Lithium

Yhtye
Lithium

Profiili

Perustettu2017
Jäsenet
Linkit
Booking

LITHIUM-yhtyeessä yhdistyy määrätietoisuus, nuoruuden palo sekä kypsä kokemus. Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Jonne Taavitsaisen, Joonas Tuurin, Andre Fernandesin sekä Alexi Tuomarilan käsittelyssä yhdeksi, isoksi vahvaksi ja oman kuuloiseksi soundiksi.

Arviossaan lehdet ovat maininneet että musiikissa on kuultavissa seuraavat elementit: Bill Evans, Thelonius Monk, Pat Metheny, indie rock, post-bop sekä pohjoinen.

Näistä aineiksista syntyykin erittäin maistuva keitos.

Yhtye teki kahden viikon levynjulkaisukiertueen helmi-maaliskuussa 2018 Espanjassa ja Portugalissa, konserttipaikkoina olivat mm. Lissabon, Evora, Sevilla, Granada, Cordoba, Malaga. Yhtye esiintyituolloin myös Suomessa. Levynjulkaisukiertueella LITHIUM kävi myös äänittämässä tulevan levynsä Lissabonissa, Timbuktu Studiolla, Portugalissa.

Yhtye julkaisi erinomaista kritiikkiä saaneen debyyttialbuminsa RED maineikkaan Hollantilaisen Challenge Records International -levy-yhtiön kautta helmikuussa 2018. Debyyttilevy on otettu hienosti vastaan ja se on jo saanut neljän sekä viiden tähden arvioita tärkeissä Eurooppalaisissa julkaisuissa.

Belgialainen päivälehti De Standaard,kirjoitti 4 tähden arviossaan yhtyeen olevan erittäin vahva ja kypsä yksikkö, joka soittaa modernia pohjoismaista Jazzia uudella otteella. Saksalainen Jazzthing Magazine ylisti yhtyeen kemiaa ja yhteissoittoa. Hollantilainen Jazzism Magazine antoi omassa arviossaan levylle 4 ½ tähteä.

Challenge Records International julkaisee Lithiumin tulevan levyn keväällä 2019 ja yhtye rakentaakin parhaillaan levynjulkaisukiertuetta Beneluxiin ja Etelä-Eurooppaan.

Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Alexi Tuomarilan,
Jonne Taavitsaisen ja Joonas Tuurin käsittelyssä yhdeksi, isoksi, vahvaksi ja persoonalliseksi soundiksi.

Oman mausteensa soppaan tuo yhtyeen neljäs ja uusin jäsen, portugalilainen huippukitaristi Andre Fernandes, joka on tehnyt yhteistyötä lukuisten nimekkäiden artistien kanssa. Tuomarila esiintyy myös Fernandesin levyllä Dream Keeper, jolla soittavat myös Perico Sambeat, Demian Cabaud ja Iago Fernandez.

Lithium julkaisi debyyttilevynsä Red tammikuussa 2018 hollantilaisella Challenge Recordsilla.