Teddy Rok Seven

Yhtye
Teddy Rok Seven

Kuva/ Photo: Katja Virta

Profiili

Perustettu2003
Lopetettu2006
Jäsenet

Teddy Rok Seven oli vuosina 2003-2006 toiminut seitsemänhenkinen, Suomen eturivin jazzmuusikoista koostuva kokoonpano, jonka musiikissa kuultiin vaikutteita niin 70-luvun jazz/funk/afro-beatista sekä tämän päivän hip hop/soulista ja nujazzista. Kaikki nämä elementit sulautuivat yhtyeen leaderin Teppo Mäkysen tuottamassa, säveltämässä ja sovittamassa musiikissa ainutlaatuiseksi hengelliseksi beat-matkaksi, jolle on löytynyt kuulijoita nuoremman polven lisäksi niin perinteisen kuin fuusiojazzinkin eri-ikäisistä ystävistä. Teddy Rok Sevenin vuonna 2004 ilmestynyt Universal four voitti parhaalle suomalaiselle jazzlevylle myönnettävän Jazz-Emman ilmestymisvuotenaan, ja se oli samana vuonna ehdolla myös Teosto-palkinnon saajaksi. Joulukuussa 2005 yhtye teki myös Jazzliiton kiertueen.

Ensimmäisen keikkansa Viapori Jazzeilla 2003 soittanut Teddy Rok Seven on Teppo Mäkysen ensimmäinen suuri sooloprojekti. Ensiesiintymisensä jälkeen kokoonpano soitti useilla eri festivaaleilla ympäri Suomen sekä Virossa ja Ruotsissa. Jupiter Recordsin tammikuussa 2004 julkaisema ja englantilaisen Whatmusicin lisensoima sekä maailmanlaajuisesti julkaisema Universal Four -albumi on kotimaisen menestyksen lisäksi saavuttanut runsaasti kehuja myös jazzkriitikoilta sekä yleisöltä kansainvälisillä areenoilla.

Vuonna 2006 yhtye tuli jäsentensä kiireiden vuoksi tiensä päähän ja soitti historiansa viimeisen keikan kesän Pori Jazzeilla. Teddy Rok Seven on jäänyt elämään merkityksellisenä projektina Mäkysen uralla, ja sen suosion siivittämänä Mäkynen kasasi myöhemmin myös toisen sooloprojektin The Stance Brothersin, jonka livekokoonpano Jo Stance on keikkaillut ahkerastikin Suomen areenoilla viime vuosina.