Kalle Kalima's Long Winding Road

Yhtye
Kalle Kalima's Long Winding Road

Photo: Dovile Sermokas

Profiili

Jäsenet
Booking

Harri Uusitorppa: High Noon -albumin arvio, Helsingin Sanomat 2.3.2016

Sävellykset soivat konstailemattoman rentoon country-tyyliin

Kitaristi-säveltäjä on kehittänyt elokuvista erinomaisen välineen oman osittain improvisoidun musiikkinsa syventämiseen.

Country, jazz Kalle Kalima: High Noon. ACT Music. ★★★★

Kitaristi ja säveltäjä Kalle Kalima on kehittänyt elokuvista erinomaisen välineen oman osittain improvisoidun musiikkinsa syventämiseen – kuten albumien nimistäSome Kubricks of Blood, Out to Lynch ja Buñuel de Jour voi jo aavistaa.

Lännenelokuvan klassikkoon viittaava High Noon kuuluu samaan sarjaan, vaikka eri tekotavalla: kaikki kappaleet ovat toisten tekemia ja vanhoja sekä myös lajityyppi tyystin toinen. Kalima tulkitseekin näitä laulullisia sävellyksiä uusimmalla triollaan suurimmaksi osaksi konstailemattomaan country-tyyliin, samaan tapaan kuin americanaan erikoistunut toinen jazzkitaristi,Bill Frisell. Kaliman, kontrabasisti Greg Cohenin ja rumpali Max Andzejewskinrennoissa esityksissä on silti aivan riittävästi omaa, erottuvaa otetta.

Ennakkoon 13 kappaleesta saattaa kummeksuttaa Jääkärimarssi, levyn toinen suomalainen laina Lännen lokarin ohella. Hitaana hivelevänä balladina sekin sulautuu kokonaisuuteen, joka kasvaa lähtökohtaansa suuremmaksi.