Jazz Finland Live
Tim Hagans (USA) & Finnish Friends,Koko Jazz Club, helsinki2.2. Klo 19:00
Tim Hagans & Finnish Friends

Trumpetisti Tim Hagans (USA) konsertoi helmikuussa suomalaisten kollegojensa seurassa. Pitkäaikainen työ Ruotsissa Norrbotten Big Bandin johtajana on säilyttänyt Hagansin suhteen vahvana skandinaaviseen jazzyhteisöön. Viime vuosina Hagansin esiintymiset muun muassa Ravi Coltranen kanssa ovat saaneet kansainvälistä huomiota.
Kokon konsertissa sähköisen basso-rumpu-akselin muodostavat Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen, kun taas pianon ääressä operoi multi-instrumentalisti Jukkis Uotila. Hagansin ja Uotilan yhteys alkaa jo jälkimmäisen New Yorkin -vuosilta, ja viime aikoina hän on esiintynyt Hagansin kanssa erityisesti rummuissa.
Konsertissa kuullaan pääosin yhtyeen jäsenten originaalikappaleita.
Tim Hagans, trumpetti
Jukkis Uotila, piano
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut
Ovet auki klo 18
Liput 20 €
Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki
Musica nova Helsinki 2017: UMO & Kari Ikonen – Twelve Fn Kies (vapaa pääsy)Kampin kauppakeskus, helsinki2.2. Klo 15:30
- TO 2.2. KLO 15.30, 16.30 JA 18.30 KAMPIN KAUPPAKESKUS, HELSINKI
Vapaa pääsy!
UMO Jazz Orchestra ja solisti Kari Ikonen vievät Antti Auvisen uuden teoksen keskelle kuulijan arkea, aivan Helsingin ydinkeskustaan, Kampin Kauppakeskukseen. Upouusi Twelve Fn Kies on sävelletty Moog-syntetisaattorille ja big bandille. Teos esitetään osana Musica nova Helsinki 2017 -festivaalia.
Kari Ikosen soittama analoginen syntetisaattori on keskiössä teoksen jokaisessa 12 osassa, ja teos onkin sävelletty tiiviissä yhteistyössä solistin kanssa. Teos operoi tilan merkityksellä paitsi esityspaikkojensa kautta, myös jättämällä tilaa solistille ja orkesterille. Konsertti muotoutuu osittain esitystilanteessa paikan päällä. Nykyisin kaikki on enemmän tai vähemmän digitaalista – tässä teoksessa ei.
– Moog on 1960-luvulla kehitetty analoginen syntetisaattori, joka 70-luvulla tuli varsin laajasti rock-yhtyeiden käyttöön. Moog on instrumenttina ominaisuuksiltaan monipuolinen ja taipuisa. Se on monofoninen eli yksiääninen, eikä sillä voi soittaa harmonioita. Merkittävää on, ettei Moogissa ole presettejä eli soundeja ei voi tehdä tarkasti lukiten etukäteen, vaan vasta paikan päällä soittotilanteessa. Tietty riskinotto ja etsiminen kuuluvat mielenkiintoiseen musiikkiin. Musiikin universumissa Moog tarjoaa yhden monista keinoista etsiä. Uskoisin instrumentin suosion nykysäveltäjien keskuudessa perustuvan siihen, että etsimisen lisäksi sillä myös löytää, ensimmäistä kertaa UMOlle säveltänyt Auvinen kuvailee.
Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.
Konserttiin on vapaa pääsy!