Jaska Lukkarinen Trio

Yhtye
Jaska Lukkarinen Trio

Rumpali Jaska Lukkarinen perusti ensimmäisen oman yhtyeensä, Jaska Lukkarinen Trion, vuonna 2005. Yhtye tunnetaan muun muassa energisistä livekeikoistaan sekä vaikuttavasta ensemble-työskentelystään.

Triossa soivat monipuoliset vaikutteet: musiikissa kohtaavat amerikkalaisen jazzperinteen rytmiikka ja harmonia sekä eurooppalainen soundillinen ilmaisu. Kokoonpanona saksofonitrio luo erilaisia mahdollisuuksia varioida sävellyksillä ja improvisaatiolla. Trion musiikillisina esikuvina voidaan pitää esimerkiksi Joe Hendersonin tai Sonny Rollinsin vastaavalla kokoonpanolla tekemiä trio-levytyksiä. Saksofonitriolle perinteinen harmoniainstrumentin puuttuminen ja siitä johtuva pelkistetty soundikuva onkin ollut lähtökohtana yhtyettä perustettaessa.

Monimuotoisen ja virtuuosimaisen trion työskentelyssä keskeistä on ensemble-henki: tärkeintä triossa on ajatuksellinen lähtökohta kolmen yksilön muodostamasta yhdestä instrumentista, eikä kolmesta erillisestä muusikosta. ”Keikoilla näkyy varmasti meidän kolmen välinen kemia. Olemme ystäviä ja saman tyyppisiä ihmisiä sekä lavalla että lavan ulkopuolella. Uskon, että tämä palvelee sitä, mitä yritämme yleisölle välittää ”, Lukkarinen sanoo. Trio on tähän mennessä julkaissut kaksi levyä, Neutral Terrain (2011) ja Emma-ehdokkaanakin olleen Trane Ear (2008).

Lukkarisen lisäksi yhteeseen kuuluvat Suomen jazzkentän huipulta Jussi Kannaste ja Antti Lötjönen. Yhtye on keikkaillut aktiivisesti kotimaisilla areenoilla sekä Brasiliassa ja Virossa.