Siirry pääsisältöön

Mighty Mighty

Yhtye
Mighty Mighty

Mighty Mighty on pianisti Kari Setälän luotsaama, vuonna 2009 perustettu sekstetti. Yhtyeen itsevarman soundin takana on kokenut, tämän hetken kotimaisen jazzkentän voimahahmoista koottu miehistö. Tyylillisesti Mighty Mighty ammentaa 60 - 70 -lukujen jazzin rikkaasta ja moniaalle haaroittuvasta perinteestä. Sävellykset ovat pääosin Setälän kynästä.

Yhtyeen debyytin, See The Light, julkaisi milanolainen Schema Records, joka on tullut aiemmin suomijazz -diggareille tutuksi mm. Jukka Eskolan ja Timo Lassyn uusimpien äänitteiden julkaisijana. Albumi tuli ulos tammikuussa 2014, ja se esitteli Assefan perkussioilla höystetyn kvintetin, joka samoili huolettomasti klassisen hard bopin svengistä sähköisempään grooveen. Kahteen äänimaailmoiltaan ja vaikutteiltaan eriävään puoliskoon jakautuvaa kokonaisuutta on kiitelty niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin jazzmedioissa sen kiinnostavasta ja tyylitajulla toteutetusta monipuolisuudesta. See The Light julkaistiin myös Yhdysvalloissa, Japanissa, Australiassa sekä ympäri Eurooppaa.

"Tremendous swinging hard bop from a great Finnish band lead by pianist Kari Setala. The musicianship is superb and tight throughout. Backyard Boogie and Karma are full-on dancefloor jazz killers. This excellent album could turn out to be one of the best jazz albums of 2014. "  - Echoes Magazine, UK

Annamari Innanen 15.7.2014