Mirja Mäkelä Trio

Yhtye
Mirja Mäkelä Trio

Kuva/ Photo: Maarit Kytöharju

Profiili

Perustettu2006
Jäsenet
GenreJazz
Linkit

Mirja Mäkelä Trio on jazzlaulaja-säveltäjä Mirja Mäkelän luotsaama yhtye, johon kuuluu kitaristi Teemu Viinikainen ja kontrabasisti Juho Kivivuori. Vuonna 2006 perustettu trio tunnetaan intiimeistä ja intensiivisistä keikoistaan, joiden tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti. Yhtye julkaisi debyyttialbumin Runoisa vuonna 2008.  Vuonna 2016 yhtye juhlii kymmenvuotista taivaltaan ja juhlavuoden kunniaksi julkaistiin trion toinen albumi My Hidden Joys, jonka sävellykset ovat Mirja Mäkelän käsialaa ja pohjautuvat suomalaisten runoilijoiden, kuten Kirsi Kunnaksen ja Heimo Hatakan teoksiin. Syksyllä 2016 trio myös kiertää Suomea Jazzliiton ja JazzHUG:n yhteistuotantokiertueella. 

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Avaran, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, Zanderissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä.

"Uutuuslevyllä (My Hidden Joys) vallitsee intiimi kamarijazzin henki kun laulajan matkassa ovat vain kitaristi Teemu Viinikainen ja basisti Juho Kivivuori. Kaksikon ilmava ja seesteinen työ yhdistyy Mäkelän herkkyyteen ja laulelmallisuuteen nautittavasti. --Suomenkielinen jazzillinen taidelaulelma on harvoin kuulostanut näin hyvältä." - Pentti Ronkainen / Keskisuomalainen