Siirry pääsisältöön

Joonas Haavisto Trio

Yhtye
Joonas Haavisto Trio

Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-­luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Haavisto vakuutti jo yhtyeen kiitetyllä Blue Waters -debyyttilevyllä vuonna 2009, mutta toinen albumi todisti musiikillisen uran todella nousujohteiseksi. Dynaamisen Micro to Macro -albumilla inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys.

Trion viimeisin julkaistu albumi vuodelta 2019 kantaa nimeä Offshore. Levyllä Haaviston sävellykset pohjaavat vahvoihin melodioihin, joissa pitkät, temaattisia aineksia tutkivat kaaret yhdistyvät vapaampiin jaksoihin. Albumilla vaikutteita ammennetaan entistä laajemmalla spektrillä, klassisesta musiikista hiphopiin. Nimensä mukaisesti Offshore kutsuu kuulijaa pysähtymään äärettömyyden ja rauhan kokemuksiin.

Trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Euroopan kiertueiden lisäksi trio on tehnyt kiertueita myös Japanissa.

Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija -kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010. 

Yhtye julkaisee seuraavan albuminsa vuonna 2021 samanaikaisesti Euroopassa ja Japanissa.