Jussi Lehtonen Band

Yhtye
Jussi Lehtonen Band

Profiili

Jäsenet
  Linkit

  Jussi Lehtonen (s. 1977) on vakiinnuttanut paikkansa Suomen eturivin jazzrumpaleiden joukossa. Lehtonen on energinen, svengaava ja sensitiivinen muusikko, jolla on runsaasti kokemusta pienten ja isojen yhtyeiden kanssa työskentelystä. Lehtonen on esiintynyt lukuisten kansainvälisten ja kotimaisten huippumuusikoiden kanssa.

  Lehtonen on julkaissut kaksi soololevyä, Firstborn (2009, Texicalli) ja This Time (2013, Prophone), sekä levyn Dave Liebmanin kanssa (Ozella 2014) ja Koko Jazz Orchestran kanssa (Fredriksson Music 2014). Levyillä kuullaan hänen sävellyksiään ja sovituksiaan. Omien yhtyeidensä lisäksi Lehtonen soittaa mm. Eero Koivistoisen, Jukkis Uotilan ja Severi Pyysalon yhtyeissä.

  Uusimmalla, loppuvuodesta 2017 julkaistulla Move On -albumilla Lehtonen palaa saman kokoonpanon pariin kuin ensilevyllään, ja materiaali onkin kirjoitettu juuri nämä muusikot mielessä. Musiikissa on runsaasti sävyjä, intensiteettiä ja rytmiä sekä paljon väkeviä sooloja loistavien suomalaisten jazzmuusikoiden toimesta. Lehtosen lisäksi levyllä soittavat Joonatan Rautio, Teemu Viinikainen, Aki Rissanen ja Jori Huhtala, jotka ovat ansainneet kannuksensa lukuisissa eri huippuyhtyeissä vuosien varrella.

  Näin kommentoi legendaarinen saksofonisti Dave Liebman Lehtosen Move On -levyä:
  “Playing with Jussi over the years has been a wonderful experience, watching him expand and grow as a drummer, but especially as a composer. The writing here is superb covering a variety of styles with great playing by the band. Lyricism is abundant as is fire and ice. I know this rhythm section well and they are world class, even beyond. My compliments to all the musicians for their wonderful musicianship and flexibility handling the material. GREAT MUSIC!!” - Dave Liebman, 2017