Siirry pääsisältöön

Kadi Vija Trio

Yhtye
Kadi Vija Trio

Profiili

Perustettu2016
Jäsenet

Trio on musisoinut yhdessä kahden vuoden ajan, esiintymällä jazzstandardi-ohjelmistolla kuukausittain eleganttisessa Glo Hotel Art Kitchenissa. Yhtyeen taival sai uutta tuulta siipiin, kun Korpo Sea Jazz tämän vuoden taiteellinen johtaja Teemu Viinikainen pyysi trioa konsertoimaan kesän festivalilla bossa nova -musiikilla, sillä yhtyeen jäsenten omaperäisyys, samettinen soundi sekä yhteensoitto pääsee mielestään näin parhaiten esiin.

Ohjelmiston sävellyksistä vastaa mm. Tuomo Noppari, jonka johtaman yhtyeen N’Stuff debyyttisingle “Breathe” on kerännyt runsaasti kansainvälistä huomiota Australiasta saakka. Noppari sovittaa N’Stuffille sävellettyjä soul-vaikutteisiä bossa nova -kappaleitaan vartavasten Kadi Vija Triolle.

Kadi Vija Trion kitaristi Hector Lepe on Meksikossa syntynyt ja kasvanut, joten lattarirytmit sekä estetiikka on hänellä veressä. Sävellyksensä ovat upeita yhdistelmiä modernia jazzia sekä bossa novaa.

Kadi Vija on Suomen jazzkentän mielenkiintoisempiin nouseviin tähtiin lukeutuva laulaja, jonka instrumentaalinen lähestymistapa laulamiseen sekä improvisointiin yhdistettynä samettiseen ääneensä, hänen virtuoottisuus sekä minimalistisuus on herättänyt huomiota sekä Suomessa että sen rajojen ulkopuolellakin Yhdysvalloissa ja Japanissa asti.