Jorma Tapio & Kaski

Yhtye
Jorma Tapio & Kaski

Kuva/Photo: Pasi Virtanen

Profiili

Perustettu2002
Jäsenet
Linkit

Jorma Tapio & Kaski on Jorma Tapion (tenori- ja alttosaksofoni, huilut, bassoklarinetti), Ville Rauhalan (kontrabasso) ja Simo Laihosen (rummut, perkussiot) muodostama trio, joka on historiansa aikana nähnyt monia ei olomuotoja.

Yhtye sai alkunsa koulukonsertteja esittäneestä workshop-yhtyeestä basisti Tero Siitosen ja lyömäsoittaja Janne Tuomen kanssa. Myöhemmin basistiksi vaihtui Sampo Lassila. Alun perin, vuonna 2002, Kaski oli kvartetti jossa soittivat Tapion lisäksi, Julius Heikkilä (sähkökitara), Tapani Varis (kontrabasso) ja Hannu Risku (rummut). Tämän kokoonpanon pohjalta trio Tapio/Lassila/Tuomi sai nimen Kaski. Aktivoiduttuaan uudelleen keväällä 2012, yhtye vakiinnutti nykyisen kokoonpanonsa: rumpaliksi tuli Simo Laihonen, ja basistin pallille nousi Tero Siitosen jälkeen, vuonna 2013, Ville Rauhala. 

Ryhmän musiikkia voisi luonnehtia melodiseksi free jazziksi, jossa vahvalla ilmaisulla on tärkeä rooli. Yhtyeen skaala vaihtelee voimakkaista äänen ja energian purkauksista, hiljaiseen, tummasävyiseen kuiskailuun, ja jatkuva oman äänen etsintä on esillä niin sävellyksissä kuin omaperäisissä musiikillisissa ideoissa. Jorma Tapio & Kaski hakee rehellisen ja autenttisen ilmaisunsa sielun sopukoista.

ed. Annamari Innanen 28.4.2014