The Hämpton Dixieband

Yhtye
The Hämpton Dixieband

Kuva/Photo: Samu Ruokomaa

Profiili

Perustettu2013
Jäsenet
  • Jussi Harju
  • Pekka Laurikka
  • Petri Keinonen
GenreDixieland
Linkit

The Hämpton Dixieband on Hämeenlinnassa perustettu uusi kokoonpano jossa New Orleans -jazz yhdistyy maukkaalla tavalla vanhaan kotimaiseen iskelmään.

Ohjelmistossa on tuttuja kotimaisia iskelmiä ja vanhaa dixielandjazzia. Bändin jäsenet ovat monissa musiikillisissa liemissä keitettyjä konkareita. Kokemusta löytyy kansanmusiikista, jazzista, marssimusiikista, rockista ja klassisesta sekä näiden erilaisista yhdistelmistä. Soittajien rautaisen ammattitaidon mahdollistama musiikilla ja musiikkityyleillä leikittely tekee The Hämpton Dixiebandistä todella nautittavan ja hyväntuulisen musiikillisen elämyksen.

Varsinaiseen kokoonpanoon kuuluvat Petri Keinonen (banjo, laulu ja lyömäsoittimet), Jussi Harju (sousafoni) ja Pekka Laurikka (pasuuna ja laulu). Keikkaa tehdään tarvittaessa myös isommalla kokoonpanolla. Solisteina isomman kokoonpanon keikoilla on ollut mm. laulajatar Sani Aartela ja trumpetisti Jukka Pitkänen.

Pekka Keinosen 30-vuotiseen muusikon uraan mahtuu kansanmusiikkia, bluesia, teatterimusiikkia ja omaa tuotantoa. Hän on viimeksi julkaissut kaksi levyllistä Kantelettaren runoihin säveltämiään lauluja, jotka soivat edelleen Yleisradion kanavilla. Lapin sotilassoittokunnan tuubisti Jussi Harju on valittu useasti Jazzrytmit -lehden kriitikkoäänestyksissä vuoden jazz-tuubistiksi. Jussin aikaisempia bändejä ovat olleet mm. Storyville Brass Band, Riverside Rascals ja Spirit of New Orleans. Pasunisti Pekka Laurikka soittaa Laivaston soittokunnassa ja on vakituinen solistivieras useissa eri kaupungin orkestereissa.

Yhtye on esiintynyt kolmen viime vuoden aikana erilaisissa tapahtumissa, klubeilla ja festivaaleilla mm. Hämeenlinnan Linna Jazzit, yhtyeen järjestämät dixiekulkueet sekä eri kaupunkien taiteiden yö -tapahtumat.