Katu Kaiku

Yhtye
Katu Kaiku

Photo: Mikael Saastamoinen

Katu Kaiku yhtyeen eloisa musiikki muodostuu, kun erilaiset musiikilliset näkemykset törmäävät rajusti ja luovat yhteisen tilan, joka on avoin muusikoiden vapaille tulkinnoille. Saksofonitaiteilija Adele Sauroksen itsevarma ääni inspiroi energistä rumpalia Erik Fräkiä luomaan tekstuureja, joita kontrabasisti Mikael Saastamoinen värittää ja venyttää.

Katu Kaiku syntyi, kun kolme nuorta muusikkoa kantoi soittimensa ensimmäistä kertaa yhdessä Kaisaniemen puistoon. Kadulla löytynyt keskinäinen luottamus innosti kokeilemaan muutakin kuin jazzstandardeja, ja kesän päätyttyä yhtye jatkoi sisätiloissa keskittyen omaan materiaaliin ja yhteisen vapaan ilmaisun etsimiseen.

Katu Kaikun ilmaisu sisältää vaikutteita bebopista, free jazzista, populaarimusiikista ja vuodenajoista.

Vuonna 2014 Katu Kaiku soitti kaduilla, klubeilla ja festareilla pääasiassa itsenään, mutta teki myös yhteistyötä suomalaisten jazztaitelijoiden, kuten Verneri Pohjolan ja Teemu Viinikaisen kanssa. 

Katu Kaiku voitti toukokuussa 2015 YNJC-bändikilpailussa paikan pohjoismaisessa Young Nordic Jazz Comets -showcasessa Tampere Jazz Happening -festivaalilla. Yhtye huomioitiin sekä yleisön että jazzalan ammattilaisten taholta varteenotettavana tulokkaana Suomen kovimpaan jazzhuippuun. 

Keväällä 2016 Katu Kaiku julkaisee ensilevynsä Tokyo/Kuopio ja keikkailee sen tiimoilta ahkerasti ympäri Suomea: 

18.3. Espoo, April Jazz Club Tapiola Garden
19.3. Lahti, Brygga Bar
20.3. Helsinki, Malmitalo
21.3. Turku, Turun Taidekappeli
24.3. Jyväskylä, Boombox
25.3. Kuopio, Satamankulma
26.3. Joensuu, Surakka
27.3. Lappeenranta, Galleria HOI SIE
Toukokuussa 2016 yhtye konsertoi Trondheim Jazz Festivalilla Norjassa.