Siirry pääsisältöön

L'Alliance Takalon Suomen Jazzliiton kiertue käynnistyy tänään Salosta

entry-image

Vibrafonisti Arttu Takalon johtama kvartetti esiintyy laajalla Suomen-kiertueella. Yhtye esiintyy kymmenessä konsertissa ympäri maan aikavälillä 19. - 30. syyskuuta. 

Genrerajoista piittaamattomana visionäärinä tunnettu vibrafonisti ja säveltäjä Arttu Takalo vie L'Alliance Takalo -yhtyeensä Suomen Jazzliiton järjestämälle Suomen-kiertueelle. Takalon rinnalla erilaisten tyylien välillä pujottelevassa yhtyeessä soittavat jazzhuiput basisti Ville Herrala ja rumpali Ville Pynssi sekä harmonikkataituri Niko Kumpuvaara. Kymmenellä paikkakunnalla vieraileva kiertue pysähtyy muun muassa Oulussa, Iisalmessa ja Seinäjoella. 

L'Alliance Takalo perustettiin vuonna 2015 esittämään musiikkia mittavan levytysuran tehneen vibrafonisti-säveltäjän aikaisemmilta soololevyiltä. Rockadillo Recordsin syyskuussa 2017 julkaisemalla, yhtyeen nimeä kantavalla albumilla musiikki oli kuitenkin jo tätä kokoonpanoa ajatellen tehtyä – aikaisempia levyjä akustisempaa ja hienovaraisesti modernin jazzin kanssa flirttailevaa. Mm. pariisilaisesta bistrotunnelmasta ammentava L'Alliance Takalo sisältää säveltäjänsä mukaan "eurooppalaisia, piiloromanttisia ja lähes kulturelleja sävyjä". Elokuvamaisten melodioiden ja koskettavien sovitusten mestarin kokoama allianssi tulkitsee tunnelmia kuin pieni kamariorkesteri, herkällä korvalla toinen toistaan kuunnellen ja ympäristöään aistien. 

Arttu Takalo (s. 1971) on kouvolalaislähtöinen vibrafonisti ja säveltäjä, joka nousi 1990-luvulla suomalaisen musiikkimaailman tietoisuuteen fantasiajazz-yhtye XL:n toisena voimahahmona kitaristi Jarmo Saaren rinnalla. Takalon mittavaan uraan on omien yhtyeiden ja sooloprojektien lisäksi mahtunut soittopestejä esimerkiksi rumpali Markus Ketolan ja laulaja Mia Simanaisen yhtyeissä. Monipuolisen musiikintekijän kädenjälki kuuluu myös sellaisten rock- ja pop-maailman suurten nimien kuten Mikko Kuustosen, Samuli Edelmannin ja Ismo Alangon albumeilla, joilla vibrafonisti esiintyy sovittajan ominaisuudessa. Takalo on myös ehtinyt säveltää omaa musiikkiaan monipuolisesti erilaisille kokoonpanoille aina kamariorkestereista big bandeihin. Ensimmäisen teoksensa sinfoniaorkesterille vibrafonisti kirjoitti jo vuonna 1997, ja vuonna 2004 Helsingin kaupunginorkesteri kantaesitti Takalon Jukka Perkolle säveltämän saksofonikonserton.


L'Alliance Takalo
Arttu Takalo, vibrafoni / Niko Kumpuvaara, harmonikka / Ville Herrala, basso / Ville Pynssi, rummut

L'Alliance Takalo Suomen Jazzliiton kiertueella 19. - 30.9.
19.9. Salo Jazz Festival Kick-off, Hometown, klo 20, liput 12/5€
20.9. Koko Jazz Club, Helsinki, klo 19, liput 18/15€, Tiketti.fi
21.9. April Jazz Club, Espoo, Tapiola Garden, klo 20 (klo 19 ensimmäinen bändi), liput 10€, Lippu.fi
22.9. Flame Jazz Cruise, Turku, Viking Grace, klo 22, liput risteilylle Viking Linelta 
25.9. Kulmajazz, Oulainen, Kinokulma, klo 19, liput 15€ 
26.9. Vanha Paloasema Bar, Oulu, klo 20, liput 15/10€, Ticketmaster.fi
27.9. Hygge Bro, Kuopio, klo 19.30, 
28.9. Koko Jazz Club Iisalmi, 
29.9. Raahen teatteri, Raahe, klo 19, liput 15/10€
30.9. Hotelli Alma, Seinäjoki, klo 16, liput 10/7€

Kommentoi