Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 2.6.

helsinki

SunJazz: Antila/Tuuri/Mäkynen,Tenho Restobar, helsinki2.6. Klo 19:00

Antila/Tuuri/Mäkynen

Vapaa pääsy

Antila/Mäkynen/Tuuri -trio on huippumuusikoiden trio, joka soittaa takuuvarmaa svengimusiikkia eloisalla tunnelmalla. Trio koostuu nuoremman polven soittajista Mikko Antilasta ja Joonas Tuurista sekä Suomen yhdestä tunnetuimmista jazzrumpaleista Teppo Mäkysestä.

Yhtye soitti ensimmäisen kerran Manalan Afterwork Jazzeilla, ja ensinuoteista oli selvää, että trion musisointi jatkuisi tulevaisuudessakin. Lennokkaan ja rennon improvisoinnin tuntu klassikkosävelmiin yhdistettynä luo todella tiiviin ja mukaansatempaavan tunnelman.

Mikko Antila - vibrafoni
Joonas Tuuri - kontrabasso
Teppo Mäkynen - rummut

Maanantai 3.6.

helsinki

jaZZanti-konsertti. The Watercolors: ”La Grande Odyssée” -levyn julkkarikonsertti,Hakasalmen huvila, helsinki3.6. Klo 19:00

The Watercolors

(+ Janne Saarinen, Saara Viika, Ilkka Uksila, Joonas Tuuri, Joonas Leppänen)
keikka

Vuonna 2018 perustettu The Watercolors on oboisti Janne Saarisen sävellyksiä tulkitseva, hiljattain 7-henkiseksi kasvanut jazzyhtye, jonka uniikissa kokoonpanossa soivat oboen lisäksi viulu, alttoviulu, sello, vibrafoni, kontrabasso ja rummut. Yhtye maalailee musiikillaan melodisia ”jazz-akvarelleja”, joissa yhdistyvät jazzin spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikista tutut sointivärit.

Eclipse Music julkaisee The Watercolorsin toisen levyn 8. maaliskuuta. Yhtyeen muusikot ovat tuttuja mm. Sointi Jazz Orchestrasta, Joonas Tuuri Quartetista, Alder Egosta, Uxila Exilestä sekä Trio Nox ja Cafe de Ajebas- yhtyeistä.

Janne Saarinen: oboe, englannintorvi, sävellykset
Aino Rautakorpi: viulu
Helena Dumell: alttoviulu
Saara Viika: sello
Ilkka Uksila: vibrafoni
Joonas Tuuri: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

Kuva: Teemu Mattson

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 20/15/12/30 €.

Keskiviikko 5.6.

helsinki

Flame Jazz label night: Kadi Vija Key Project + Josu Mämmi (solo),G Livelab, helsinki5.6.

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Flame Jazz Records on keväällä 2019 perustettu turkulainen levy-yhtiö. Sen missiona on monipuolistaa jazzmusiikin tarjontaa ja varmistaa, että loistava musiikki ja kuuntelijat löytävät toisensa.

Kadi Vija Key Project on suomalais-virolaisen ilmiömäisen jazzlaulajan Kadi Vijan ympärille syntynyt poikkeuksellinen, tunteita herättävä ja kamarimusiikinomainen yhtye. Ensemblen omaperäinen instrumentaatio luo pehmeän mutta huomiota herättävän, hiljaisen mutta vangitsevan soundin, joka jää kuulijan mieleen, mutta jättää sen nälkäiseksi. Yhtyeen johtaja ja säveltäjä Kadi Vija on tunnettu mieleenpainuvista improvisaatiotaidoistaan ja kyvystään käyttää ääntään instrumentaalisesti. Kvartetti koostuu Suomen ykkösrivin jazzareista: bassoklarinettia soittaa mm. Maxxxtet -yhtyeestä ja UMOn riveistä tuttu Max Zenger, kitarassa monessa mukana oleva ja monipuolinen Tuomo Dahlblom ja rummuissa mm. Yonan bändissä soittava Tuomas Timonen.

Yhtye on julkaissut Flame Jazz Recordsin alla kaksi albumia: Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It (2020) ja Extended Powerspots (2022). Yhtye on konsertoinut Suomen suurimpien jazzfestivaalien lisäksi Pohjoismaissa osana Nordic Jazz Comets -kiertuetta.

Josu Mämmi on helsinkiläinen äänisuunnittelija, säveltäjä, tuottaja, muusikko ja DJ. Soololive-esiintymisissään hän yhdistelee elektronista, jazz- ja neo-klassista musiikkia sekä live-visuaaleja.Ohjelmisto sisältää viimeisen viiden vuoden aikana julkaistuja ja julkaisemattomia kappaleita, mukaan lukien teoksia Mirari-levyltä (Flame Jazz Records) sekä eri nykytanssiteoksista. DJ-seteissään hän vaihtelee teknon, kokeellisen elektronisen musiikin ja jazzin välillä, sopeutuen aina tilaisuuden tunnelmaan.

Tapahtuma on ikärajaton

Helsinki Flamenco Jazz,Tenho Restobar, helsinki5.6. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Huippusuosittu Helsinki Flamenco Jazz -klubi! Valmistaudu boheemiin akustiseen kokemukseen! Luvassa pohjoismaisilla jazz-tekstuureilla maustettu flamenco-ilta. Koe musiikki, joka tuo Etelä-Espanjan äänet suomalaiseen maisemaan. Tenhon flamencojazz-iltojen ainutlaatuisesta lämmöstä et halua jäädä paitsi. Iltoja isännöi espanjalaisen Javier Sanchezin johtama, akustisen Cuejero yhtyeen muusikot. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin paikalle jonojen välttämiseksi.

turku

Flame Jazz Summer Live: Njet Njet 9,Kirkkopuiston Terassi, turku5.6. Klo 18:00

keikka

Martti Vesala – trumpetti
Mikko Haanpää – pasuuna
Ilmari Rönkä – alttosaksofoni
Pekka Seppänen – tenorisaksofoni
Sampo Kasurinen – baritonisaksofoni
Ville Kyttälä – koskettimet
Veikki Virkajärvi – kitara
Heikki Laine – basso
Erik Fräki – rummut

Njet Njet 9 on yhdeksänhenkinen kokoonpano, jonka soitossa kuuluu laaja ja iloluontoinen suhde musiikkiin. Lähes kymmenvuotisen taipaleensa aikana säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän johtama nonetti on hitsautunut yhteen ja jalostanut oman persoonallisen mini big band -soundinsa. Njet Njet 9 sekoittelee ennakkoluulottomasti eri tyylejä, ja kappaleissa kuullaankin vaikutteita monelta suunnalta. Jazzperinteeseen nojaava sävelkieli, täyteläinen puhallinsoundi ja taidokas improvisaatioilmaisu saavat lisämausteita elektronisesta musiikista ja eri maailmanmusiikkityyleistä.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista ja ikärajattomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin 8.5.–14.8.2024 viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom! Tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Torstai 6.6.

helsinki

UMOn jazzjamit Konepaja Biergartenin kesäisellä terassilla jatkuvat jo neljättä kesää – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran jäsenistä, muista jazzmusiikin ammattilaisista sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikkosukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio.

To 6.6.2024 // Teema: Music of Woody Shaw 
Kasperi Sarikoski, pasuuna & jami-isäntä
Kalevi Louhivuori, trumpetti
Tobias Schenk, piano
Lauri Ikävalko, kontrabasso
Kasper Halttunen, rummut

To 27.6.2024 // Teema: Hard Bop Jazz!  
Manuel Dunkel, saksofoni & jami-isäntä
Eero Dunkel, kitara
Lauri Ikävalko, basso
Alessandro D’Anna, rummut

To 11.7.2024 // Teema: Kenny Dorham 100 vuotta   
Mikko Pettinen, trumpetti & jami-isäntä
Henri Lintula, rummut
Jori Huhtala, basso
Andrea Marti, piano
Alina Pettinen, saksofoni

To 1.8.2024 // Teema: Music of Lennie Tristano & Lee Konitz
Max Zenger, saksofoni & jami-isäntä
Joris Roelofs, bassoklarinetti
Mikko Antila, vibrafoni
Joe Peri, rummut
Oskari Siirtola, basso

To 8.8.2024 // Teema: Henry Mancini 100 vuotta   
Tero Saarti, trumpetti & jami-isäntä
Sonja Kaipainen, piano
Filemon von Numers, basso
Ilari Kinnunen, rummut

Peela,Tenho Restobar, helsinki6.6. Klo 20:00

Vapaa pääsy

Nuoremman sukupolven jazztaitureista muodostuva kuusihenkinen Peela-yhtye esittää kitaristi-säveltäjä Johannes Granrothin sävellyksiä. Yhtyeen persoonallinen ja notkea groove ammentaa jazzista, funkrockista ja neo-soulista, ja muusikoilla on tilaa leikkiä ja improvisoida. Mukaansatempaava rytminen meininki päätyy etenkin instrumentaali-kappaleihin, mutta Maja Mannila myös koristelee laulullaan kokonaisuutta eloisasti.

Peela on perustettu vuonna 2016 ja julkaisi debyyttialbuminsa "Layers" toukokuussa 2018. Toinen levy "Stepping Stones" ilmestyi syyskuussa 2020 ja odotettu kolmas albumi "Notbad" julkaistiin maaliskuussa 2024.

Yhtyeessä soittavat Johannes Granroth (kitara, laulu, sävellykset), Severi Sorjonen (rummut), Maja Mannila (koskettimet, laulu), Jimi Ahlroos (saksofoni), Oliver Karttunen (basso) ja Mikko Antila (perkussiot).

"Peelassa on hieno yhtyekemia, sillä siinä on vain vahvoja persoonallisuuksia, jotka eivät kuitenkaan varjosta toisiaan. Yhdessä nämä talentit ovat vielä enemmän", Pentti Ronkanen hehkuttaa yhtyeen esiintymistä Suomijazz.com-sivustolla.

Linkon terassilive: Paris in Töölö,Linko Pizzabar, helsinki6.6. Klo 19:00

Blue Pepper

Vapaa pääsy

Pariisin tunnelmaa Töölössä! Sään salliessa yhtye soittaa Linkon terassilla.

Helsinkiläinen Blue Pepper esittää akustista perinteistä jazzia ja swingiä, joka vie sinut Töölön kaduilta Pariisin sykkeeseen. Yhtyeen musiikki, yhdessä Linkon antimien kanssa, lupaavat romanttisen illan sinulle ja seurallesi!

Yhtye aloittaa klo 19 ja soittaa kaksi settiä.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: The Watercolors,Ravintola Poppari, jyväskylä6.6. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10 €

Seitsenhenkinen The Watercolors maalailee elegantteja jazz-akvarelleja. Kokoonpanon jousien ja oben rikastamasta sointupaletista löytyy niin länsimaisen taidemusiikin kuin eurooppalaisen nykyjazzinkin vaihtuvia sävyjä.

Vuonna 2018 perustettu The Watercolors on puupuhaltaja Janne Saarisen sävellyksiä tulkitseva septetti, jonka uniikissa kokoonpanossa soivat oboe, viulu, alttoviulu, sello, vibrafoni, kontrabasso ja rummut. Yhtyeen melodisessa musiikissa yhdistyy spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikista tutut kuulaat sointivärit.

The Watercolors julkaisi nimeään kantavan debyyttilevyn vuonna 2021. Juuri julkaistun La grande odyssée -albumin myötä The Watercolors jatkaa vahvaa ja raikasta musiikillista tutkimusmatkaansa.

Lauantai 8.6.

järvenpää

Tanhuniittypäivä,Polkkapolku, järvenpää8.6. Klo 11:00

keikka

Vapaa pääsy

Kaikkien yhteinen kyläjuhla Tanhuniittypäivä järjestetään lauantaina 8.6. klo 11 eteenpäin! Ohjelmassa livemusiikkia mm. Jukka Gustavson & Street Level, Juippi & Juippi, Roberto Brandão, Papas Locos.

OHJELMA

11.00 Jyrä

11.45 Aisha - tanssiryhmä

12.00 Keski-Uudenmaan Tanssiopisto

12.15 Tervetuloa Tanhuniittypäivään: Järvenpään kulttuurijohtaja Pirre Raijas, asukasyhdistyksen puheenjohtaja Riikka Juuma

12.30 kansanedustaja Eemeli Peltonen

12.40 Papas Locos, lastenmusiikkia

13.30 Roberto Brandão

14.15 Hemi Big Band

14.45 Varapallo-Orkesteri

15.45 Tanhari Rhythm Boys

16.45 UkuLissut

18.00 Juippi & Juippi

19.00 Jukka Gustavson Street Level

20.00 Jetroast

20.45 A...J...P...

valkeakoski

Kirjazz&Blues -festivaali,Kirjaslammen tanssilava, valkeakoski8.6. Klo 18:00

Jussi Raulamo

Roamin' Street Band

Relax Trio

Aikuiset 32,50 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet 27,50€
Lapset 7-17 vuotta 12,50€
Alle 7-vuotiaat vapaa pääsy

Kirjazz&Blues soi jälleen Valkeakoskella!

Kirjaslammen tanssilavalla päästään nauttimaan rytmittelyn ilosta jo 15.kerran, kun Kirjazz&Blues -minifestivaali herättää ainutlaatuisella tunnelmallaan luonnonkauniin Kirjaslammen eloon. Kirjaslammen tanssilavalla Mallasveden rannalla on vuosien aikana kuultu suomalaisen jazzin ja bluesin arvostettuja nimiä sekä uusia tuntemattomampia artisteja. Työväen Musiikkitapahtuma ry:n järjestämä minifestivaali tarjoilee lauantaina 8.6 iloa jazzin ja bluesin ystäville.

Illan starttaa 1910-1930 lukujen New Orleans -vaikutteista, mukaansatempaavaa katujazzia soittava 11-henkinen pirkanmaalainen kokoonpano Roamin' Street Band.

Relax Trio jatkaa illan monipuolista musiikillista antia - niin rockabillystä, psychobillystä, kuin punkistakin ammentavalla tyylillään. Raumalaislähtöinen Relax Trio on kulkenut tinkimättömästi omaa linjaansa kohta jo vuosikymmenen ajan. Relax Trio on tunnettu paitsi kotimaassa, myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Elämäntyöpalkittu laulaja-kitaristi-lauluntekijä Jo´ Buddy levittää musiikillaan elämäniloa, joka on samanaikaisesti raakaa, ajatonta ja maanläheistä. Jussi Raulamo on esiintynyt Jo ´Buddy-nimellä jo vuodesta 1996 ja on esiintynyt 25-vuotisen keikkailu-uransa aikana yli 2000 kertaa, kymmenessä eri maassa.

Sunnuntai 9.6.

helsinki

SunJazz: Sampo Hiukkanen String Theory,Tenho Restobar, helsinki9.6. Klo 19:00

Sampo Hiukkanen String Theory

Vapaa pääsy

Sampo Hiukkanen String Theory julkaisee albumin ''Bow Code'' 7.6.2024 ja levyn julkaisusta vastaa levy-yhtiö Eclipse Music.

Sampo Hiukkanen String Theory tarjoavat kuulijoilleen musiikillisen seikkailun, joka yhdistää virtuoosimaisen viulunsoiton ja monipuolisen tyylilajien sulautumisen. Sampo Hiukkasen musiikki sisältää viulun kaunista sointia, sekä hienovaraisia hip-hopin elementtejä. Uudesta julkaisusta uniikin tekee se, että viulua ei ole kuultu tällaisessa ympäristössä usein ja levyn musiikki rikkoo rohkeasti totuttuja rajoja.

9.6. Tenhossa juhlitaan albumin julkaisua ja illan aikana esiintyy myös vieraileva tähtisolisti. Tervetuloa!

Yhtyeen jäsenet:
Sampo Hiukkanen, viulu
Sauli Hämäläinen, koskettimet
Oskari Siirtola, basso
Anssi Tirkkonen, rummut

Tiistai 11.6.

oulu

Jazzpatio: HENRY O SWING TRIO,Jumprun Patio, oulu11.6. Klo 21:00

HENRY O SWING TRIO

Vapaa pääsy

Bluesmuusikkona mainetta saaneella Henry Ojutkankaalla on myös pitkä jazz-laulajan tausta mm. maanlaajisesti tunnetussa HOT CLUB TRIO:ssa ja oululaisessa SWING GANG:ssa. Kun näistä saatuihin kokemuksiin on lisätty vielä uusia kappaleita on saatu mielenkiintoinen sekoitus swingia ja bluesia perinteitä ja svengiä kunnioittaen.

Kokoonpanossa mukana oululaiset huippumuusikot Harri Sarkkinen kontrabassossa ja Juuso Kiviniemi kitarassa. Ohjelmisto sisältää tunnettuja ja hiukan tuntemattomampia jazzlauluja englanniksi ja suomeksi – luvassa mm. Frank Sinatraa!

Keskiviikko 12.6.

helsinki

Kori Jazz Pop-up on Helsinki Day 2024,Helsingin keskuskirjasto Oodin koripallokenttä, helsinki12.6. Klo 18:00

Kinnunen-Ishiyama-Koskelainen

keikka

Vapaa pääsy

Kori Jazz pop-up @yokorishelsinki kanssa Helsinkipäivänä. Keskiviikkona 18:00 Oodin koripallokenttä Kinnunen-Ishiyama-Koskelainen jazztrio tahdittaa kaikille avoimia korispelejä. Tule mukaan ja tuo kaverit!

Kinnunen-Ishiyama-Koskelainen on kolmesta ammattimuusikosta koostuva uunituore jazztrio Helsingistä. Nämä ystävykset puhuvat yhteistä jazzin kieltä soittimiensa kautta - heidän ilmaisuvoimaisesta yhteissoitosta voit varmasti aistia musiikin ilon. Yhtye esittää tunnettuja jazzstandardeja ja omia sävellyksiä, pitäen sisällään jazzin eri tyylejä sekä vapaata improvisaatiota.

Ilari Kinnunen, rummut
Sakurako Ishiyama, saksofoni
Aaron Koskelainen, kontrabasso

Rytmihäiriöklubi: Juho Peltoniemi Trio + Martti Vesala,Juttutupa, helsinki12.6. Klo 19:00

Juho Peltoniemi - rummut

Martti Vesala - trumpetti

Aleksis Liukko - piano

Juho Kivivuori - basso

turku

Flame Jazz Summer Live: Toftemark Quartet (DK),Kirkkopuiston Terassi, turku12.6. Klo 18:00

Toftemark Quartet (DK)

keikka

Andreas Toftemark – saksofoni
Filemon von Numers – basso
Tuomo Uusitalo – piano
Andreas Svendsen – rummut

Saksofonisti Andreas Toftemark on laajalti tunnustettu ja palkittu jazzmestari Kööpenhaminasta, joka on viime vuosien aikana vakiinnuttanut paikkansa tanskalaisella ja eurooppalaisella jazzkentällä. Kirkkopuiston Terassilla Andreas Toftemark Quartetin kokoonpanoa täydentävät tanskalainen rumpali Andreas Svendsen sekä kotimaiset jazztaitajat: basisti Filemon Von Numers ja pianisti Tuomo Uusitalo. Kvartetti esittää Toftemarkin omia sävellyksiä, joissa leikitellään harmonioilla, improvisaatiolla ja rytmeillä jazzin perinnettä unohtamatta.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista ja ikärajattomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin 8.5.–14.8.2024 viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom! Tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Torstai 13.6.

helsinki

Hietsu is Happening! nro 50 | Ikkunat auki!,Hietsun Paviljonki, helsinki13.6. Klo 19:00

keikka

Liput 25/10 € (opiskelijat/työttömät/varusmiehet)

Ikkunat auki! Nyt juhlitaan ja pidetään Hiekkarannantien henkinen liekki palamassa ja luovuuden lippu liehumassa.

Vuonna 2016 toimintansa aloittanut Hietsu is Happening! järjestää jo viidennenkymmenen tapahtumansa Hietsun Paviljongissa torstaina 13.6. klo 19. Luvassa on rikas, monipuolinen ja yllättäväkin kattaus musiikkia eri genreistä ja aikakausilta. Tapahtumassa esiintyvät laulaja Selma Savolainen, lyömäsoittaja Sami Kontola, viulisti Eriikka Maalismaa, sellisti Joanna Hanhikoski, basisti Antti Lötjönen, kitaristi Petri Kumela ja saksofonisti Mikko Innanen.

Happening juhlii myös satavuotiaita Tulenkantajia ja kävi penkomassa Yleisradion arkiston aarreaittaa. Tapahtumassa kuullaankin mm. 100 vuotta sitten julkaistua Katri Valan esikoisrunokirjaa Elli Tompurin ja Tarja-Tuulikki Tarsalan lukemana, Elmer Diktoniusta ja Olavi Paavolaista ja tulevatpa sanansa kulttuurin merkityksestä kansakunnalle lausumaan myös Urho Kekkonen ja Kalevi Sorsa.

Yleisradio lähettää happeningin suorana YLE Radio 1 -kanavalla.

Hietsun Paviljonki rakennettiin aikanaan uimarannan pukusuojaksi ja kesällä sen merellinen tunnelma on parhaimmillaan. Hieno ohjelma yhdistettynä valoisaan kesäiltaan ja suoran radiolähetyksen sähköistämään ilmapiiriin takaavat elämyksen.

jyväskylä

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Manuel Dunkel,Ravintola Poppari, jyväskylä13.6. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10 €

Suomalaisen jazzin kovinta ydintä edustava saksofonisti Manuel Dunkel vierailee kesäkuussa Jazz Jkl Collectiven klubivieraana. Ohjelmassa on Dunkelin omia sävellyksiä ja John Coltranen musiikkia.

Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Seitsemän sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 70 albumilla ja yli 30 maassa. Oman kvartettinsa lisäksi monien yhtyeiden luottosaksofonistina (mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Jukka Perko & Hurmio-orkesteri ja Platypus Ensemble) toimineelle taiturille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2011. Dunkel tunnetaan erinomaisena John Coltrane -tulkitsijana. Hänen omassa tuotannossaan melodisuus ja jazzin perinne yhdistyvät moderneihin sävyihin.

Perjantai 14.6.

hämeenlinna

Thomas New Orleans - Linnajazz-klubi,Vanai Bistro & Bastu, hämeenlinna14.6. Klo 19:00

Thomas New Orleans

Vapaa pääsy

Thomas New Orleans feat. Sasha Charkin (Ukraina) soittaa funk-, lattari- ja jazzsävelmiä aidolla New Orleans -hengellä Vanain terassilla. Ryhmän soundi on ainutlaatuinen ja autenttinen. Improvisaatio ja höyryävä yhteissoitto on kokoonpanon vahvuus.

Kokoonpanossa soittaa koskettimia Kalle Katz. Hänellä on aivan omanlainen erittäin juureva jazzpianonsoittotyyli, jota ei näillä kulmilla yleensä paljon kuulla. Bassorekisteriä hoitaa Kenneth Ojutkangas tuubansa kanssa. Kenneth on multi-instrumentalisti joka on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja hän soittaa erittäin monipuolisesti monessa eri kokoonpanossa. Erikoisvieraana kokoonpanossa on Sasha Charkin pasuunassa. Charkin on huippupasunisti joka on paennut sotaa Ukrainasta, mutta on ennen sotaa esiintynyt monen kansainvälisen jazzmuusikon ja kokoonpanon kanssa Ukrainassa, Yhdysvalloissa ja ympäri Eurooppaa. Rummuissa ja bändi-liiderinä toimii porvoolainen jazzrumpali ja lyömäsoitintaiteilija Thomas Törnroos, joka on järjestänyt ja tuottanut jazzkonsertteja Steamin' Jazz Club -nimellä Porvoossa ja Soul & Jazz Time Out Loviisassa.

Linnajazz-klubin 2024 ovat tuellaan tehneet mahdolliseksi Hämeenlinnan kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö.

Sunnuntai 16.6.

helsinki

SunJazz: Oulun_Keskusta,Tenho Restobar, helsinki16.6. Klo 19:00

Oulun_Keskusta

Vapaa pääsy

Punkkia ja jazzia sekoittelevan Oulun_Keskustan muodostavat Elmeri Karjalainen (baritonisaksofoni), Nestori Määttänen (tenorisaksofoni) ja Oula Lipponen (rummut). Trio soittaa alkuperäisiä kappaleita, sekä omia sovituksia, pätsejä, muiden biiseistä.

loviisa

Vapaat äänet: David Chevallier & Tomi Nikku,Saltbodan, loviisa16.6. Klo 18:00

Tomi Nikku

David Chevallier (www)

keikka

Monipuolisesti lahjakkaan ranskalaiskitaristi David Chevallierin ilmaisu venyy jazzista folkin kautta barokkiin. Kesän soolokiertueella tämä kitaran taituri esiintyy sunnuntaina 16.6. Saltbodanissa. Konsertissa kuullaan myös Chevallieria duona nuoren polven suomalaisiin jazzhuippuihin lukeutuvan trumpetisti Tomi Nikun kanssa. Trumpetin taiturointi kitaran seurassa avaa ovia uusiin äänimaisemiin. Konsertti tarjoaa hienon jatko-osan Saltbodanin ja Vapaiden äänien yhdessä toteuttamalle Sylvain Rifflet'n ja Verneri Pohjolan duokeikalle.

“David Chevallier kartoittaa kokonaisen universumin maalaten suurenmoisia maisemia ja harvinaisen elegantteja ja rohkeita linjoja sekä uskomattoman sujuvia fraaseja. Kaikkiaan taiturillinen yhdistelmä kirjoitettua ja improvisoitua”
Felix Mariano - Jazz Magazine

David Chevallierin soitto tuli tutuksi suomalaisille kuulijoille elokuussa 2021, kun hänen pitkään toiminut trionsa basisti Sébastien Boisseaun ja rumpali Christophe Lavergnen kanssa soitti ympäri maata. Tänä kesänä ranskalaista kitaristia kuullaan Suomessa ensimmäisen kerran soolona. “Au Coeur du Sujet” eli "Asian ytimessä" on tämän soolokonsertin otsikko. Omista sävellyksistään koostuvassa ohjelmistossa hän antaa tilaa vapaalle kululle ja laajentaa akustisen kitaran soundia elektronikan avulla.

Saltbodanin konserttissa kuullaan myös Chevallierin ja trumpetisti Tomi Nikun duon debyytti. Nuoren polven suomalaisiin jazzhuippuihin lukeutuva Nikku on soittanut aikaisemmin Chevallierin trion kanssa kesällä 2021 Suomessa sekä samana vuonna Ranskassa arvostetuilla Nevers Djazz -festivaaleilla

David Chevallier akustinen kitara, elektroniikka
Tomi Nikku trumpetti


Sunnuntai 16.6. klo 18:00
Liput 20€ / Lapset ja nuoret ilmaiseksi
Varaukset-tiedustelut: charlesgil22@gmail.com ; saltbodan@gmail.com

Saltbodan, Laivasilta 4, Loviisa 

Yhteistyössä: Vapaat äänet & Saltbodan

Tiistai 18.6.

oulu

Jazzpatio: Airaniemi/Dahlblom Priority,Jumprun Patio, oulu18.6. Klo 21:00

Airaniemi/Dahlblom Priority

Vapaa pääsy

Airaniemi/Dahlblom Priorityn soitossa välittyy rakkaus menneiden aikojen rokkaavaa fuusiojazzia kohtaan vailla retroilun makua. Vuonna 2023 julkaistu debyttialbumi "First Things First" todentaa asian laidan. Kitarat soivat pidäkkeettä Ville-Veikko Airaniemen ja Tuomo Dahlblomin luontevassa yhteispelisssä. Antti Ahoniemen sekä Ilkka Oksasen muodostama rohkeasti svengaava komppi ajaa meiningin kattoon ja siitä läpi.

rajamäki

Vapaat äänet: David Chevallier,Kotikonsertti Tykkimäentiellä, rajamäki18.6. Klo 18:30

David Chevallier (www)

keikka

Rajamäellä on tiistaina 18.6. on luvassa kolmas kerta kansainvälistä jazzia kotikonsertissa Tykkimäentiellä. Vantaalta Rajamäelle muuttaneet Esko ja Seija Innanen jatkavat Vantaalla vuosien ajan toimineiden kotikonserttiensa sarjaa. Tällä kerta tilat tarjotaan Vapaat äänet -kiertueella olevalle kitaristi David Chevallierille, joka konsertoi sooloona. Monipuolisesti lahjakkaan kitaristin ilmaisuu venyy jazzista folkiin barokin kautta.

“David Chevallier kartoittaa kokonaisen universumin, maalaten suurenmoisia maisemia ja harvinaisen elegantteja ja rohkeita linjoja sekä uskomattoman sujuvia fraaseja, kaikkiaan taiturillinen yhdistelmä kirjoitettua ja improvisoitua”
Felix Mariano – Jazz Magazine

David Chevallierin soitto tuli tutuksi suomalaisille kuulijoille elokuussa 2021, kun hänen pitkään toiminut trionsa basisti Sébastien Boisseaun ja rumpali Christophe Lavergnen kanssa soitti ympäri maata. Tänä kesänä kitaristia kuullaan Suomessa ensimmäisen kerran soolona. “Au Coeur du Sujet” – eli asian ytimessä – on tämän konsertin otsikko. Omista sävellyksistä koostuvassa ohjelmistossa hän antaa tilaa vapaalle ilmaisulle ja laajentaa akustisen kitaran soundia elektroniikan avulla.

Kotikonsertissa Tykkimäentiellä
Tiistaina 18.9. klo 19
Tarkka osoite ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Konsertin järjestää Vapaat Äänet -agentuuri ja ilmoittautumiset tehdään Charles Gillille osoitteeseen charlesgil22@gmail.com.

Ovet avautuvat klo 18.30, jolloin tarjolla on virkokeitä ja pientä purtava. Konserttiin mahtuu 20 kuulijaa, jotka otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten ilmoittaudu ajoissa. Lipun hinta on 25 euroa ja liput myydään ovella käteisellä tai kortilla.

Lisätietoa: Charles Gil, Vapaat äänet
Puh. 050 5716 516 / charlesgil22@gmail.com
Kiertueen tuotanto: Le Sonart – Cie David Chevallier

Keskiviikko 19.6.

turku

Flame Jazz Summer Live: Bianca Rantala Quintet,Kirkkopuiston Terassi, turku19.6. Klo 18:00

Bianca Rantala Quintet

keikka

Sami Leponiemi – puupuhaltimet
Jonas Metsäkylä – kitara
Mikael Saastamoinen – basso
Okko Saastamoinen – rummut
Bianca Rantala – laulu ja sävellykset

Bianca Rantala Quintetin ainutlaatuisessa kokoonpanossa yhdistyvät nuorten huippumuusikoiden taito ja säveltäjyys. Konsertissa moninkertaisesti palkittu virolais-suomalainen laulaja-pianisti, säveltäjä ja kapellimestari Bianca Rantala johdattaa kuulijat upeiden sävellystensä äärelle. Kirkkopuiston terassilla hänen rinnallaan loistavat puupuhallinvirtuoosi Sami Leponiemi, kitaristi Jonas Metsäkylä sekä rytmisektion taitajat Mikael Saastamoinen bassossa ja Okko Saastamoinen rummuissa.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista ja ikärajattomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin 8.5.–14.8.2024 viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom! Tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Sunnuntai 23.6.

helsinki

Tenho Juhannus Jazz Jam,Tenho Restobar, helsinki23.6. Klo 19:00

Titus Wargelin Quartet

Vapaa pääsy

Jami-illan isännöi tällä kertaa uunituore Tiitus Wargelin Quartet. Kvartetti lämmittelee jamilauteet soittamalla setillisen omia svengaavia suosikkejaan, sekä muutaman originaalikappaleen!

19.00-20.00 Titus Wargelin Quartet
20.00-21.45 Jazz Jams!

Tiistai 25.6.

oulu

Jazzpatio: Mathias Sandberg Trio,Jumprun Patio, oulu25.6. Klo 21:00

Vapaa pääsy

Mathias Sandberg trio – Hard swingin', groovy & soulful jazz!

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Sandbergin debyytti-soololevy The Doctor on saanut ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla Atlanttia. Sandbergin pitkään odotettu uusi triolevy The Captain ilmestyi 2023, ja yhtye teki levyn myötä 60 konsertin levynjulkaisukiertueen Enontekiöltä Helsinkiin (mm. Pori Jazzin kautta).

Konsertissa kuullaan trion omalaatuista "hard swingin', groovy & soulful jazz"-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.

Keskiviikko 26.6.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Taa-lup!,Juttutupa, helsinki26.6. Klo 19:00

Mikko "Gunu" Karjalainen :trumpetti

Ape Anttila : Basso

Ville Pynssi: Rummut 

Eliina Mäkiranta Taal : Piano

turku

Flame Jazz Summer Live: Joonas Haavisto & Kestutis Vaiginis Duo (FI/LT),Kirkkopuiston Terassi, turku26.6. Klo 18:00

Joonas Haavisto & Kestutis Vaiginis Duo (FI/LT)

keikka

Joonas Haavisto – piano
Kestutis Vaiginis – saksofoni

Liettualainen saksofonisti Kestutis Vaiginis ja kotimainen pianisti Joonas Haavisto kuuluvat maidensa eturivin jazzmuusikoihin, ja duona he ovat esiintyneet vuodesta 2006 asti. Kaksikon debyyttilevy Moon Bridge julkaistaan maailmanlaajuisesti japanilaisen Eight Island levy-yhtiön toimesta keväällä 2024. Pohjoismaisia ja balttilaisia sävyjä sisältävän musiikin keskiössä kristallinkirkkaat melodiat yhdistyvät melankolisiin harmonioihin sekä kupliviin rytmeihin.

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista ja ikärajattomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin 8.5.–14.8.2024 viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom! Tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.

Torstai 27.6.

helsinki

UMOn jazzjamit Konepaja Biergartenin kesäisellä terassilla jatkuvat jo neljättä kesää – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran jäsenistä, muista jazzmusiikin ammattilaisista sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikkosukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio.

To 6.6.2024 // Teema: Music of Woody Shaw 
Kasperi Sarikoski, pasuuna & jami-isäntä
Kalevi Louhivuori, trumpetti
Tobias Schenk, piano
Lauri Ikävalko, kontrabasso
Kasper Halttunen, rummut

To 27.6.2024 // Teema: Hard Bop Jazz!  
Manuel Dunkel, saksofoni & jami-isäntä
Eero Dunkel, kitara
Lauri Ikävalko, basso
Alessandro D’Anna, rummut

To 11.7.2024 // Teema: Kenny Dorham 100 vuotta   
Mikko Pettinen, trumpetti & jami-isäntä
Henri Lintula, rummut
Jori Huhtala, basso
Andrea Marti, piano
Alina Pettinen, saksofoni

To 1.8.2024 // Teema: Music of Lennie Tristano & Lee Konitz
Max Zenger, saksofoni & jami-isäntä
Joris Roelofs, bassoklarinetti
Mikko Antila, vibrafoni
Joe Peri, rummut
Oskari Siirtola, basso

To 8.8.2024 // Teema: Henry Mancini 100 vuotta   
Tero Saarti, trumpetti & jami-isäntä
Sonja Kaipainen, piano
Filemon von Numers, basso
Ilari Kinnunen, rummut

Sointi Jazz Orchestra Lasipalatsin aukiolla,Lasipalatsin aukio, helsinki27.6. Klo 16:00

keikka

Sointi Jazz Orchestra kesäisissä tunnelmissa upealla Lasipalatsin aukiolla!

Iltapäiväkonsertissa 18-henkinen yhtye esittää oman kantaohjelmistonsa lisäksi valikoiman 80-vuotisjuhlavuottaan viettävän Seppo "Paroni" Paakkunaisen sävellyksiä.

Paakkunainen, Uguniemen Uggo, on yksi maamme monipuolisimmista muusikko-säveltäjä-sovittajista. Vaikka hänen ensirakkautensa oli juuri jazz-musiikki, mahtuu hänen rikkaan uransa varrelle kaikkea lastenlauluista joikuihin, iskelmistä teatterimusiikkiin ja sinfonioista kirkkomusiikkiin.

Harvoin Helsingin ytimessä kajahtaa näin suuren yhtyeen voimin! Tule viettämään kesäpäivää yhdessä Sointi Jazz Orchestran kanssa Lasipalatsin ja Kulttuurikasarmin väliselle Lasipalatsin aukiolle.

Säävaraus.

Lauantai 29.6.

savonlinna

Pori Jazz All Stars & Heta Halonen: "Once Upon a Summertime",Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna29.6. Klo 18:00

keikka
Pori Jazz All Stars esiintyy yhdessä vuoden 2022 tangokuningatar Heta Halosen kanssa!

Konsertin teema ”Once Upon A Summertime” on saanut innoituksensa Michel Legrandin vuoden 1954 sävellyksestä sekä laulajatar Blossom Dearien samannimiseastä albumista vuodelta 1959. Laulujen vahvana tulkkina on jazz-ja musikaalilaulajana ja näyttelijänä sekä vuoden 2022 tangokuningattarenakin tunnettu Heta Halonen. Rumpali Reiska Laine on jo 1960-luvulta alkaen vaikuttanut jazzin valtiomies (kansanedustajanakin toiminut), ja Perkiömäki ja Paakki ovat jo pitkään olleet Pori jazzin jamien vakiokalustoa.

Heta Halonen - laulu
Jari Perkiömäki - saksofoni
Riitta Paakki - piano
Juho Kivivuori - basso
Reiska Laine - rummut

Konsertin kesto noin 2h

Liput 28/25 € ennakkoon nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen

Järjestää: Olavin Jazz ry
Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinnan Kulttuurikellari

 

turku

Peppe Jalava Band: IHMEELLISEN KURPITSAN PALUU,Kirkkopuiston Terassi, turku29.6. Klo 14:00

keikka

Vapaa pääsy

Peppe Jalava Band päätti levynjulkistuskiertueensa "A Guided Tour in the Kuiper Belt" Pori Jazz-festivaaleilla kappaleeseen "Ihmeellinen kurpitsa tapaa haukkuvan mandariinin", siis hatunnostolla Frank Zappalle ja Bela Bartokille. Nyt, seitsemän vuoden tauon jälkeen, yhtye tekee paluun uudella ohjelmistolla: IHMEELLISEN KURPITSAN PALUU.

Paremmin orkesteri- ja kamarimusiikin säveltäjänä tunnetun Pertti "Peppe" Jalavan yhtyeelleen säveltämän omintakeisen ohjelmiston vaikutteet kumpuavat progressiivisesta rockista, jazzista sekä modernista taidemusiikista. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat monessa liemessä kouliintuneita ammattilaisia, joilta löytyy myös solistista voimaa.

Peppe Jalava Band
Jaakko Martikainen: tenori- ja sopraanosaksofoni
Gustav Nyström: pasuuna
Ari Polojärvi: kitara
Mikko Multamäki: basso
Pertti "Peppe" Jalava: rummut ja kosketinsoittimet

#KulttuurinKärkihanke

Peppe Jalava Band: IHMEELLISEN KURPITSAN PALUU,Kirkkopuiston Terassi, turku29.6. Klo 18:00

keikka

Vapaa pääsy

Peppe Jalava Band päätti levynjulkistuskiertueensa "A Guided Tour in the Kuiper Belt" Pori Jazz-festivaaleilla kappaleeseen "Ihmeellinen kurpitsa tapaa haukkuvan mandariinin", siis hatunnostolla Frank Zappalle ja Bela Bartokille. Nyt, seitsemän vuoden tauon jälkeen, yhtye tekee paluun uudella ohjelmistolla: IHMEELLISEN KURPITSAN PALUU.

Paremmin orkesteri- ja kamarimusiikin säveltäjänä tunnetun Pertti "Peppe" Jalavan yhtyeelleen säveltämän omintakeisen ohjelmiston vaikutteet kumpuavat progressiivisesta rockista, jazzista sekä modernista taidemusiikista. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat monessa liemessä kouliintuneita ammattilaisia, joilta löytyy myös solistista voimaa.

Peppe Jalava Band
Jaakko Martikainen: tenori- ja sopraanosaksofoni
Gustav Nyström: pasuuna
Ari Polojärvi: kitara
Mikko Multamäki: basso
Pertti "Peppe" Jalava: rummut ja kosketinsoittimet

#KulttuurinKärkihanke

Peppe Jalava Band: IHMEELLISEN KURPITSAN PALUU,Kirkkopuiston Terassi, turku29.6. Klo 16:00

keikka

Vapaa pääsy

Peppe Jalava Band päätti levynjulkistuskiertueensa "A Guided Tour in the Kuiper Belt" Pori Jazz-festivaaleilla kappaleeseen "Ihmeellinen kurpitsa tapaa haukkuvan mandariinin", siis hatunnostolla Frank Zappalle ja Bela Bartokille. Nyt, seitsemän vuoden tauon jälkeen, yhtye tekee paluun uudella ohjelmistolla: IHMEELLISEN KURPITSAN PALUU.

Paremmin orkesteri- ja kamarimusiikin säveltäjänä tunnetun Pertti "Peppe" Jalavan yhtyeelleen säveltämän omintakeisen ohjelmiston vaikutteet kumpuavat progressiivisesta rockista, jazzista sekä modernista taidemusiikista. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat monessa liemessä kouliintuneita ammattilaisia, joilta löytyy myös solistista voimaa.

Peppe Jalava Band
Jaakko Martikainen: tenori- ja sopraanosaksofoni
Gustav Nyström: pasuuna
Ari Polojärvi: kitara
Mikko Multamäki: basso
Pertti "Peppe" Jalava: rummut ja kosketinsoittimet

#KulttuurinKärkihanke

Sunnuntai 30.6.

helsinki

SunJazz: Joonas Haavisto & Kestutis Vaiginis - Moon Bridge -levynjulkkarikeikka,Tenho Restobar, helsinki30.6. Klo 19:00

Joonas Haavisto & Kestutis Vaiginis

Vapaa pääsy

Jazzduo Joonas Haavisto & Kestutis Vaiginis juhlistavat levynsä Moon Bridge julkaisua!

Duon yhteinen historia sai alkunsa syksyllä 2006, kun Joonas osallistui Vilnassa järjestettyyn kansainväliseen soolopianokilpailuun Jazz Improvizacija. Kilpailun ratkettua suotuisasti Joonaksen kannalta olivat järjestäjät kutsuneet illan jameihin Liettuan eturivin jazzmuusikoita. Musiikillinen yhteys löytyi vaivatta Kestutiksen ja Joonaksen välille ja sieltä asti ystävykset ovat soittaneet kiertueita niin duona, kvartetin kuin kamariorkesterinkin kanssa.

Lokakuussa 2022 he päättivät toteuttaa yhteisen unelmansa ja lähtivät äänittämään debyyttilevyn Oslon legendaariselle Rainbow Studiolle. Levyn julkaisee japanilainen Eight Islands levy-yhtiö. Moon Bridge sisältää molempien muusikoiden sävellyksiä sekä kaksi heidän sovitustaan Wayne Shorterin ja Billy Strayhornin kappaleista.

Duon soundi vaihtelee sakraaleista tiloista villeihin ryöpytyksiin. Kristallin kirkkaat melodiat yhdistettyinä Baltian melankoliaan luovat pohjan tämän dynaamisen duon vuoropuhelulle.

savonlinna

Sointi Jazz Orchestra: Baron 80v!,Savonlinna Kulttuurikellari, savonlinna30.6. Klo 18:00

keikka
Sointi Jazz Orchestra juhlistaa yhdessä legendaarisen Seppo "Paroni" Paakkunaisen (Baron von Klumpenfrau) kanssa hänen 80-vuotisjuhliaan Savonlinnan Kulttuurikellarilla! Luvassa on Paakkunaisen big bandille säveltämää musiikkia usealta eri vuosikymmeneltä - kantaesityksiä unohtamatta!

Kesäsavonlinnalaisena tunnettu Paakkunainen, Uguniemen Uggo, on yksi maamme monipuolisimmista muusikko-säveltäjä- sovittajista. Vaikka hänen ensirakkautensa oli juuri jazz-musiikki, mahtuu hänen rikkaan uransa varrelle kaikkea lastenlauluista joikuihin, iskelmistä teatterimusiikkiin ja sinfonioista kirkkomusiikkiin. Paronin ura on levittäytynyt jo peräti seitsemälle vuosikymmenelle! Suomalaisen free jazzin pioneeri on kiertänyt Suomen lisäksi maailmalla useiden eri kokoonpanojen kanssa eikä luomisvoima ole vieläkään näyttänyt ehtymisen merkkejä.

Sointi Jazz Orchestra on innovatiivinen 18-henkinen kokoonpano, jonka kapellimestarina toimii savonlinnalaislähtöinen Rasmus Soini.

Sointi Jazz Orchestra, kpm. Rasmus Soini
Paroni Paakkunainen, saksofoni
Konsertin kesto noin 2h
Liput 28/25 € ennakkoon nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen

Järjestää: Olavin Jazz.
Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinnan Kulttuurikellari, Sointi Jazz Orchestra