Oddarrang

Yhtye
Oddarrang

Kuva/ Photo: Katja Tähjä

Oddarrang on rumpali ja säveltäjä Olavi Louhivuoren perustama suomalainen kokeellinen jazzyhtye. Musiikillaan Oddarrang tarjoaa musiikillisia kokemuksia, joita on hankala sijoittaa yhteen tiettyyn genreen tai kategoriaan. Bändi sulauttaa yhteen vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista ja postmodernista rockista, mitä voisi verrata islantilaisten muusikoiden, kuten Björkin ja Sigur Rósin, tyylikkääseen, mutta herkkään ilmaisuun.

Oddarrangin elokuvallinen äänimaisema on mielenkiintoinen sekoitus erilaisia musiikillisia tunnetiloja ja traditioita, joita Louhivuori on tutkiskellut rumpalina sekä säveltäjänä. Epätavallinen instumentaatio, joka koostuu pasuunasta, sellosta, kitarasta, akustisesta bassosta ja rummuista, antaa ainutlaatuisen äänen Louhivuoren sävellyksille.

Oddarrangin debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2007 ja voitti samana vuonna suomalaisen Emma-palkinnon Vuoden parhaana jazzalbumina. Oddarrang on esiintynyt laajasti Suomessa ja ulkomailla, esimerkiksi Pariisin jazzfestivaaleilla, Dublinin 12 points -festivaaleilla, Bremenissä Jazzahead-tapahtumassa ja Glasgow'n jazzfestivaaleilla. Vuonna 2008 Oddarrang teki kiertueen Japanissa, jonne he palasivat keikkailemaan myös toisen albumin merkeissä joulukuussa 2011.