Slo Motive

Yhtye
Slo Motive

Kuva/ Photo: Maarit Kytöharju

SLO Motive on verrattain tuore suomalainen kokoonpano, jonka jäseniä ovat laulaja Sanni Orasmaa, kosketinsoittaja Kari Ikonen ja perkussionisti Abdissa ”Mamba” Assefa. Ryhmän kaikki jäsenet osallistuvat työstettävän materiaalin luomiseen.

Helmikuussa 2008 perustettu yhtye on kolmen esteetikon luoma improvisatorinen kokonaisuus, johon sekoittuu niin jazz, kauneuden kaipuu, energialaitos kuin ympäröivä luontokin. Materiaali koostuu Orasmaan teksteistä, Kari Ikosen ja Orasmaan sävellyksistä sekä hetkessä luoduista teemoista ja improvisaatioista. Osa olemassa olevista teksteistä sävelletään esitystilanteessa. Tällöin korostuu yhtyeen jäsenten vankka ammattitaito ja improvisaatiokyky, joita on kuultu aiemmin Assefan, Ikosen ja Orasmaan omissa kokoonpanoissa.

Esiintymisiä yhtyeellä on ollut aktiivisesti Suomessa vuodesta 2008 lähtien, ja radionauha YLElle nauhoitettiin vuonna 2009. Syksyllä 2012 yhtye teki Jazzliiton kiertueen ja esitteli samalla Eclipse Musicin julkaiseman, Arrival-nimeä kantavan debyyttialbuminsa.