Joona Toivanen Solo

Yhtye
Joona Toivanen Solo

Profiili

Perustettu2013
Jäsenet
Linkit

Soolopianolevyllään Toivanen tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Levyllään Toivanen käyttää paitsi pianon ja flyygelin perinteistä akustista soundia, myös erilaisia preparointeja ja päällekkäisäänityksiä saavuttaakseen monisävyisen lopputuloksen.

Levyn tekotapa tuo muassaan haasteita sen esittämiseen livenä ja Toivanen soittaakin ihannetilanteessa konserteissa sekä flyygeliä että preparoitua pianoa. Osassa kappaletulkinnoista hyödynnetään yleisemmin elektronisen musiikin maailmasta tuttuja tekniikoita, mm. live-sämpläämistä ja looppaamista. Toivanen esiintyi soolona mm. We Jazz 2013 -festivaalilla Helsingin Savoy-teatterissa. Vuoden 2014 marraskuussa sooloprojekti lähtee Suomen Jazzliiton kiertueelle. 

Joona Toivanen (s. 1981) on jyväskyläläislähtöinen jazzpianisti, joka asuu nykyään Göteborgissa Ruotsissa. Toivasen muihin kokoonpanoihin lukeutuvat mm. arvostetuille levymerkeille Blue Notelle ja CAMJazzille levyttänyt Joona Toivanen Trio, jazzia ja perhokalastusta menestyksekkäästi yhdistelevä pohjoismainen Jazz & Fly Fishing -kvartetti, sekä ruotsalaista ja suomalaista osaamista yhdistelevä Anders Hagberg Quartet.