Siirry pääsisältöön

Jazzliiton kiertuehaku keväälle 2018 suljettu

entry-image

Keväällä 2018 Jazzliitto osallistuu neljän Jazz Finland -kiertueen sekä ranskalais-suomalaisen Vapaat Äänet -kiertueen tuotantoon. Jazz Finland -kiertueista kaksi on omatuotantoisia ja kaksi tuettua yhteistuotantokiertuetta. 

Jazz Finland -kiertuetoiminnalla halutaan taata korkeatasoinen jazzkonserttitoiminta ympäri Suomea myös festivaalikauden ulkopuolella. Kiertuetoimintaa on viime vuosina kehitetty alan omaa aktiivisuutta tukevaan suuntaan, ja omatuotantoisten kiertueiden ohella yhteistuotannot ulkopuolisen kiertuejärjestäjän kanssa ovat vakiintuneet uudeksi toimintamuodoksi. Yhteistuotantokiertueilla pyritään luomaan muusikoille uusia esiintymismahdollisuuksia (uudet keikkapaikat), vahvistamaan välittäjäportaan toimintamahdollisuuksia sekä tuottamaan edelleen monipuolista jazzmusiikillista sisältöä paikallisyleisöille valtakunnallisesti.

Yhteistuotantokiertueiden sopimukset tehdään kiertueen tuotannosta itsenäisesti vastaavan tuotantotahon kanssa. Jazzliitto tukee kiertueiden tuotantoa taloudellisesti sekä tarjoamalla niiden käyttöön tuotantokalustoa (kiertuebussi, PA) sekä omat yhteistyösopimuksensa.

Jazzliiton vuosittainen kiertuemäärä on pysynyt samana tai jopa kasvanut yhteistuotantoisen kiertuemallin myötä. Kannattaa siis rohkeasti hakea myös yhteistuotantokiertueille, erityisesti jos yhtye on muutenkin suunnitellut kiertueen toteuttamista omin voimin. Tarkemmat tiedot molemmista kiertuekäytännöistä löytyvät hakulomakkeesta, ja lisätietoja saa Jazzliiton toimistosta.

Omien kiertueiden lisäksi ohjelmistossa on maaliskuussa 2018 Vapaat Äänet. Viime vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettänyt Vapaat Äänet järjestää tuplakiertueita suomalaisen ja ranskalaisen yhtyeen kanssa.

 

Kommentoi