Winter/Pyysalo/Bodilsen

Yhtye
Winter/Pyysalo/Bodilsen

Profiili

Jäsenet
Linkit

Vibrafonisti Severi Pyysalon ura suomalaisen jazzmusiikin edelläkävijänä on vertaansa vailla. Kansainvälisesti korkealle arvostettu Pyysalo on viime vuosina jälleen uusiutunut mm. energisen Mokners -yhtyeen myötä. Albumi Lay Back And Listen oli vuoden 2011 huippujulkaisuja.

Niklas Winter tunnetaan aktiivisena jazzkitaristina, ja myös hänen uransa on ollut kansaivälisesti varsin merkittävä. Muun muassa Kenny Wheelerin sekä Lars Janssonin kanssa työskennellyt Winter on saanut runsaasti tunnustusta myös levy-yhtiönsä Abovoicen tuotannosta.

Jesper Bodilsen on omien bändien lisäksi aktiivinen mm. Stefano Bollianin triossa. Lukuisissa levyjä sideman rolissa tehnyt Bodilsen on äännittänyt mm. Joe Lovanon, Ed Thigpenin ja Mullgrew Millerin kanssa. Jesper Bodilsen ja Niklas Winter tapasivat jo vuonna 1992 kun tanskalainen Scandinavian Jazz Quartet perustettiin.

Winter ja Pyysalo ovat viime vuosina tehneet tiivisti yhteistyötä duomuodossa ja Jesper Bodilsenin kanssa on suunnitteilla albumin äännittäminen 2013.

Trio yhdistelee suomalaiskansallisia sävyjä afroamerikkalaiseen ilmaisuun.