Siirry pääsisältöön

Uusi Suvilahti Jazz avaa vilkkaan Jazz-Espa-viikon sunnuntaina 29.7.

entry-image

Vuosittainen Jazz-Espa valtaa itäisen Esplanadin puiston 30.7.–4.8., jolloin Espan ulkolavalla kuullaan lähes 20 eri kokoonpanoa kolmessa kattauksessa. Tänä vuonna Jazz-Espan rinnalla nähdään myös avajais- ja päätösklubit ravintolalaiva Merikerholla uuden Suvilahti Jazz -tapahtuman myötä.

Suomen Jazzliiton 19. kertaa järjestämä Jazz-Espa uudistuu viikon mittaiseksi tiiviiksi jazzpaketiksi ja tarjoaa jälleen kotimaisen jazzin parhaimmistoa Espan ulkolavalla heinä-elokuun taitteessa. Lavalle nousee 17 kokoonpanoa, joiden joukosta löytyy niin ajankohtaista nykyjazzia kuin perinteisempiäkin melodioita. Uutuutena tämän vuoden ohjelmistossa kuullaan lounaskonserttien sarja kahden iltapäiväkonsertin lisäksi.

Jazz-Espan konsertit järjestetään 30.7.–4.8. maanantaista perjantaihin kello 12.00, 14.00 ja 17.30 ja lauantaina poikkeuksellisesti kello 12.00 ja 14.00. Konsertit ovat ikärajattomia, ilmaisia ja niihin on esteetön pääsy.

Jazzintäyteinen viikko avataan Suvilahti Jazzin myötä Sörnäisten rannan ravintolalaiva Merikerholla sunnuntaina 29.7. kahden yhtyeen ja huippudeejiiden voimin. Samassa paikassa Suvilahti Jazz juhlistaa Jazz-Espan päättäjäisiä sunnuntaina 5.8. kolmen yhtyeen ja DJ-musiikin saattelemana. Avajais- ja päätösklubit ovat maksuttomia ja pääosin esteettömiä. Ikäraja on 18 vuotta, mutta alaikäiset pääsevät sisään huoltajan mukana.

Suomen Jazzliitto ry tuottaa Jazz-Espan ja klubit Musiikin edistämissäätiö MESin sekä Helsingin kaupungin tuella. Tapahtumat mahdollistavat kumppanit Ravintola Merikerho, Ravintola Kappeli, Pianoplan T:mi Ari Harenko, Pop & Jazz Konservatorio sekä Savoy-teatteri.

Katso koko ohjelma ja aikataulu osoitteesta www.jazzespa.fi

Kuva: Kadi Vija Key Quartet esiintyy Suvilahti Jazzissa 29.7.
Kuvaaja: Veronika Valtonen

Kommentoi