Joona Toivanen Trio

Yhtye
Joona Toivanen Trio

Kuva/ Photo: Jouko Lehtola

Profiili

Perustettu1997
Jäsenet
Linkit

Joona Toivanen Triolla on taidokas ote improvisaatioon ja kyky yhdistää omia sävellyksiään luovaan muusikkouteen. Materiaaliaan soittajat maustavat melankolisella pohjoismaisella saundilla, mutta myös iloisella, raikkaalla otteella. Joona Toivanen Trion musiikkia voisi kuvailla lyyriseksi ja elegantiksi, mutta samalla myös vahvasti erilaiseksi ja uskaliaaksi materiaaliksi, jossa voi kuulla vaikutteita suomalaisesta luonnosta sekä rikkaasta kansantarustosta.

Tämän kolmikon tarina on poikkeuksellinen, sillä vaikka yhtyeen jäsenet – pianisti Joona Toivanen, basisti Tapani Toivanen ja rumpali Olavi Louhivuori – eivät ole erityisen iäkkäitä, on triolla takanaan jo yli 20 vuoden yhteinen taival.

Toivasen veljekset sekä Louhivuori perustivat yhtyeen 1990-lopun nuoruusvuosinaan, ja harvakseltaan ilmestyneitä pitkäsoittoja on sen jälkeen mahtunut uran varrelle kuusi kappaletta. Tuorein albumi sai 20 vuoden toimintavuoden merkiksi nimen XX, ja levystä kehkeytyi niin arvostelumenestys kuin himoitun Teosto-palkinnon voittajakin. Pelkistetyt ja toisteisuuteen perustuvat sävellykset eivät perustu perinteiseen jazz-kaareen, eikä albumilla ole yhtään perinteistä jazz-sooloa.