Kaisa's Machine

Yhtye
Kaisa's Machine

Profiili

Perustettu2015
Jäsenet
GenreNew York jazz
Linkit
Booking

Kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa's Machine perustettiin syksyllä 2015 Kaisan palattua vaihto-opiskelemasta New Yorkista. Yhtye on työstänyt syksyn ajan Kaisan säveltämää materiaalia ja ensimmäinen esiintyminen on helmikuussa 2016 Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla Helsingissä.

Mäensivun musiikki on saanut vaikutteensa tämän päivän newyorkilaisesta jazzista, amerikkalaisesta jazzperinteestä ja svengistä sekä pohjoismaisesta melankoliasta ja maailailevasta jazzista. Tärkeässä roolissa ovat myös yhtyeen jäsenten vahvat persoonalliset ilmaisutyylit. Yhtyeen kaikki jäsenet ovat Sibelius-Akatemian jazzosaston opiskelijoita.

Aiemmin lähinnä freelancerinä eri kokoonpanoissa toiminut Mäensivu on Masiinan myötä päässyt toteuteuttamaan haluaan johtaa omaa yhtyettä ja olla päävastuussa taiteellisesta sisällöstä. Yhtyeen kaikki jäsenet ovat kovassa nosteessa Suomen jazzkentällä.

Kontrabasisti Kaisa Mäensivu (s.1990) kysytty tulokas Suomen jazzkentällä. Parhaillaan hän opiskelee Sibelius-Akatemian jazzosastolla opettajanaan Jukkis Uotila. Opiskeluiden ohella Mäensivu toimii aktiivisena freelancemuusikkona ja soittaa lukuisissa erilaisissa kokoonpanoissa, esimerkiksi Adele Sauros Quartetissa, Sointi Jazz Orchestrassa ja hänen itse luotsaamassansa yhtyeessä Hillside Quartet.

Saksofonisti ja puupuhallinspesialisti Max Zenger (s.1988) on tullut tunnetuksi useista eri kokoonpanoista, niin rivimiehenä kuin yhtyeenjohtajanakin. Hän sopeutuu sujuvasti erilaisiiin musiikillisiin tilanteisiin perinteisestä swingistä vapaaseen improvisaatioon. Tällä hetkellä Max opiskelee Sibelius-Akatemian jazzosastolla.

Mikael Myrskog on oululaislähtöinen pianisti ja kosketinsoittaja. Parhaillaan hän Sibelius Akatemian jazzosastolla. Opettajinaan hänellä on ollut mm. Vesa Valkama, Jukkis Uotila, Mikael Jakobsson ja Seppo Kantonen. Kaisa's Machinen lisäksi Mikael vaikuttaa mm. kokoonpanoissa Buba Wii Aa, Kadi Quartet, Kalevi Louhivuori Quintet ja FEELS.

Rumpali Tomi Saikkonen vakiinnuttanut paikkansa Suomen rytmimusiikkikentällä soittaen aktiivisesti erityylisissä kokoonpanoissa. Keväällä 2010 hän valmistui musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta.