Siirry pääsisältöön

Suomalaiset jazzsävellykset vihdoin julki nuottikirjoina

entry-image

Viapori Jazzissa lauantaina konsertoiva pianisti Seppo Kantonen on koonnut suomalaisten jazzsäveltäjien teoksia kattavasti yksiin kansiin. Ensimmäinen osa neljän teoksen sarjasta julkistetaan ennen pianistin Piae Cantiones 2.0 -konserttia Suomenlinnassa.

Respect – Jazz in Finland – The Real Book on ensimmäinen suomalainen kokoelma kotimaisista jazzsävellyksistä. Sarjan ykkösosa esittelee tällä hetkellä aktiivisesti toimivia säveltäjiä. Säveltäjälistalta löytyvät Olli Ahvenlahti, Kari Antila, Anni Elif Egecioglu, Linda Fredriksson, Iro Haarla, Aili Ikonen, Seppo Kantonen, Olavi Louhivuori, Mikko Pellinen, Jari Perkiömäki, Verneri Pohjola, Joonas Riippa, Aki Rissanen, Panu Savolainen, Arttu Takalo, Jukkis Uotila, Ville Vannemaa, Martti Vesala ja Teemu Viinikainen. Muutamassa sanoitetussa sävellyksessä teksteistä vastaavat Kanerva Pasanen, William Davis ja Edith Södergran.

Jokainen säveltäjä sai itse valita kolme haluamaansa jazzsävellystään kirjaan. Seppo Kantonen editoi hyvinkin erilaisten teosten nuottikuvat linjakkaaksi kokonaisuudeksi ja graafikko Timo Saramaa viimeisteli kirjan luettavuuden. Hyvä lisä kirjan loppupuolella on levytysluettelo, jonka avulla on helppo löytää myös soiva versio teoksista. 117-sivuinen kirja on A4-koossa ja se aukeaa helposti nuottitelineelle.

Respect – Jazz in Finland – The Real Book –kirjan kustantaja on Blosari kustannus ja kirjan tekemisen on mahdollistanut Koneen säätiö ja sitä on tukenut myös Suomen Jazzliitto. Kirjaa saa mm. F-musiikista ja Soitin Laineelta.

Respect – Jazz in Finland – The Real Book -kirjan julkistus
Seppo Kantonen Band & Aija Puurtinen: Piae Cantiones 2.0 -konsertti
Viapori Jazz, Tenalji von Fersen
Lauantaina 26.8. 18.00, Liput 25€ ennakkoon Lippupalvelusta.
Lisätiedot: www.viaporijazz.fi

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt: 
Blosari Kustannus/Lassi Ikäheimo
Puh +358 (0)50 518 74 15
blosari@blosari.com
lassi.ikaheimo@blosari.com
www.blosari.com

Kommentoi