sekä kontrabasisti Kjell Dahl. Heidän lisäkseen lavalle nousevat kaksi vierailevaa solistia: suomalainen klarinettimestari Antti Sarpila ja ruotsalainen nouseva tähti, pasunisti Hampus Adami. Antti Sarpila on palkittu ja kansainvälisesti tunnettu jazzmuusikko, joka on kysytty solistivieras jazzympyröissä eri puolilla maailmaa. Hampus Adami soittaa sekä pasuunaa että venttiilibasuunia ja on nuoresta iästään huolimatta jo vakiinnuttanut asemansa Ruotsin jazz-skenessä. Hän soittaa säännöllisesti useissa kokoonpanoissa, kuten Klas Lindquist Nonet, Stockholm Hot 7, Jon Henriksson Sextet ja Glenn Miller Orchestra Scandinavia.

Festivaali-iltoina Åland Sea Jazz päättyy perinteiseen jamisessioon Hotelli Arkipelagin Dyningen-juhlasalissa. Tule nauttimaan rennosta tunnelmasta ja spontaanista musiikista, jota esittävät festivaaliartistit, vierailijat ja paikalliset muusikot! VAPAA PÄÄSY!

Åland Sea Jazz soi Maarianhaminassa 9.–10.8.2024. Tutustu koko festivaaliohjelmaan: www.alandseajazz.fi

Sunnuntai 11.8.

loviisa

Jukka Gustavson & STREET LEVEL feat Pentti Lahti,Saltbodan, loviisa11.8. Klo 14:00

keikka

Vapaa pääsy

Street Level -yhtye perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama "Street Level" koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa. Pentti Lahti on yhtyeen pitkäaikainen tuttu ja yhteistö tuntui luonnollisesta!

Maanantai 12.8.

helsinki

jaZZanti-konsertti. AINON – ”Within” levynjulkistuskonsertti,Hakasalmen huvila, helsinki12.8. Klo 19:00

AINON

(+ Aino Juutilainen, Merimaija Aalto, Milo Linnovaara, Joonas Leppänen)
keikka

AINON on suomalainen kvartetti, joka yhdistelee taidokkaasti jazzia, nykymusiikkia ja klassista musiikkia omalaatuiseksi äänelliseksi elämykseksi. Sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen johtama AINON haastaa perinteiset musiikin rajat kekseliäällä kokoonpanollaan ja lähestymistavallaan. Kvartetissa soittaa selloa Aino Juutilainen, viulua ja alttoviulua Merimaija Aalto, saksofonia, klarinettia ja huilua Milo Linnovaara sekä Joonas Leppänen, joka ankkuroi yhtyeen dynaamisella rumputyöskentelyllään.

AINONin musiikki on kiehtovaa vuoropuhelua sävellettyjen kappaleiden ja spontaanin improvisaation välillä. Musiikki on räätälöity jäsenten ainutlaatuisille soittajaluonteille. Tämän vuorovaikutuksen tuloksena syntyy rikas äänimaailma, joka on yhtä aikaa hienostunut ja helposti lähestyttävä. Kvartetin omaleimainen soitinkokoonpano ja taiteilijoiden musiikkityylien tuntemus antavat heille mahdollisuuden luoda ilmapiirin, jossa klassisen musiikin syvyys kohtaa jazzin leikkisän ja tutkivan lähestymistavan.

Perustamisestaan lähtien AINON on esiintynyt merkittävillä suomalaisilla jazz- ja kokeellisen musiikin festivaaleilla, kuten arvostetuilla We Jazz -festivaaleilla, Jazz Espassa ja jaZZanti-konserttisarjassa. Heidän debyyttialbuminsa ”Drought”, joka julkaistiin syyskuussa 2020 We Jazz Recordsin – Suomen johtavan jazz-levy-yhtiön – kautta, on saanut kriittistä suosiota sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kriitikot ovat ylistäneet albumia eri musiikillisten elementtien saumattomasta yhdistämisestä ja tuoreesta lähestymistavasta yhtyesoittoon. AINON valmistautuu julkaisemaan toisen albuminsa We Jazz Recordsilla elokuussa 2024 ja jatkaa näin musiikillisten rajapintojen sekä uusien ääniterritorioiden tutkimista.

Aino Juutilainen: sello & sävellykset
Merimaija Aalto: viulu ja alttoviulu
Milo Linnovaara: saksofoni & klarinetti & huilu
Joonas Leppänen: rummut

Kuva: Janna Räsänen

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: 22 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 17€, opiskelijat 14 €, kahdelle 17 + 17 €.

Tiistai 13.8.

helsinki

Kesän nuoret taiteilijat: Héctor Lepe,Black Box, helsinki13.8. Klo 19:00

Héctor Lepe

Liput 6,50–19,50 €

Kitaristi Héctor Lepen lempimuusikoista muodostuva huippuviisikko vie kuulijan syvälliselle matkalle Meksikon mystisiin taruihin ja maisemiin. Lepe sekoittaa hienovaraisesti latinalaisamerikkalaisia musiikkielementtejä modernin jazzin sävelkieleen. Tuloksena on raikas yhdistelmä tuoretta musiikkia, joka antaa tilaa jokaisen soittajan omalle persoonallisuudelle.  

  • Héctor Lepe, kitara  
  • Max Zenger, alttosaksofoni, bassoklarinetti  
  • Jussi Kannaste, tenorisaksofoni  
  • Juuso Rinta, kontrabasso  
  • Teemu Mustonen, rummut  

Kesän nuoret taiteilijat
Konserttisarja esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita. 

Keskiviikko 14.8.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Sami Leponiemi Quartet,Juttutupa, helsinki14.8. Klo 19:00

Sami Leponiemi - Saksofoni

Juho Valjakka - piano

Filemon von Numers - basso

Teemu Mustonen - rummut

Torstai 15.8.

helsinki

Taiteiden yö: Pikku Papun Orkesteri & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Kulttuurikeskus Stoa, helsinki15.8. Klo 17:45

Kun yhdistetään Pikku Papun Orkesteri ja UMO Helsinki Jazz Orchestra, saadaan iiiiiiiso koko perheen lastenmusiikkikonsertti Taiteiden yönä Itäkeskuksessa Stoan aukiolla! Vapaa pääsy!

Pikku Papun supersuositut hitit kuullaan tuttuina mutta uudenlaisina versioina, sovitettuna isolle orkesterille. Yli 20-henkisessä kokoonpanossa riittää kuunneltavaa ja katseltavaa, kun orkesterissa soivat trumpetit, pasuunat ja saksofonit, ja rytmiä ryhdittävät piano, basso, kitara ja rummut. Sovituksista vastaa mm. Värttinästä tuttu Mikko Hassinen, joka toimii myös konsertin kapellimestarina.

Konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Myös riemunkiljahtelu ja tanssiminen on sallittua – jopa toivottavaa!

Huom! Puhallinorkesterimme sointi on välillä äänekäs. Etenkin pienimpien konserttikävijöiden kanssa suosittelemme varautumaan koviin äänenvoimakkuuksiin.

Konsertin kesto n. 40 min.

Sateen sattuessa konsertti siirretään Stoan sisätiloihin.

 

Pikku Papun Orkesteri

Heli Kajo, laulu

Maiju Kopra, laulu

Juho Puronaho, kitara, mandola

Tarmo Anttila, kontrabasso

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Mikko Hassinen, kapellimestari ja sovitukset

Taiteiden yö: Elena Mindru & Juha-Pekka Mikkola & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Kulttuurikeskus Stoa, helsinki15.8. Klo 19:00

Taiteiden yönä Itäkeskuksessa Stoan aukiolla – vapaa pääsy!

UMO Helsinki Jazz Orchestra, jazzlaulaja Elena Mindru ja näyttelijä-muusikko Juha-Pekka Mikkola tarjoilevat täyslaidallisen kiehtovaa ja kutkuttavaa hittilistoilta ja elokuvista tuttua musiikkia big band -versioina.

Miltä Beyoncén Crazy In Love kuulostaa funk-versiona? Entä Ed Sheeranin Shape of You lattarina? Puhumattakaan Harry StylesinWatermelon Sugarista, joka on taivutettu aivan erityisen makeaan muotoon 16-henkisen orkesterin käsittelyssä! Kappaleet on sovitettu jazzin eri tyylilajeja ja aikakausia kunnioittaen aina bluesista salsaan ja swingiin. Mukana on myös muutama jazzklassikko vuosikymmenten takaa. Kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Konsertin kesto n. 1 h.

Sateen sattuessa konsertti siirretään Stoan sisätiloihin.

Elena Mindru (s. 1988) edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Upeasta esiintymisestään ja improvisaatioistaan tunnettu Mindru esiintyy säännöllisesti isojen orkestereiden solistina molemmissa kotimaissaan Suomessa ja Romaniassa muiden maiden ohella. Hän on julkaissut omalla nimellään viisi jazzlevyä, joista uusin, Hybrid, julkaistiin v. 2022. Säveltäjänäkin kunnostautunut Mindru on kirjoittanut useita teoksia big bandille, sinfoniaorkesterille ja pienyhtyeille. www.elenamindru.com

Juha-Pekka Mikkola (s. 1975) on monessa mukana oleva näyttelijä ja muusikko. Näyttelijänä hänet muistetaan parhaiten rooleistaan TV-sarjoissa Salatut elämät, Syke ja Onnela sekä elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto. Hän on laulanut ja soittanut kitaraa eri bändeissä.

oulu

Oulun Taiteiden Yö: TT Big Band,Jumprun Patio, oulu15.8. Klo 21:00

TT Big Band

keikka

Vapaa pääsy

TT Big Band on oululainen täysikokoinen big band -orkesteri, joka on toiminut aktiivisesti jo vuodesta 2007. Bändi koostuu musiikin harrastajista sekä musiikin alan ammattilaisista. Ohjelmisto bändillä on monipuolinen – mukaan mahtuu niin jazzin klassikoita kuin esimerkiksi lattarimusiikkia. Tässä konsertissa TT Big Bandilta tullaan kuulemaan musiikkia jazzista souliin ja funkiin. Mukana on instrumentaalikappaleiden lisäksi laulajasolistimme, Eelis Saurion, tulkitsemia kappaleita.

Tatu Palo, kapellimestari
Eelis Saurio, laulu
Anu Kanerva-Aho, kosketinsoittimet
Pete Rivik, rummut
Aaro Takala, perkussiot
Laura Ronimus, basso
Tuukka Nygård, kitara

Saksofonit:
Paul Nelson
Toni Saalasti
Antti Tölli
Aija Kotila
Riikka Laitinen
Benjamin Wuite

Trumpetit:
Sakari Leponiemi
Mikko Memonen
Robert Wuite
Juha-Heikki Niemi
Antti Nevalainen

Pasuunat:
Marja Lamppu
Saila Kakko
Teemu Lauronen
Aarni Mikkola

Keskiviikko 21.8.

helsinki

Helsinki Flamenco Jazz,Tenho Restobar, helsinki21.8. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Huippusuosittu Helsinki Flamenco Jazz -klubi! Valmistaudu boheemiin akustiseen kokemukseen! Luvassa pohjoismaisilla jazz-tekstuureilla maustettu flamenco-ilta. Koe musiikki, joka tuo Etelä-Espanjan äänet suomalaiseen maisemaan. Tenhon flamencojazz-iltojen ainutlaatuisesta lämmöstä et halua jäädä paitsi. Iltoja isännöi espanjalaisen Javier Sanchezin johtama, akustisen Cuejero -yhtyeen muusikot.

kokkola

Puutarhajazzit: Joonatan Rautio & Söderbacka-Matikainen Duo,Nera Scandinavian Steak House, kokkola21.8. Klo 18:00

Joonatan Rautio

Eevalotta Matikainen

Martin Söderbacka

keikka

Ilmainen ravintolan asiakkaille

Puutarhajazzit alkavat kesäkuun puolessavälissä ja jatkuvat aina elokuun loppupuolelle saakka. Svengaavasta musiikista ja iloisesta, mukaansatempaavasta, tunnelmasta vastaavat kitaristi Martin Söderbacka ja kontrabasisti Eevalotta Matikainen yhdessä vierailevien muusikoiden kanssa. Jo neljättä kesää järjestettävät Puutarhajazzit soivat Kokkolan keskustassa, viehättävässä puutalokaupungin sydämestä Neristanissa sijaitsevassa, Nera Gardenissa. Luvassa on tuttuun tapaan maanmainioiden ruoka annosten, juomien ja ainutkertaisten konserttien yhdessä luoma elämys! Kaikki ovat tervetulleita viihtymään Puutarhajazzeilla!

Joonatan Rautio on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Joonatanin soitossa kuuluu vahva jazztradition tuntemus ja hänen improvisaatioissaan loistaa herkkyys, särmää, vauhtia ja yllätyksellisyyttä. Joonatan on esiintynyt lukuisien kotimaisten ja ulkomaisten huippuartistien kanssa, joista mainittakoon esim. Randy Brecker, Jim Beard, Mike Stern, Chris Minh Doky, Peter Erskine, Anders Jormin, Jesse Van Ruller, Lars Danielsson ja Jon Balke. Tätä nykyä aktiivisia kokoonpanoja jossa Joonatan soittaa ovat mm. Soul What?, Jukkis Uotila Band, Jussi Lehtonen Quartet, Jussi Lehtonen Band, Markus Ketola Rewired, Jussi Fredriksson Jazz Wars, Tessa Virta Orkesteri sekä omat kokoonpanot Joonatan Rautio Trio ja Nassaun Fasaani.

Kitaristi Martin Söderbacka ja kontrabasisti Eevalotta Matikainen julkaisevat toisen täyspitkän studioalbuminsa syksyllä 2024. Albumilla kuullaan Martinin ja Eevalotan omia jazzsävellyksiä, joissa kohtaavat pohjoisen kuulas sointi äänimaisemineen sekä amerikkalaiseen jazztraditioon pohjautuvat harmoniat ja svengi. Kaksikon lisäksi levyllä esiintyvät arvostettu Pohjois-Irlantilainen rumputaiteilija David Lyttle sekä palkittu suomalainen saksofonivirtuoosi Joonatan Rautio.

Eevalotta Matikainen ja Martin Söderbacka ovat soittaneet duona jo vuodesta 2011 lähtien ja ovat esittäneet yhdessä jo yli 1000 konserttia. Monenlaiset tasokkaat vierailijat ovat tuttu näky Söderbacka-Matikainen Duon konserteissa, ja heidän kanssaan ovat esiintyneet mm. John Stowell (USA), Joris Roelofs (NL), David Lyttle (IRL), Siim Aimla (EST), Sami Saari, Joonatan Rautio, Jukka Perko, Reiska Laine, Teemu Viinikainen, Osmo Ikonen, Jesse Kaikuranta, Aili Ikonen, Manuel Dunkel, Olli Soikkeli, Mikko Gunu Karjalainen, Mika Mylläri, Mikko Pettinen, Mikael Konttinen, Bianca Morales ja Mikko Hassinen.

Torstai 22.8.

helsinki

Linkon terassilive: Paris in Töölö,Linko Pizzabar, helsinki22.8. Klo 19:00

Blue Pepper

Vapaa pääsy

Pariisin tunnelmaa Töölössä! Sään salliessa yhtye soittaa Linkon terassilla.

Helsinkiläinen Blue Pepper esittää akustista perinteistä jazzia ja swingiä, joka vie sinut Töölön kaduilta Pariisin sykkeeseen. Yhtyeen musiikki, yhdessä Linkon antimien kanssa, lupaavat romanttisen illan sinulle ja seurallesi!

Yhtye aloittaa klo 19 ja soittaa kaksi settiä.

Perjantai 23.8.

espoo

Outsider Art Festival: Salonen-Gustavson-Gröhn,Sellosali, espoo23.8. Klo 19:00

Liput 20/14,50€ + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Outsider-taiteen tekijöille äänen antava Outsider Art Festival saapuu Sellosaliin ryminällä, kun esiintymään saapuu uuden levynsä 3 x 3 -julkaisua juhliva suomalaisen urkutaiteen superkokoonpano Salonen-Gustavson-Gröhn. Kolmen Hammond-sähköurun kokoonpano soittaa groovaavaa rytmimusiikkia todella suurella urkusoundilla.

Kalle Salonen on suomalainen groovejazz-muusikko ja säveltäjä, jonka pääinstrumentti on Hammond-urut. Salonen valittiin vuonna 2023 Outsider Art Festivalin OAF Akatemian taiteilijaksi kuuden kuukauden työskentelyjaksolle. Salosen kanssa Hammondeja lavalla hivelee kaksi pitkän linjan konkaria: Wigwam-yhtyeestä tuttu legenda Jukka Gustavson ja mm. J. Karjalaisen yhtyeessä soittava taituri Pekka Gröhn. Kolmen urkurimestarin poikkeuksellista yhteissoundia täydentävät Teuvo Merkkiniemi (basso), Hannu Pikkarainen (rummut), Antero Priha (trumpetti), Panu Syrjänen (saksofoni).

Kesto 1 h 30 min, ei väliaikaa
Konsertti järjestetään numeroimattomalla katsomolla. Pieni määrä maksa mitä haluat -lippuja myynnissä ovella.

Maanantai 26.8.

helsinki

Helsingin juhlaviikot: Brandee Younger with UMO Helsinki Jazz Orchestra,Huvila, helsinki26.8. Klo 17:30

Nykyharpistien johtava ääni, peloton ja innovatiivinen rajojen rikkoja, yhdysvaltalainen säveltäjä Brandee Younger saapuu juhlaviikkojen Huvilaan UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina. Harpisti on nähty Suomessa vain kerran aiemmin, kun hän hurmasi trionsa kanssa Flow Festivalilla v. 2022.

 

Brandee Younger (s. 1983) on lähes yksin nostanut harpun vakuuttavaan rooliin nykyjazzissa. Hän yhdistelee musiikissaan jazzia, klassista, soulia, funkia ja hiphopia uudella tavalla ja uusissa yhteyksissä, vahvistaen harpun paikkaa popmusiikissa. Younger teki historiaa v. 2022, kun hänestä tuli ensimmäinen musta naissooloartisti, joka oli ehdolla parhaan instrumentaalisävellyksen Grammy-palkinnon saajaksi kappaleellaan Beautiful Is Black.

 

Maineikkaalle Impulse!-levy-yhtiölle levyttävä Younger on viimeisten viidentoista vuoden aikana työskennellyt taukoamatta venyttääkseen soittimensa rajoja ja mahdollisuuksia. Brandee Younger ei ole pelkkä säveltäjä ja esiintyjä, vaan myös opettaja ja konserttikuraattori. 

 

Seitsemän omaa albumia julkaissut Younger on esiintynyt ja levyttänyt lukuisten jazzin, soulin ja hip hopin suuruuksien kanssa kuten Pharoah Sanders, Ravi Coltrane, Jack DeJohnette, Drake, Charlie Haden, Common, John Legend, Moses Sumney, The Roots, Stevie Wonder ja Lauryn Hill. Youngerin musiikkia kuultiin myös Beyoncén Homecoming-kiertue-elokuvassa. www.brandeeyounger.com

 

Huvilassa Brandee Youngerin musiikki taipuu ensimmäistä kertaa isolle big band -kokoonpanolle, kun hänen sävellyksensä räätälöidään tätä iltaa varten UMO Helsinki Jazz Orchestralle. Yhteiskonsertin johtaa kapellimestari Ed Partyka.

 

Konsertin kesto n. 75 min.

 

“No harpist thus far has been more capable of combining all of the modern harp traditions – from Salzedo, through Dorothy Ashby, through Alice Coltrane – with such strength, grace and commitment.” – The New York Times

 

“Younger has almost single-handedly made a persuasive argument for the harp’s role in contemporary jazz…” – The New York Times

Keskiviikko 28.8.

helsinki

Lounaskonsertti: UMO Helsinki Ensemble – Tribuutti Chet Bakerille,Savoy-teatteri, helsinki28.8. Klo 12:00

Toiveuusinta! Tämä kokonaisuus soitettiin lounaskonsertissa helmikuussa 2024. Koska moni jäi tuolloin ilman lippua, kuullaan sama konsertti nyt uudelleen.

Tässä lounaskonsertissa muistellaan jazztrumpetisti ja laulaja Chet Bakeria (USA 1929–1988). Trumpetistina Baker oli länsirannikkolaisen 1950-luvun cool jazzin tyyliniekka. Hänen laulutapansa edusti pehmeää ja intiimiä crooner-tyyliä. Konsertissa kuullaan alle kuusikymppisenä boheemielämän pimeälle puolelle menehtyneen Bakerin rakastetuimpia klassikoita, mm. hänen tunnuskappaleekseen muodostunut My Funny Valentine.

”Chet Baker soitti trumpettia kuin unelma ja lauloi pehmeästi kuin tähtiyö.”

UMO Helsinki Ensemble on UMO Helsinki Jazz Orchestrasta koottu pienempi kokoonpano, jonka muusikoilla on mittava ura niin UMOn riveissä kuin lukuisissa omissa projekteissaan. Konsertin ohjelmiston on suunnitellut trumpetisti Mikko Pettinen, joka myös luotsaa ensembleä. Tässä konsertissa kuulemme Pettisen trumpetismin lisäksi hänen laulunlahjojaan.

 

Konsertin kesto 1 h.

 

UMO Helsinki Ensemble – Tribuutti Chet Bakerille  

Mikko Pettinen, trumpetti, laulu ja yhtyeenjohto

Mikko Mäkinen, saksofoni

Mikko Mustonen, pasuuna

Kirmo Lintinen, piano

Otso Huhtala, basso

Markus Ketola, rummut

 

HUOM! Vapaa pääsy, mutta lippu tarvitaan. Hankithan lipun ennakkoon Savoy-teatterin lippuluukulta (0 €) tai Lippu.fi-verkkokaupasta (0 €). Lippu.fi:n myyntipisteissä kulut ovat 3 € / tilaus, R-kioskeilla 3 € / tilaus + 1 € / lippu. Max. 2 lippua / varaus. Isommat ryhmävaraukset suoraan Savoysta. Ennakkolipulla sisään klo 11:50 asti. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä.

 

Tuotanto: Savoy-teatteri & UMO Helsinki Jazz Orchestra

Rytmihäiriöklubi: Mikko Hassinen Future Food Factory,Juttutupa, helsinki28.8. Klo 19:00

Mikko Hassinen - rummut, elektroniikka

Max Zenger - alttosaksofoni, bassoklarinetti

Mikko Antila - vibrafoni

Antti Ahoniemi - basso