Siirry pääsisältöön

International


Valokeilassa pohjoismaiset jazzliitot

Pohjoismainen jazzverkosto on toiminut jo 20 vuotta maidenvälisten yhteistyön ja pohjoismaisen jazzin näkyvyyden lisäämiseksi. Verkoston pääasiallinen työkalu on Nordic Jazz Comets -showcasetapahtuma, joka tarjoaa nuorille jazzyhtyeille väylän maailmalle. Verkoston jäseniksi ovat vakiintuneet pohjoismaiset jazzliitot ja -organisaatiot: Suomen jazzliitto, Jazz Danmark, Norsk jazzforum, Svensk jazz ja FÍH Music School.


Pohjoismainen jazzverkosto 20 vuotta

Pohjoismainen jazzverkosto juhlii 20-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Juhlavuoden kunniaksi Jazz Finland julkaisee kolmiosaisen artikkelisarjan, jonka ensimmäisessä osassa pureudutaan verkoston vaiheisiin ja työkaluihin. Verkoston tavoitteena on lisätä maiden jazztoimijoiden yhteistyötä ja edistää pohjoismaisen jazzin näkyvyyttä. Merkittävin osa verkoston toimintaa on Nordic Jazz Comets. OK:KO lähtee kansainvälistymään musiikki edellä

OK:KO esiintyy Jazzahead!-messujen yhteydessä Karton-klubin Suomi-illassa lauantaina 27.4. Nuori yhtye on yksi neljästä suomalaisesta kokoonpanosta, jotka pääsevät ääneen Bremenissä. Helmikuussa 2019 julkaistu Syrtti-albumi on saanut mukavan vastaanoton Suomessa ja ulkomaille tähtääminen on seuraava luonteva askel – tai oikeastaan liuku, kuten Okko Saastamoinen tilannetta kuvaa.


Pia Raitala luottaa verkostoitumiseen ja promomateriaaleihin

Saksan Bremenissä vuosittain järjestettävät Jazzahead!-messut kokoavat tällä viikolla yhteen jazzalan ammattilaiset ympäri maailmaa. Jazz Finland on mukana messutunnelmissa kolmen artikkelin mittaisella haastattelusarjalla, jossa suomalaiset Bremeniin lähtijät jakavat ajatuksiaan ja kokemuksiaan messuista ja suomalaisen jazzin kansainvälistymisestä. Ensimmäisessä artikkelissa kuullaan manageri Pia Raitalan vinkkejä kansainvälistyville artisteille.
Luottamus syntyy ajan kanssa

Jazz Finland International -sivuilla seurataan vuoden loppuun asti kansainvälistyviä toimijoitamme. Tällä kertaa kokenut Jazzahead-kävijä, pianisti Aki Rissanen, kertoo ajatuksiaan jazzin ammattilaistapahtumista ja niiden roolista omassa työssään.