Siirry pääsisältöön

MP4

Yhtye
MP4

Kuva/ Photo: Teemu Salminen

MP4 on suomalainen jazzkvartetti, joka perustettiin helmikuussa 2002 ensisijaisena tavoitteenaan osallistua maineikkaaseen Getxon jazzyhtyekilpailuun Espanjassa. MP4:n musiikki on monipuolista vaihdellen aina Rhodes-pianon sävyttämistä 70-luvun soundeista groovaavaan tämän päivän moderniin jazziin ja herkkiin balladeihin. MP4:n musiikissa on löydettävissä vaikutteita pop-, soul- ja funk-musiikista sekä suomalaisesta melankolisesta sävelperinteestä.

MP4-yhtyeen soundi on sekoitus vanhaa ja uutta, akustista ja sähköistä jazzia pääpainon ollessa vahvoissa melodioissa, energisessä ja groovaavassa rytmissä sekä rohkeassa interaktiivisuudessa soittajien välillä. Yhtyeen laaja soundien kirjo muodostuu trumpetista, flyygeltorvesta, Rhodes-pianosta, kontrabassosta, rummuista sekä paikoin laulusta.

Yhtye voitti jazzyhtyekilpailun Getxossa Espanjassa vuonna 2002, jonka tiimoilta yhtyeen keikka kilpailussa julkaistiin levynä vuonna 2005. Samaisessa kilpailussa Mikko Pettinen palkittiin myös solistipalkinnolla.

Toukokuussa 2007 yhtye julkaisi toisen levynsä