Siirry pääsisältöön

Jukka Eskola Soul Trio kevään viimeiselle Jazzliiton kiertueelle

entry-image

Suomen tyylikkäimmän trumpetistin, Jukka Eskolan uusi Soul Trio konsertoi ympäri Suomea Jazzliiton kevään viimeisellä yhteistuotantokiertueella.

Soul Trio on Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan trumpetisti Jukka Eskolan uusi kokoonpano. Eskolan lisäksi Soul Triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän ykkösurkuriksi tituleerattu Mikko Helevä, sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen. Trion esiintyessä bassolla vahvistettuna, mukana kokoonpanossa on myös huikean monipuolinen Ville Herrala. Espoon Sellosalin konsertissaan yhtye saa erikoisvieraakseen legendaarisen Jukka Perkon.
 
Trion musiikilliset esikuvat ovat kultaisella 60-luvulla, mutta heidän esittämistä kappaleistaan löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä, sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul vaikutteisista lainakappaleista. Materiaalin avainsanat ovat juurevuus ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla.
 
Soul Trio julkaisee yhtyeen nimeä kantavan albumin 5. toukokuuta. Albumin julkaisijana on arvostettu helsinkiläinen levy-yhtiö Timmion Records.
 
Jukka Eskola, trumpetti / Teppo Mäkynen, rummut / Mikko Helevä, urut / Ville Herrala, kontrabasso
 
pe 5.5. klo 20 Porvoo, Vanha Studio 123, Wsoy-Talo
to 11.5. klo 19 Helsinki, G Livelab 
pe 12.5. klo 19 Espoo, Sellosali (feat. Jukka Perko Artist Page)
la 13.5. klo 21 Salo, Hometown 
ke 17.5. klo 20, Oulu, Voimala 1889
to 18.5. klo 20 Lappeenranta, Kolme Lyhtyä
pe 19.5. klo 19 Pieksämäki, Jazz Memories, Kulttuurikeskus Poleeni
la 20.5. klo 21 Turku, Jazzklubi Monk
 
Kiertueen tuottaa Creatika Agency. Kiertue on Suomen Jazzliiton tukema.

Kommentoi