HERD

Yhtye
HERD

HERD on tuore vibrafonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama jazztrio. Raikkaalla yhtyesoundillaan hurmaava kombo on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa vankkaa suosiota sekä Suomessa että kansainvälisesti. Asiaa on edesauttanut kiitetty debyyttialbumi HERD Live!!, sekä yhtyeen energisen vakuuttava lavakarisma. Heinäkuussa 2011 HERD nappasi ensimmäisen palkinnon hollantilaisen North Sea Jazz -festivaalin arvostetussa European Jazz Competition -yhtyekilpailussa.

Vuonna 2009 perustetun HERD-trion muodostavat Panu Savolainen (vibrafoni), Mikko Pellinen (basso) ja Tuomas Timonen (rummut). Vaivattomasti svengaavan yhtyeen musiikkia värittävät trion taitava sävellystyö, kehittynyt musiikillisten detaljien ja dynamiikan taju, sekä kolmikon intensiivinen vuorovaikutus keskenään ja yleisön kanssa. HERD onkin omimmillaan keikkalavoilla, jossa trion musiikki puhkeaa nyansseineen kukkaan toden teolla. Suosittu keikkayhtye on esiintynyt likimain kaikilla merkittävillä suomalaisilla jazzfestivaaleilla ja ehtinyt saada jalansijaa myös kansainvälisesti. Kotimaassaan HERDin meriitteihin lukeutuu muiden muassa “talon bändin” pesti vuoden 2010 Pori Jazzin kovatasoisessa Café Jazz -kattauksessa. Savolainen valittiin samana vuonna myös festivaalin Vuoden taiteilijaksi.

Muita merkittäviä HERD-saavutuksia ovat esiintyminen Helsingin Musiikkitalon avajaisjuhlallisuuksissa, Young Nordic Jazz Comets -kilpailuosallistuminen vuonna 2009, radiosessiot YLE:n Jazzradiolle ja Bassoradion Lauantaijatsit-ohjelmalle, sekä valinta Suomen Jazzliiton kiertueelle alkuvuodesta 2011. HERD Live!! -albumin materiaali taltioitiin samaisella kiertueella ja levyllä on selvästi kuultavissa trion hioutuminen entistäkin yhtenäisemmäksi yksiköksi kunkin esiintymisen myötä.

HERD on kotonaan yhtä lailla konserttisaleissa kuin tunnelmaltaan intiimeissä klubeissakin ja on selviö, että kehittyvä nuori yhtye parantaa juoksuaan myös jatkossa.