Siirry pääsisältöön

Timo Lassy Band

Yhtye
Timo Lassy Band

Kuva/ Photo: Junnu Lusa

Kolmanteen sooloalbumiinsa bändiliiderinä ehtinyt Lassy on ollut kehissä useassa kansainvälistä mainetta ansainneessa kokoonpanossa. Meriittilistalta löytyy mm. Jo Stance sekä suomijazzin uuden tulemisen käynnistänyt lippulaiva The Five Corners Quintet.

Uusin albumi In With Lassy, on jazzia puhtaimmillaan. Hurjassa vireessä oleva bändi kokoontui soittamaan biisejä, ja nauha kävi. Ei turhaa hinkkaamista tai jälkiäänityksiä, vain kvintetti ja musiikki. ”Cooking session”, kuten jazzissa on tapana sanoa. Mikäs on soitellessa, kun kompissa kuullaan rumpali Teppo Mäkystä, kontrabasisti Antti Lötjöstä, sekä Abdissa ”Mamba” Assefaa perkussiossa. Kvintetin täydentää Kreikan tukipaketiksi suomijazzille tituleerattu Georgios Kontrafouris, jonka Wurlizer-pianosaundi tuo musiikkiin R&B-kaikuja mm. Ray Charlesin ”What I’d Say” -biisistä. Vain ne mustat aurinkolasit puuttuvat.

Lassyn bändin voittokulku on ollut henkeäsalpaavaa seurattavaa. Lukemattomia ennakkoon loppuunmyytyjä klubikeikkoja meillä ja maailmalla, vastustamatonta energiaa lavalla ja yleisössä. Tyylikästä soittoa ja soittajia. Lavalta on saanut joskus poimia innostuneimpien kannattajien vaatekerrastoa.

Suomessa Lassy ei ole nouseva kyky, jollaiseksi jazzlehti Downbeat Amerikassa miehen noteerasi. Lassy on jo muusikoiden ehdotonta eliittiä, ja keikat mieleenpainuva osoitus siitä, että jazz todella kiinnostaa.