Siirry pääsisältöön

Jazz-Espa ja Jazzjatkot vetivät jälleen väkeä

entry-image

Kahdeksastoista Jazz-Espa-konserttisarja ja sen päätösfestivaali Jazzjatkot keräsi tänä vuonna yli 4000 kuulijaa kahden viikon aikana, 24.7. - 5.8. Espan lavalla ja ravintola Kappelissa. Ilmaiskonserteissa esiintyi 22 livekokoonpanoa sekä päättäjäispäivänä We Jazz DJ:t.

Jazz-Espan ja Jazzjatkojen tuotannosta vastaava Suomen Jazzliitto oli tyytyväinen kesän tapahtumaan. Tuottaja Annika Mustonen oli paikalla seuraamassa kaikki konsertit ja hänen mielestään jazzmusiikki on nousussa:
- Selkeästi jazz kiinnostaa nyt. Yleisö koostui ilahduttavasti sekä matkailijoista että jokakesäisistä Jazz-Espan kävijöistä. Välillä jännitti tämä Suomen kesäsää, joka tuntui improvisoivan jopa enemmän kuin muusikot, mutta selvittiin onneksi vain pienillä kuuroilla. Luontoäiti taitaa olla myöskin jazzfani, Mustonen nauraa.

Jazz-Espan ja Jazzjatkot tuotti Suomen Jazzliitto yhdessä Savoy-teatterin sekä ravintola Kappelin kanssa. Tapahtumaa tukivat Musiikin edistämissäätiö MES ja Helsingin Kulttuurikeskus. Jazz-Espan kumppaneina toimivat tänä vuonna Pop & Jazz Konservatorio ja Pianoplan Ari Harenko. Katso tämän kesän ohjelma sivulta jazzespa.fi 

Kuva: Katu Kaiku esiintyy Espan lavalla. Kuva: Annika Mustonen.

Kommentoi