Siirry pääsisältöön

Sointi Jazz Orchestra

Yhtye
Sointi Jazz Orchestra

Kuva/Photo: Juho Luukkainen

Profiili

Perustettu2013
Jäsenet
Linkit

Savonlinnalaislähtöinen Rasmus Soini johtaa Suomen jazzpiireissä erittäin harvinaista freelancemuusikoista koostuvaa big bandia. Hän kokosi vuonna 2013 lähes kaksikymmentähenkisen orkesterin, jolle alkoi säveltää musiikkia. Soini itse ei halua määritellä yhtyettään perinteiseksi big bandiksi, vaikka isosta ryhmästä onkin kyse. Yhtyeen musiikillisena lähtökohtana on pyrkimys uudistaa, monipuolistaa ja elävöittää big band –kulttuuria akustisista lähtökohdista ja Soini kertookin säveltävänsä musiikkia joka tuo esille kunkin soittajan persoonallisuuden.

Tämä Duke Ellingtonin ja Maria Schneiderin säveltämisestä tuttu menetelmä on saanut hyvää palautetta orkesterin muusikoilta, ja yhtye on vakiintunut nopeasti.

Klassisen musiikin vaikutteita, afro-amerikkalaista musiikkiperintöä ja suomalaisen kansanmusiikin sävyjä yhdistävä elokuvamainen tyyli on ominainen Soinin sävellyksille ja sovituksille, joita on kuultu aiemmin mm. Savonlinna Big Bandin, Tapiolan nuorten sinfonikkojen ja Metropolia Big Bandin soittamana. Joulukuussa 2014 yhtye esitti Helsingissä Tiernapojat -kuvaelman, jonka oli sovittanut yhtyeen kapellimestari Rasmus Soini yhdessä rumpali Siiri Partasen kanssa. 

Kokoonpanon yksi toimintatavoite on tehdä yhteistyötä eri taiteenalojen kanssa, jonka vuoksi myös visuaalisuudella on esityksissä merkittävä rooli.